Aici se fură lemne din pădure, se fură tuburi ale sistemului de irigații, se fură un porc. se fură un autoturisam, dar mai nou se fură baze de date. Adică nu se fură, ci se dau printr-o simplă copiere. Dacă acum câțiva ani cineva a cumpărat de la un magazin ceva, automat a dat aclo date personale. Când se face o cumpărare de valută băncile automat fac o copie după CI. Adică datele personale ale individului ajung în foarte multe locuri în relația individului cu cei cu care dezvoltă o afacere. Nasol este că bazele de date migrează, adică sunt vândute sau date sau copiate altora spre a le folosi și a face bani cu ele. Lipsurile din legislație a unor prevederi din care să se interzică explicit furnizarea de base de date către terți în vederea exploatării frauduloase duc la abuzuri dintre cele mai stranii, dintre care cele mai frecvente sunt cele legate de telefoanele unor agenți de la fonduri de inveswtiții care își oferă serviciile, bazându-se pe faptul că știu ca cel cu care se discută are un depozit în bancă. Înseamnă că cineva din bancă a furnizat baza de date cu detalii de identificare și sumele aflate în conturi acelei societăți de investiții. O altă explicație nu există.
Se impune mare atenție la magazinele ce oferă carduri de fidelitate, dar și la toți cei care operează cu date personale. Legea trebuie modificată urgent pentru a interzice migrarea bazelor de date. De asemenea, numai cine semnează un document care autorizează utilizarea datelor personale să i se utilizeze datele, în caz contrar să nu se folosească și pedeapsa să fie cu închisoare de la 15 la 20 de ani pentru oricine folosește adte personale neautorizat sau o amendă de 1.000.000euro.
În acest fel se va pune punct tuturor hoțiilor legate de utilizarea neautorizată a datelor personale de către orice nu trebuie.
(30 mai 2016)
No comments:
Post a Comment