Thursday, July 23, 2020

Constantin BEBEȘELEA un mare campion al culturismului românesc

Culturistul sibian Constantin BEBEȘELEA este născut pe 7 martie 1956 deci este născut în zodia Pești care îi caracterizează pe culturiști astfel:
Cei născuți în acestă zodie sunt caracterizați prin rogoare în tot ceea ce fac. Înainte de a
porni la drum, eiîți clarifică toate aspectele și stabilesc cu exactitate de ceasornic pașii de urmat. Sunt foarte meticuloși și disciplinați, ceea ce le asigură tot confortul pe care orice economie de timp pe care o obțin le permite să facă altceva dintre lucrurile pe care și-au propus să le finalizeze. Au înclinație să ducă lucrurile până la capăt și nu sar de la una la alta. Peștii au dorința de a fi cei mai buni și luptă pentru a demonstra că într-adevăr sunt cei mai buni. Le reușește acest lucru pentru că ei știu să muncească eficient și știu să-și termine munca exact la momentul potrivit, nici mai devreme și nici mai târziu, iar cei care îi analizează îi percep în acest fel ca fiind niște persoane speciale de înaltă performanță. Și în săritura în înălțime dacă maximul de pregătire este atins cu o săptămână înainte de concurs sau cu două săptămâni după, degeaba. Peștii care practicanți ai  culturismului au știința de a atige maximul chiar în ziua de concurs, nici o zi înainte și nici o zi după.

Culturistul Constantin BEBEȘELEA este multiplu campion într-o perioadă în care culturismul nu era privid cu ochi buni de către guvernanți din vremurile comuniste pentru că acest sport era identificat cu proveniența lui de peste ocean și cum USA era un stat imperialist, nici acest sport nu avea o caracterizare diferită cu toate consecințele care decurgeau dintr-o astfel de atitudine doctrinară. El a fost elevul lui Gheorghe HUMĂ un alt sibian care a marcat profund istoria culturismului românesc, fiind primul culturist român cu brațavând circumferință care trecea pentru prima dată la noi granița celor 50 centimetri. Idolul său a fost culturistul originar din Guadeloupe Serge NUBRET, care are contribuții majore la culturismul mondial.
A intrat într-o sală unde se practicau halterele la vârsta de 17 ani și de atunci nu s-a mai despărțit de acest sport, iar la 32 de ani a devenit antrenor certificat, absolvind Școala Națională de Antrenori, școală care în acele vremuri aspre presupunea o serie de criterii foarte dure de admitere, iar cursurile erau și ele derulate cu mare grijă și exigență.
Palmaresul culturistului Constantin BEBEȘELEA include participări în competiții dintre care enumer:
1981, Campionatul național de Culturism, categoria 77 kg, locul 3
1982, Campionatul național de Culturism, categoria 82 kg, locul 2
1990, Campionatul național de Culturism, categoria 80 kg, locul 2
1991, Campionatul național de Culturism, categoria 90 kg, locul 2
1992, Campionatul național de Culturism, categoria 80 kg, locul 2
1993, Campionatul național de Culturism, categoria 80 kg, locul 1
1994, Campionatul național de Culturism, categoria 80 kg, locul 2
1995, Campionatul național de Culturism, categoria +90 kg, locul 2
1996, Campionatul național de Culturism, categoria 90 kg, locul 1
1998, Campionatul național de Culturism, categoria 90 kg, locul 3
1982, Campionatul național de Culturism Junior și Masters, categoria masters +80 kg, locul 1
Sportivul Constantin BEBEȘELEA a concurat alături de culturiști români deosebit de valoroși dintre care enumer aici pe Nicolae GIURGI, Cristian MIHĂILESCU, Florin UCEANU, Gheorghe MANICA, Răzvan ARITON, Săndel MÂNDRUȚĂ, Marian BÂRSAN și mulți alții.
Marele campion a făcut o analiză amănunțită a sălilor de antrenamente de dinainte de 1990 și a modului în care se derulau antrenamentele și competițiile.
Culturistl Constantin BEBEȘELEA a intrat în competiție într-o perioadă de mare efervescență pentru tinerii sportivi și școlile de haltere-culturism de la București, Iași, Timișoara, Sibiu, Cluj veneau de fiecare dată cu inovații dintre cele mai spectaculoase, iar calitatea concurenților era la un nivel extrem de ridicat, iar locul al II-lea însemna o diferență foarte mică în raport cu cel care devenea campion național.



(24 iulie 2020)


No comments:

Post a Comment