Vedem ce se întâmplă acum în Franța. Ne aducem aminte de ceea ce s-a întâmplat tot în Franța în anii '60. Ca și acum și atunci tinerii au fost cei care au sesizat că țara se îndreaptă într-o direcție greșită și au ieșit în stradă. Foarte mulți dintre tinerii de atunci erau studenți. Acum în Franța tinerii care protestează sunt mult mai mulți sub 18 ani, ceea ce înseamnă că tânăra generație își dă seama că viitorul ei este pus în pericol de cei care le conduc țara. Apelurile lui Emmanuel MACRON, bărbat la doar 46 de ani, care ar fi trebuit să înțeleagă cu mult mai bine profilul tinerei generații și să creeze condiții de dezvoltare pentru aceasta, comparativ cu un bărbat de 65 de ani, arată că lucrurile stau cu totul altul, că se confundă efectele cu cauzele, ceea ce nu are menirea de a duce către soluționarea corectă și pe termen lung a problemelor.
Societatea de azi este cu totul altfel decât ceea ce era societatea de acum 30 de ani.
Informatizarea s-a dezvoltat foarte mult.
Internetul a zdrobit toate barierele.
Rețelele de socializare a modificat profilul fiecărei persoane în parte.
Telefonul mobil a devenit mai important decât creionul în viața tinerilor.
Scurgerea timpului a căpătat o cu totul altă semnificație.
Generația tânără vrea cu totul altceva de la societate, iar societatea a rămas anchilozată în trecut.
Atât timp cât generația tânără a sesizat că societatea se străduiește să țină pasul cu cerințele ei, nu a fost deranjată și a apreciat efortul depus pentru implementarea de programe educaționale în care să apară e-Learning, în care tinerii să folosească activ computerul pentru învățare. Când însă societatea a încetinit ritmul, datorită fie autosuficienței, fie datorită fricii de a nu pierde posturi de muncă, lucrurile au luat o direcție greșită și a început să se adâncească prăpastia între idealurile tinerei generații și mersul blazat al societății după reguli vechi, ineficiente și care au la bază fapte de corupție.
#REZIST este oglinda luptei dintre vechi și nou. Concepțiile vechi legate de modul în care este privită munca, menținerea până la absurd a ideii de opt ore în program rigid, de reguli de disciplină, care nu au nicio legătură cu rigorile muncii, ci doar cu ambițiile zonei manageriale. Groaza generației mature de Inteligența Artificială - IA, pe care ea nu o vede ca element esențial de progres, face ca tinerii care deja simt că Inteligența Artificială - IA, este soluție pentru multe probleme în societate, să se distanțeze de abordările vechi și lupta dintre nou și vechi să fie deja pe față, cu forme dintre cele mai concrete, iar strada este barometrul cu sensibilitate maximă, cu care se măsoară divergențele rezultate din abordările diferite ale problemelor de către cei ce dețin puterea. oricum noul va învinge și zvâcnirile vechiului în această luptă, arată că nu dorește să lase din mâini privilegii și avantaje, cu una, cu două.
(1 iulie 2023)
No comments:
Post a Comment