Ceea ce vedem acum pe toate canalele de televiziune arată nivelul deplorabil la care mass-media a ajuns, în contextul în care există:
- un deficit uriaș de medici specialiști în spitale,
- foarte mulți medici tineri părăsesc țara,
- sistemul sanitar din țărișoara noastră este subfinanțat,
- prevenția este trecută pe planul al XX-lea,
- starea de sănătate a populației este la pământ.
- un deficit uriaș de medici specialiști în spitale,
- foarte mulți medici tineri părăsesc țara,
- sistemul sanitar din țărișoara noastră este subfinanțat,
- prevenția este trecută pe planul al XX-lea,
- starea de sănătate a populației este la pământ.
În loc mass-media să contribuie la crearea climatului de respect față de medici, să se lupte ca finanțarea să atingă cote rezonabile pentru sistemul de sănătate, aceasta se face portdrapelul unor interese antiromânești, lovind frontal în medici. Nu de puține ori televiziunile au prezentat corupția din sistemul medical, insistând asupra laturii generalizatoare, cu efecte dintre cele mai nocive asupra tuturor medicilor. Practicile din mass-media în care adevărurile sunt spuse numai pe jumătate, cu scopul de a manipula pentru a se obține rating la cote ridicate, este scuzabil în orice alt domeniu, mai puțin în zona sistemului de sănătate în general și în special în zona spitalelor. Semănarea neîncrederii în sistemul medical de stat sau privat în general și în special în zona secțiilor de urgență și de ATI, are efecte catastrofale în rândul populației, care se vede fără soluție în rezolvarea de probleme specifice de sănătate.
Medicii trebuie respectați pentru că:
- învață cu mult mai multă carte decât orice altă profesie,
- lucrează cu oamenii, fiind singurii care salvează vieți,
- riscul ca fiecare dintre noi să ajungă pe mâna medicilor este enorm,
- fără respect și fără apreciere niciun medic nu va evolua profesional,
- munca medicului are particularități ce impun responsabilități imense,
- numai profesia de medic înseamnă șansa la viață a fiecăruia dintre noi.
În viață trebuie păstrat un echilibru. Societatea noastră are o anumită structură și cei care cred că vor rezolva problemele din sănătate aplicând regulile unor jocuri care se pretează în comerț, în construcții, în atelierele de manufactură sau în munca de zi cu zi a lucrătorilor pământului, fac o mare eroare, căci a lucra cu sufletul și cu viața nu este sinonim cu a ara pământul, cu a bate fierul înroșit la baros sau cu a mânui halebarda în turnirurile organizate în fața regelui.
Poporul ce nu-și învață cetățenii să respecte pe învățător, pe doctor și pe preot, nu are nicio șansă de a trece prin istorie cu fruntea sus, ci se va târî asemeni unui vierme ce urmează a fi strivit de un bocanc.
(08 august 2024)
(08 august 2024)
No comments:
Post a Comment