Ideea democratizării reale a vieții noastre sociale și politice este un deziderat al tuturor celor care doresc o Românie puternică, civilizată, care să fie în rândul țărilor avansate din toate punctele de vedere din Europa și nu numai. Dar pentru acest lucru, trebuie să se producă o serie de schimbări majore, schimbări care să ducă la creșterea aportului cetățenilor la luarea deciziilor, mai întâi prin participarea lor la vot în număr cât mai mare.
La o adresă de pe Internet, se găsește articolul intitulat #REZIST: tare-n drepturi, exact așa cum ar fi trebuit să-l preiau și eu în articolul meu, în care într-un mod concentrat, sunt prevăzute o serie de solicitări către parlament, astfel încât să se obțină acele schimbări calitative într-o serie de instituții ale statului, care au rol de a veghea la dezvoltarea democrației de la noi. este deosebit de important ca rolul CNA - Consiliului Național al Audiovizualului să se schimbe calitativ. Este necesar ca avocatul poporului să fie cu adevărat avocatul poporului și nu un instrument al mediului politic. Dacă aceste cerințe devin realitate colectivitățile devin mai puternice în democrație, căci soluțiile la toate problemele vor fi cele drepte.
O discuție onestă despre alegeri, despre numărul de tururi de scrutin, despre uniformizare, ar duce la creșterea rolului procesului electoral în viața societății, pentru a se obține pe liste candidați mai valoroși, iar alegerile ar câștiga în reprezentativitate.
Această abordare este a comunității DECLIC, comunitate cu 1.130.426 de membri activi. Găsesc foarte nimerit demersul acestei comunități, iar împreună cu alte idei valoroase, din aproape în aproape, conștientizarea necesității aprofundării unor elemente ale democrației de la noi, va deveni motorul real al transformărilor calitative, pe care societatea civilă le pregătește de ani buni și care în anul 2024, când vine o avalanșă de procese electorale, acel salt calitativ se va produce în mod necesar.
Staful comunității DECLIC este format din Anduța KARETSOU, Antoniu BUMB, Silvia MIREA, Denisa SOARE, Roxana PENCEA BRĂDĂȚAN, Ana RACHELEANU, Olga POPESCU, Dan CRAIOVEANU, Cătălina HOPÂRTEANU, Tudor BRĂDĂȚAN, Mihaela BREBINARU GHEORGHE, Luminița DEJEU persoane care au absolvit facultăți din domenii importante și care au reaqlizat un portal bine structurat, iar accesul este ușor, textele sunt directe. Bravo lor!
(07 iulie 2023)
No comments:
Post a Comment