Tuesday, July 31, 2018

365 împotriva României: Florin MITU un prezentator oarecare, monoton și banal

Florin MITU era un prezentator tv cu apariții ceva mai sporadice, cred eu doar pentru că el nu corespundea acelor standarde impuse tacit dar niciodată spuse cu voce tare. Se știa că Nicolae CEAUȘESCU.
- nu citește folosind ochelari,
- folosește construcții fixe,
- avea o voce gravă, nuanțată,
- avea o rostire ritmică,
- dicția lui avea minusuri,
- avea o coafură bine conturată,
- se îmbrăca în stil clasic.
Deci, toți bărbații trebuiau să se comporte ca el și cei care nu erau 100% după regulile stabilite tacit, nu erau excluși, dar aveau prezențe ceva mai rare. Florin MITU era un prezentator monoton așa cum erau și discursurile lui Nicolea CEAUȘESCU, numai că nu avea vocea apăsată, metalică.

Am scris despre Corneliul ROȘIIANU, Petre POPESCU, George MARINESCU, Florin MITU,  Nicolae MELINESCU, Ilie CIURĂSCU și Teodor BRATEȘ, știriștii de televiziune de dinainte de 1989 ca fiind împotriva României pentru că ei au fost cei care au apărut pe sticlă și au făcut manipulările cele mai grosolane, deformând cu bună știință realitatea. Ei au fost tropetele de serviciu ale regimului ceaușist, care prin vorbe meșteșugite contribuiau la crearea a ceea ce regimul s-a dorit să fie omul nou, cu conștiință revoluționare, devotat cauzei socialismului și conducătorului mult iubit, exact ca în Coreea de Nord sau în China lui Mao. Ei ocupau cel puțin 30% din cele două ore de transmisie tv cu telejurnalele lor insipide, incolore și inodore, telejurnale în care erau proslăvite activitățile și zicerile lui Nicolae CEAUȘESCU, însoțite de imagini și cu fundal muzical mobilizator.


(31 iulie 2018)

No comments:

Post a Comment