Pe blogul meu am scris despre culturiști consacrați, adevărați monștrii sacri ai acestui sport, precum Gheorghe HUMĂ, Petru CIORBĂ, Flron UCEABU, Joco GABOR, Ionuț NOBAC, Attila KATONA și nu numai.
Am urmărit tineri culturiști cum evolueză și am decis să dedic o serie de articole unora dinbtre aceștia. Încep cu Alex DUMITRU, un tânăr născut 10 februarie 1997, zodia vărsător, care este favorabilă celor care au obiective precise pe care le urmăresc pentru a le transpune în viașă, chiar dacă eforturile sunt foarte mari. Ei nu fac economie de resurse pentru a atinge idealul pe care și l-au definit. Totul la această zodie se bazează pew luciditate și pe curaj.
Alex încă din copilărie a văzut ce înseamnă culturismul. Tatăl său, Florian DUMITRU a practicat culturismul, făcând parte din marea echipa de la Spiru Haret unde l-a avut antrenor pe Laszlo Szekely, iar în anul 1982 a fost campion national la juniori, actualmente este antrenor emerit.
Se sfătuiește cu tatăl său ori de câte ori simte nevoia asupra unor aspecte importante de pregătire și primește acele informații de la acesta, căci o experiență de peste 30 de ani în culturism înseamnă acumulări deosebit de valoroase.
A intrat într-o sală de forță pe la 13 ani și sub îndrumarea atentă a tatălui său a făcut primii pași într-un sport greu care îl solocotă pe sportiv și unde sportivul trebuie să lucreze fără încetare pentru a scoate în evidență performanța sa.
După ce a finalizat cursurile Liceului Pedagogic Mircea Scarlat din Alexandria, a dat admitere la
Universitatea Nationala de Educatie Fizica si Sport și acum a finalizat anul întâi.
Datele biometrice ale lui Alex. Dumitru sunt:
Înălțime: 1,79 cm
Greutate: 93 kg
Circumferința păiept: 123cm
Circumferința talie: 76cm
Circumferința braș: 42 cm
Circumferința coapsă: 65,5cm
Circumferința gambă: 42cm
Antrenamentele lui Alex. DUMITRU sunt structurate astfel:
Luni : Umeri+ Abdomen
Marti : Spate
Miercuri pauza
Joi: Brate
Vineri : Picioare
Sambata : Piept + Abdomen
Duminica pauza
S-a antrenat în mai multe săli, la clubul CST Alexandria, la sala Unique Taboo Gym în Rahova dar și la sala de sport a UNEFS de când este student.
Palmaresul acestui foarte tânăr culturist este bogat și cuprinde:
2011, Campionatul National de Culturism, locul 7, categoria 70kg juniori mici
2012, Campionatul National de Culturism, locul 3,categoria +70 juniori mici
2013, Campionatul National de Culturism, locul 3, categoria +70 juniori mici
2014, Campionatul National de Culturism, locul 3, categoria +70 juniori mici
2015, Camp Zonal,Locul 3, categoria +70 kg juniori mici
2015, Campionatul National de Culturism, locul 2, categoria +70 juniori mici
2016, Campionatul Zonal, locul 1 categoria +70 juniori mici
2016, Campionatul National de Culturism, locul 1, categoria +70 kg juniori mici
2016, Campionatul National de Culturism, locul 1, OPEN Juniori mici
Acum se pregătește deja pentru a participa la Campionatul national de culturism din 2017.
Avea 14 ani când a participat la primul său concurs si a obținut prima medalie sa la vârsta de numai 15 ani.
Alex a căpătat experiență în cei 6 ani de când practică acest sport dificil și existența internetului, literatura bogată din domeniu, experiențele marilor culturiști propagate în mediul virtual, îl ajută să se documenteze și să progreseze în direcția dorită de el.
Citește in mare parte tot ce lansează marii culturiști pe Internet în legatură cu nutriția și antrenamentele, analizează și selectează informațiile, reținând numai ceea ce se potrivește obiectivelor sale.
Își pregătește cu minuțiozitate participările la concursuri. Cu două luni înainte începe antrenamentele speciale, fiind adeptul pregătirilor de lungă durată. Alterneză efortul cu odihna și niciodată nu lasă ca odihna să coboare sub 8 ore de somn pe noapte. În perioada de pregătire a competițiilor Alex lucrează cu mare atenție toate grupele musculare, iar abdomenul este "bombardat" din toate unghiurile inainte de competitie, in fiecare zi, pentru a obține acea definire care să-i aducă un loc cât mai sus pe podiumul câștigătorilor..
În perioadele de pregătire a competițiilor totul e pus la punct, are 5-6 mese solide la care se adaugă suplimentele, astfel încât echilibrul caloric să fie optim în raport cu obiectivele urmărite. Consumă carbohidrați cât simte nevoia dar își calculează cantitatea proteine și de grasimi. Alex are rezerve în legătură cu alimentația în afara perioadelor de pregătire a concursurilor, ideia de semiregim alimentar nepărându-i-se productivă în raport cu obiectivul general, dacă în intervalul dintre competiții sportivul nu face excese.
Referitor la suplimente, Alex folosește cu succes și selectiv: whey, amino bcaa, glutamina , creatina, vitamine minerale, gainere. El își dorește să incerce pe viitor ciclizarea în folosirea carbohidratiilor.
Până acum a procedat astfel: în perioada din afara competitiior consumă carbohidrati dupa nevoie fărăsa a face excese,iar în precompetitional urmărește să scadă carbohidratii treptat și adaugă o cantitate mai mare de proteine.
Până acum a procedat astfel: în perioada din afara competitiior consumă carbohidrati dupa nevoie fărăsa a face excese,iar în precompetitional urmărește să scadă carbohidratii treptat și adaugă o cantitate mai mare de proteine.
Îi place spiritul de competiție. Febra pregătirii pentru a participa la un concurs îl motivează enorm. Momentele care sunt legate de urcarea pe scenă, derularea exercițiilor, necesitatea de a improviza, emoțiile care însoțesc fiecare mișcare, fiecare poziție, reprezintă pentru Alex DUMITRU motorul care îl face să meargă înainte. Scena ,bronzul de concurs , reflectoarele ,tot ce tine de competitie si de sentimentul de a ramane last man standing, aduc acel plus care îl determină să o ia de la capăt de fiecare dată pentru a pregăti un nou concurs.
Alex are visuri îndrăznețe, dorind să aducă un plus acestui sport care este costisitor din punct de vedere financiar și care trebuie să se regăsească mult mai mult în zona publică prin emisiuni tv, prin numere în spectacole și în zone ce țin de un entertainment modern, dinamic și eficient. Latura privind spectacolul în competiții trebuie reformată, astfel încât să crească atractivitatea și așa cum meciurile de fotbal atrag spectatorii și sunt interesante pentru televiziuni și campionatele de culturism să devină tot așa. pentru aceasta trebuie eliminate monotonia și șabloanele, sportivilor lăsându-li-se posibilitatea de a arăta tot ceea ce știu, fiecare în stilul lui. Își dorește să meargă mai departe și cu studiile într-un master pe probleme de management, facultatea asigurându-i deja calitatea de antrenor după terminarea studiilor în specializarea specializarea sport și performanță motrică, domeniu cu arie de cuprindere mai largă care include atât fitness cât și culturism
El are o deviză care îl motivează in momentele grele și anume: "Un adevarat campion improvizează, se adaptează, depășește!"
(13 iulie 2016)
No comments:
Post a Comment