Laurențiu Dumitru TĂTARU este culturistul din lista mea de prieteni de pe rețeaua de socializare cea mai importantă, cu care mă mândresc foarte mult pentru că m-a impresionat la el:
- capacitatea de mobilizare;
- totala determinare pentru ceea ce face;
- perseverența cu care merge înainte;
- dorința de a fi mereu cât mai bun;
- abordarea deschisă a dialogului.
L-am urmărit în timp și am văzut că sportivul Laurențiu TĂTARU reprezintă tipul de om care are ceva ce-l deosebește de mulți culturiști, prin modul în care înțelege să se raporteze la realitățile de la noi care sunt de mare complexitate într-un domeniu în care efortul, disciplina și costurile sunt la niveluri deosebit de ridicate. Este născut la Brașov în data de 7 octombrie 1973 deci urcă pe scenele de concurs acum la 43 de ani, ceea ce mă duce cu gândul la marele portar rus Lev Iașin care a apărat poarta echipei naționale a URSS până la vârsta de 41 de ani ceea ce nu este puțin lucru.
La el totul a începutîn perioada 1988-1989 când singur a început să-și confecționeze echipamente specifice antrenamentelor unui culturist din piese uzate de la tractoare și combine depozitate la întâmplare în curtea unui SMA aflat într-o comună de lângă Făgăraș. Chiar dacă în anii grei ai comunismului culturismul a avut o viață grea în țara noastră, sălile unde se organizau Campionatele naționale erau pline și multe dintre cluburi cu secții pentru haltere aveau mulți culturiști care lucrau și făceau performanță. Așa că, foarte tânărul pe atunci Laurențiu TĂTARU a avut de unde învăța. Erau cărțile lui László_Székelyși ale lui Lazăr Baroga de cuturism, dar și școala de culturism de la Liceul Spiru Haret, acel loc de excepție care a fost marea pepinieră a culturismului românesc ani în șir. Aici trebuie să amintesc rolul deosebit pe care l-au jucat articolele din Revista de Culturism siFitness al cărui director este Cristian Dulgheru. El știa multe despre pergormanțele de excepție ale lui Gheorghe Humă, ale lui Constantin Bebeșelea, Serge Nubret și Arnold Schwarzenegger. A avut o admirație deosebită pentru culturiștii Frank Zane, Danny Padilla și Franco Columbu.
Imediat după Revoluție lucrurile s-au schimbat. Numărul sălilor de culturism a crescut vertiginos, s-a impus cu putere o generație nouă de sportivi din care făceau parte Florin Uceanu, Vlad Pihureac, Răzvan Ariton, Ovidiu Dănilă și mulți alții.
După terminarea Liceului de limbi străine în anul 1992, culturistul Laurențiu TĂTARU a urmat cursurile Facultății de Drept ale Universității Creștinae Dimitrie Cantemir din București și pe cele ale Facultății de Psihologie de la Universitatea Lucian Blaga din Sibiu.
În anul 2015, urmând cursuri de specialitate sub egida Federației Române de Fitness și Culturism, a obținut diploma de instructor fitness, recunoscută de Ministerul Muncii și lucrează în acest domeniu la sala Bodz Factorz din Făgăraş, iar în trecut a lucrat ca psiholog clinician. Zilnic face naveta 30km pentru a ajunge să facă ceea ce-i place enorm, adică să antreneze dar să se și antreneze.
Înalțime: 175 cm
Greutate: 78 kg în concurs
Circumferință pipt: 130cm
Circumferință braț: 43 cm
Circumferință talie : 75 cm
Circumferință coapsă: 64 cm
Circumferință gamba: 41 cm
Procent grasime: 8/5 % .
Antrenamentele sale sunt bine gândite și au la bază o documentare temeinică. Se antrenează trei zile pe săptămână, lunea, miercurea și vinerea și lucrează piept, biceps, triceps, insistând și pe celelalte categorii musculare, ceea ce i-a adus nivelul de performanță recunoscut de juriile concursurilor la care a participat și care i-au dap punctaje astfel încât să fie pe treptele podiumurilor, în primii trei clasați de cele mai multe ori. În alimentația sa intră macrou, orez, fasole verde și uneorisuplimentele Whey Milk and eggs protein.
Îi sfătuiește pe toți cei care doresc să înceapă să se antreneze pentru a deveni culturiști să aleagă mereu calea grea, munca de Sisif. este ceea ce-și aplică și lui însuși de ani și ani de zile. Laurențiu a intrat în competiții la vârsta de 36 de ani, căutând să se pregătească temeinic, mergând pe ideia că lucrurile bine făcute se văd indiferent de momentul în care sunt prezentate, iar aprecierile bazate pe criterii riguroase scot în evidență calitățile sportivului indiferent de vârstă.
În competițiile la care participă își arată afilierea la Clubul Postăvarul din Brașov. În continuare prezint concursurile la care a participat culturistul Laurențiu TĂTARU și rezultatele obținute:
2013, Campionatul Național de Culturism Juniori și Masters, Slobozia, BodyBuilding Clasic Masters
OPEN, locul 2
2013, Campionatul Național de Culturism Seniori, Bistrița, BodyBuilding 175, locul 2
2014, TIGER CLASSIC, SIBIU, Bodybuilding Classic 175cm, locul 5
2014, Campionatul national, Cluj-Napoca, CULTURISM 80 Kg, locul 5
2015, Campionatul Național de Culturism, Sibiu, BODYBUILDING CLASIC SENIORI 175 cm,
locul 3
2016, Grand prix Pro-Nutrituion, Dej, Body Building CLASIC 175cm, locul 2
2016, Grand prix Pro-Nutrituion, Dej, CULTURISM MASTERS 80 Kg.,locul 3
2016, Campionatul Național de Culturism și Fitness - Masters, Simleu Silvaniei, CULTURISM
MASTERS 40-49 ani 80 kg, locul 2
2016, Campionatul Național de Culturism , Sibiu, CULTURISM
CLASIC 175cm, locul 4.
Acum culturistul Laurențiu TĂTARU este pregătit să urce pe scenă să demonstreze care îi este nivelul de pregătire în cadrul probelor de la CAMPIONATUL NATIONAL - BODYBUILDING SENIORI de la SIBIU, care se desfășoară în intervalul 30 SEPTEMBRIE - 1 OCTOMBRIE 2016.
În cei șapte ani de mers în competiții culturistul Laurențiu TĂTARU a acumulat o vastă experiență și prezența lui este un exemplu pentru toți cei care practică acest sport. Numai un om cu voință deosebită, disciplinat și care știe ce vrea de la el, are puterea să parcurgă ciclurile dure ale antrenamentelor care preced orice competiție. Numai respecând cu strictețe regulile de fier ale culturismului, Laurențiu TĂTARU a reușit, reușește și va reuși în continuare să că nu există nicio limită atunci când sportivul vrea să-și atingă obiectivele.
(30 septembrie 2016)
No comments:
Post a Comment