Cândva, am avut surpriza să constat pe când eram conducător de doctorat, că doctorandul avea dreptul de a-l schimba pe conducătorulde doctorat din varii motive, iar conducătorul științific nu avea niciun drept. Am considerat că principiul simetriei este grav încălcat. Așa cum doctorandul nu era obligatoriu să spună motivul din care solicita schimbarea conducătorului științific, am considerat oportun ca nici conducătorul științific dacă solicită încheiere colaborării cu doctorandul să nu fie nevoit sp dea explicații.
Consider că principiul simetriei este absolut necesar și el trebuie consfințit în legea fundamentală, fără a da senzația că ocuparea unei poziții este mai ușoară decât scoaterea persoanei din acea funcție, așa cum s-a produs în anul 2012. nefiind în funcțiune principiul simetriei, un prezident care a ocupat postul la alegeri cu 5.275.808 nu a fost demis în 29 iulie 2012 de cele 7.264.819 voturi exprimate în favoarea acesteia.
Tot așa, acum când i s-a retras sprijinul politic Valeriu Zgonea dorește tărăgănarea revocării pe motiv că acum este independent, deși în mod normal prin simetrice, cei ce l-au propus și sprijinit, au drept sa-i repragă sprijinul și să ceară revocarea, dacă principiul ar fi operațional. Principiul nu este operațional că oricine care ocupă o funcție nu are nicio plăcere în a se aplica principiul, tocmai pentru a lungi pelteaua.
Principiul simetriei vizează repetarea condițiilor. dacă se consideră pașii A, B, C,..., X să se parcurgă aceiași pași X,..., C, B, A sau A, B, C,..., X și prin reluare tot secvenșa A, B, C,..., X. O astfel de abordare ar arăta că lucrurile sunt desfășurate în normalitatea lor.
(04 mai 2016)
No comments:
Post a Comment