Sportul practicat de Dan STĂNESCU este singurul sport care presupune numai voința celui care dorește să-l practice. Fotbalul este sport de echipă care necesită o minge. Săritura în lungime presupune o groapă cu nisip. Aruncarea discului presupune o arie largă dar și un disc. Luptele libere sau de oricare altă natură presupun un partener cu care să se desfășoare. Numai flotările nu presupun nimic în afara celui care le execută, petecul de pământ este implicit asumat că fiecare dintre noi ocupă un loc în timp și spațiu, cât de cât. Așadar, oricine dorește să practice acest sport, adică să facă flotări nu are nicio opreliște și nici nu are cum să invoce că:
- nu are echipament;
- nu are unde să-l practice;
- nu are finanțare să cumpere echipament;
- nu are locul potrivit unde să-l practice;
- nu are bani de abonemanet la sală;
- nu are timp;
- nu are schemă de antrenament;
- nu are instructor;
- nu are finanțare pentru suplimente.
Toată această pledoarie este construită pentru a arăta că există un sport care pentru a fi practicat presupune un singur lucru: voința omului, bărbat sau femeie, copil sau tânăr sau bătrân. Este nevoie numai și numai de voință, de nimic altceva.
Acest sport se referă la execuția de flotări. Toată lumea știe ce sunt flotările, căci oricine a văzut în viața lui pe cineva executând flotări. Literatura este deosebit de bogată în a prezenta tipurile de flotări și pașii de execuție a flotărilor. Cine caută pe Internet cu cuvintele cheie flotari sau push up va găsi sute și sute de adrese web unde se află detalii importante despre:
- denumire;
- cum se execută;
- grupele de mușchi antrenate;
- riscuri;
- pregătire necesară.
Am avut fericitul prilej să aflu despre campionate de flotări, despre tentative de a doborî recorduri la numărul de flotări intr-un interval de timp stabilit, iar de fiecare dată am întâlnit numele românului Dan STĂNESCU. L-am căutat pe facebook și am devenit prieteni, având astfel posibilitatea de a cunoaște cu regularitate activitatea sa, pentru că Dan STĂNESCU este unul dintre cei mai mari campioni în domeniul execuției de flotări, având la activ nenumărate recorduri. Așa cum acul, nasturele și cuiul sunt nișe lucruri atât de simple dar atât de utile, în cazul său flotările este sportul care nu necesită nicio investiție, fiind necesar numai corpul și acel petec de pământ pe care oricum fiecare dintre noi îl ocupă în mod obiectiv. Flotările se execută oriunde și oricând, fără nicio restricție. dacă un om dorește să facă flotări, le face acasă, la muncă, în parc, pe câmp, în avion, în barcă, adică pe scurt, peste tot unde are chef.
Am dorit să cunosc mai bine cum stau lucrurile și am căutat să înțeleg cum a ajuns sportivul Dan STĂNESCU să fie cel mai bun în acest sport, simplu, obișnuit și mai ales care nu necesită nicio investiție.
Tot ce face Dan STĂNESCU în domeniul flotărilor, are spectatori și respectă toate rigorile pentru ca toți care analizează performanțele lui de excepție să nu aibă niciun semn de întrebare legat de vreun detaliu, oricât de mic ar fi acesta.
Pentru elevul sau tânărul Dan STĂNESCU sportul a fost o formă dominantă de socializare, întrucât pe atunci nu existau nici tabletele și nici telefoanele mobile care să-i translateze pe adolescenți și pe tineri în lumea virtuală a rețelelor de socializare și în aplicațiile online unde jocurile au forțe dintre cele mai variate de implicare. El a practicat lupte greco-romane, fotbal și alte ramuri sportive care aveau corespondent cluburi în micul său oraș de provincie unde trăiește.
Pentru Dan STĂNESCU flotările sunt importante pentru că asigură lucrul individual și independent în care performanța depinde strict numai de calitățile sportivului, se bazează pe forța sportivului, pe voința acestuia și este influențată de dezvoltarea musculară și de greutatea acestuia.
