Monday, July 23, 2018

365 împotriva României: Nicu CEAUȘESCU prințișor sau succesor

Despre Nicu CEAUȘESCU s-a spus multeși se vor spune foarte multe. Unii l-au prezentat ca pe un om rău. Alții l-au prezentat ca pe un om bun, care vrea numai binele celor din jurul lui. Ceea ce trebuie spus despre Nicu CEAUȘESCU trebuie bazat nu pe percepții, ci pe fapte, pe documente.
Despre Nicu CEAUȘESCU se știe cu precizie că:
- a terminat Facultatea de fizică,
- a fost secretar al CC al UTC,
- a fost prim-secretar la Sibiu,
- a fost căsătorit cu Poliana,
- nu a avut copii,
- a făcut pușcărie după 1989,
- a murit de tânăr.
Folclorul zice că era preferatul Elenei CEAUȘESCU, iar avocata care l-a apărat după 1989 îl zugrăvește ca pe un om așezat, modest, uman, sensibil, politicos etc. Se zice că despre morți, numai de bine. Deci ar trebui ca despre Nicu CEAUȘESCU să scriu de bine. Nu voi face acest lucru pentru că nu despre Nicu CEAUȘESCU omul trecător vremelnic prin lume vreau să sciu aici, ci despre acel Nicu CEAUȘESCU pentru care ai săi se pregăteau să-i asigure succesiunea, așa cum fac familiile regale de mare tradiție cu primul născut, aici Nicu CEAUȘESCU fiind al III-lea născut. Ceilalți copii ai familiei CEAUȘESCU nu au fost niciodată interesați de politică. Circulau legende cum că dacă i se punea pata pe vreo celebritate feminină și proaspătă, nu-i scăpa. Circulau povești cum că avea un cerc de tineri tot din Primăverii cu care la barul Melody făceau prăpăd, drept care barul a fost închis. Ceea ce știu eu cu precizie este faptul că lui Nicu CEAUȘESCU îi plăcea să conducă. Avea o mașină sport de culoare roșie. Când îi veneau poftele de condus, se oprea circulația de la Arcul de Triumf până la rondul de la Universitate și el trecea ambalând motorul de câteva ture pe acest traseu de îngrozea orașu. Mi s-a întâmplat de câteva ori să fiu în stație la Univeristate, în direcția Unirii și să văd pe prințișor la raliu. Eu nu căinez pe nimeni. Mă îngrozesc numai la gândul ce ar fi ajuns țara dacă nu era 1989, căci Nicu CEAUȘESCU nu avea nici pe departe anvergura tatălui său și nici educația celor din familia Kim din Coreea de Nord care asemeni unei dinastii se succed în fruntea statului și partidului lor. Ei era model pentru Nicolae CEAUȘESCU întru succesiune și megalomanie. L-am inclus și pe el în lista celor 365 că îi plăcea să stea în fruntea bucatelor, nu ca un bărbat adevărat, ci ca un tip împis de la spat, căci mezinul oricărei familii este cel ce trebuie să facă exact ce vor părinții și nu are loc de întors dacă este un om slab.
Cei 365 împotriva României îl au Nicu CEAUȘESCU pe care părinții săi îl doreau succesor, el comportându-se ca un prințișor.
(23 iulie 2018)

No comments:

Post a Comment