Numai un om care are preocupare dincolo de sport își clădește fundamentul solid al motivării, iar sportivul Dan STĂNESCU prin lecturile sale temeinice și sistematice de sociologie, filosofie, parapsihologie dar și de istorie a reușit să-și definească acel stil de viață care să-i permită introducerea sportului în viață ca mod firesc și natural ca necesitate, așa cum omul respiră sau bea apă sau simte bătăile inimii. Nu a neglijat nici lecturile de bază ale marii literaturi, reușind să-și insușească acea filosofie care evidențiază că totul se obține muncind temeinic, cu conștiinciozitate, fără a face rabat de la calitate. Orice acumulare obținută pe un interval de ani de zile, prin întreruperea pe o lună de zile a antrenamentelor, se pierde rapid, iar recuperarea va presupune muncă intensă tot pe durata a câtorva ani. El a pornit de la ideia că un corp educat determină existența unui creier educat. A găsit acel echilibru care permite eliminarea contradicției dintre capacitatea corpului de a duce cât mai mult efortul pe de oparte și limitele psihicului care are tendința spre clacare datorită declanșării mecanismelor fricii de a nu reuși în îndeplinirea obiectivului propus.
Dan STĂNESCU, înainte de a fi sportivul Dan STĂNESCU, a fost acel tânăr care având un servici de noapte, pentru a face ca timpul să treacă mai repede și mai plăcut a trecut la a executa flotări, crescând numărul de repetări în dorința de a se autodepăși. Așa a ajuns Dan STĂNESCU să execute fără dificultate între 6.000 și 7.000 de flotări pe un schimb de noapte, bineînțeles, cu întreruperile de rigoare datorate îndeplinirii sarcinilor din fișa postului. Multă lume nu a crezut, până când Dan STĂNESCU nu a făcut demonstrații în fața celor care se îndoiau de spusele lui.
Dintotdeauna sportivul Dan STĂNESCU, chiar dacă a ajuns să depășească cu lejeritate nenumărate recorduri a avut un loc de muncă unde a lucrat cel puțin 12 ore pe zi, fără a-și neglija antrenamentele, căci oricând găsea un moment de respiro el trecea la execuția de flotări și o făcea, dar o face și acum cu aceeași mare plăcere. Oricând dispune de cel puțin 30 de minute declanșează o repriză de antrenament sistematic și execută flotările pe care le stabilește pe loc. În funcție de timpul liber execută antrenamente, fie că este vorba de 15 minute, de o oră sau de alt interval de timp de care dispune.
Acum Dan STĂNESCU este acum supervizor la un hotel și răspunde de o sală de forță, iar prin aplicarea devizei de la sistemul Adidas torsion if you want, you can, spre zona execuției de flotări muncește intens pentru că hi wats, hi can.
Toți cei care încep acum să execute flotări nu trebuie să facă evaluări ale stadiului în care se află, întrucât vârsta, forma fizică joacă un rol secundar în raport cu un obiectiv stabilit, corelat bineînțeles cu parametri reali ai fiecăruia, fără a fi o piedică în a începe antrenamente și a vedea rezultate efective.
Sportivul de azi Dan STĂNESCU a executat munci dintre cele mai diferite, nu s-a dat înlături nici de la muncile foarte grele, făcând la cerere și munca deosebit de grea de miner în abataj, ceea ce l-a călit foarte mult pentru ceea ce avea să facă în anii care au urmat, făcându-l tenace și mai ales constant în efortul pe care îl depune pentru atingerea obiectivelor, care de fiecare dată sunt mai îndrăznețe și presupun salturi calitative în tot ceea ce înseamnă pregătirea de noi recorduri.
Dan STĂNESCU este un altfel de muncitor, este unul care prin cultura sa și-a creat un mod de viață care înseamnă muncă, muncă și iar muncă. Dacă el a realizat cele 1500 de flotări pe scaune în 42 de minute, acum în acest mai 2016, acest rezultat nu a venit din neant, ci a presupus o pregătire intensă, sistematică și o dorință nemăsurată de autodepășire.
Ca om care se documentează, Dan STĂNESCU are numeroase repere după care se ghidează, cum este recordul stabilit în 11 august 2015 de englezul Watch Carlton William care a executat 2220 de flotări într-o oră în reprize de câte 10. În același intrval de timp Dan STĂNESCU a executat 2300 de flotări în serii de 10 . El execută cu ușurință 10 de serii de cate 50 flotări, 10 de serii tot de câte 40 flotări și 37 de serii de câte 30 de flotări, în total fiind 2010 flotări pe oră. La Dan STĂNESCU cele 2000 de flotări se execută în 55 minute.
Întreaga activitate, mai ales cea legată de competiții trebuie bine pregătită și trebuie făcute filme ale execuțiilor în mod profesional, dar și nenumărate fotografii, pentru că omologarea recordurilor nu este o trebă ușoară, iar neglijarea unui detaliu nesemnificativ atrage după sine invalidarea recordului.
Sportivul Dan STĂNESCU are grijă să pregătească totul foarte bine, ceea ce explică multele filme realizatre în timpul concursurilor la care a participat și postarea lor la adrese pe youtube precum:
Pentru elevul sau tânărul Dan STĂNESCU sportul a fost o formă dominantă de socializare, întrucât pe atunci nu existau nici tabletele și nici telefoanele mobile care să-i translateze pe adolescenți și pe tineri în lumea virtuală a rețelelor de socializare și în aplicațiile online unde jocurile au forțe dintre cele mai variate de implicare. El a practicat lupte greco-romane, fotbal și alte ramuri sportive care aveau corespondent cluburi în micul său oraș de provincie unde trăiește.
Pentru Dan STĂNESCU flotările sunt importante pentru că asigură lucrul individual și independent în care performanța depinde strict numai de calitățile sportivului, se bazează pe forța sportivului, pe voința acestuia și este influențată de dezvoltarea musculară și de greutatea acestuia.
Numai un om care are preocupare dincolo de sport își clădește fundamentul solid al motivării, iar sportivul Dan STĂNESCU prin lecturile sale temeinice și sistematice de sociologie, filosofie, parapsihologie dar și de istorie a reușit să-și definească acel stil de viață care să-i permită introducerea sportului în viață ca mod firesc și natural ca necesitate, așa cum omul respiră sau bea apă sau simte bătăile inimii. Nu a neglijat nici lecturile de bază ale marii literaturi, reușind să-și insușească acea filosofie care evidențiază că totul se obține muncind temeinic, cu conștiinciozitate, fără a face rabat de la calitate. Orice acumulare obținută pe un interval de ani de zile, prin întreruperea pe o lună de zile a antrenamentelor, se pierde rapid, iar recuperarea va presupune muncă intensă tot pe durata a câtorva ani. El a pornit de la ideia că un corp educat determină existența unui creier educat. A găsit acel echilibru care permite eliminarea contradicției dintre capacitatea corpului de a duce cât mai mult efortul pe de oparte și limitele psihicului care are tendința spre clacare datorită declanșării mecanismelor fricii de a nu reuși în îndeplinirea obiectivului propus.
Dan STĂNESCU, înainte de a fi sportivul Dan STĂNESCU, a fost acel tânăr care având un servici de noapte, pentru a face ca timpul să treacă mai repede și mai plăcut a trecut la a executa flotări, crescând numărul de repetări în dorința de a se autodepăși. Așa a ajuns Dan STĂNESCU să execute fără dificultate între 6.000 și 7.000 de flotări pe un schimb de noapte, bineînțeles, cu întreruperile de rigoare datorate îndeplinirii sarcinilor din fișa postului. Multă lume nu a crezut, până când Dan STĂNESCU nu a făcut demonstrații în fața celor care se îndoiau de spusele lui.
Dintotdeauna sportivul Dan STĂNESCU, chiar dacă a ajuns să depășească cu lejeritate nenumărate recorduri a avut un loc de muncă unde a lucrat cel puțin 12 ore pe zi, fără a-și neglija antrenamentele, căci oricând găsea un moment de respiro el trecea la execuția de flotări și o făcea, dar o face și acum cu aceeași mare plăcere. Oricând dispune de cel puțin 30 de minute declanșează o repriză de antrenament sistematic și execută flotările pe care le stabilește pe loc. În funcție de timpul liber execută antrenamente, fie că este vorba de 15 minute, de o oră sau de alt interval de timp de care dispune.
Acum Dan STĂNESCU este acum supervizor la un hotel și răspunde de o sală de forță, iar prin aplicarea devizei de la sistemul Adidas torsion if you want, you can, spre zona execuției de flotări muncește intens pentru că hi wats, hi can.
Toți cei care încep acum să execute flotări nu trebuie să facă evaluări ale stadiului în care se află, întrucât vârsta, forma fizică joacă un rol secundar în raport cu un obiectiv stabilit, corelat bineînțeles cu parametri reali ai fiecăruia, fără a fi o piedică în a începe antrenamente și a vedea rezultate efective.
Sportivul de azi Dan STĂNESCU a executat munci dintre cele mai diferite, nu s-a dat înlături nici de la muncile foarte grele, făcând la cerere și munca deosebit de grea de miner în abataj, ceea ce l-a călit foarte mult pentru ceea ce avea să facă în anii care au urmat, făcându-l tenace și mai ales constant în efortul pe care îl depune pentru atingerea obiectivelor, care de fiecare dată sunt mai îndrăznețe și presupun salturi calitative în tot ceea ce înseamnă pregătirea de noi recorduri.
Dan STĂNESCU este un altfel de muncitor, este unul care prin cultura sa și-a creat un mod de viață care înseamnă muncă, muncă și iar muncă. Dacă el a realizat cele 1500 de flotări pe scaune în 42 de minute, acum în acest mai 2016, acest rezultat nu a venit din neant, ci a presupus o pregătire intensă, sistematică și o dorință nemăsurată de autodepășire.
Ca om care se documentează, Dan STĂNESCU are numeroase repere după care se ghidează, cum este recordul stabilit în 11 august 2015 de englezul Watch Carlton William care a executat 2220 de flotări într-o oră în reprize de câte 10. În același intrval de timp Dan STĂNESCU a executat 2300 de flotări în serii de 10 . El execută cu ușurință 10 de serii de cate 50 flotări, 10 de serii tot de câte 40 flotări și 37 de serii de câte 30 de flotări, în total fiind 2010 flotări pe oră. La Dan STĂNESCU cele 2000 de flotări se execută în 55 minute.
Întreaga activitate, mai ales cea legată de competiții trebuie bine pregătită și trebuie făcute filme ale execuțiilor în mod profesional, dar și nenumărate fotografii, pentru că omologarea recordurilor nu este o trebă ușoară, iar neglijarea unui detaliu nesemnificativ atrage după sine invalidarea recordului.
Sportivul Dan STĂNESCU are grijă să pregătească totul foarte bine, ceea ce explică multele filme realizatre în timpul concursurilor la care a participat și postarea lor la adrese pe youtube precum:
- https://www.youtube.com/watch?v=CmY9B6Zqt7k&feature=youtu.be pentru evenimentul ZILELE MUNICIPIULUI ROMAN 20, May 2016 - Show Sportiv, Taken at Piata Roman Voda cu recordmenii mondiali RADU VALAHUL la skandenberg și DAN STĂNESCU la fllotări;
- https://www.youtube.com/watch?v=E7Em-Nu8PpY pentru o demonstrație cu număr extrem de restrâns de spectatori la execuția a 500 de flotări pe scaune 7 ianuarie 2016;
- https://www.facebook.com/chozenshane/videos/vb.100000158762833/1307857235896223/?type=2&theater https://www.youtube.com/watch?v=RFUVdrFmy9Y pentru recordul national la flotari 1500 din 05 martie 2013
- https://www.youtube.com/watch?v=ULQSknAgJG4
- https://www.youtube.com/watch?v=SF46ojAfAGM 500 pushups on chairs for Hind Afifi, Published on Nov 29, 2015
- https://www.facebook.com/125827234136961/videos/vb.125827234136961/1035280706524938/?type=2&theater
- https://www.youtube.com/watch?v=6PlPyaHIEDk 2000 flotări într-o oră
La Dan STĂNESCU a executa 750 de flotări în 30 de minute este sinonim cu a bea un pahar cu apă ca dificultate, numărul de serii fiind de fiecare dată adaptat la starea sa de spirit de la momentul execuțiilor. Numai eliminarea monotoniei are rolul de a declanșa la sportivul Dan STĂNESCU acele resorturi interioare care generează la nivelul psihicului acele declik-uri benefice mersului înainte. El nu execută numai flotări, ci și exerciții cu haltere, ceea ce îi fortifică și mai mult mușchii care intră în funcțiune la execuția de flotări. După ce face 1000 de flotări, Dan STĂNESCU trece să lucreze cu haltera la 130kg fără nicio dificultate. De cele mai multe ori alternează seriile de flotări cu seriile de ridicat halterele. Sunt situații în care sportivul Dan STĂNESCU execută flotări având adăugate la greutatea corpului greutăți suplimentare de 50kg sau de 50kg și execută 10 flotări astfel, după ce în prealabil a executat fără sarcină suplimentară contra cronometru 1000 de flotări.
Pentru a verifica echilibrul dar și performanța a executat 50 de flotări folosindu-se ca puncte de sprijin de 4 sticle, elementul de anduranță fiind esențial pentru el. Există showuri atractive cu execuții spectaculoase de flotări și în gimnastica acrobatică.
Venirea sa în București pentru a intra în competiții a fost legată de execuția a 1500 de flotări în 42 de minute, în timp ce următorul ca performanță executa 1419 flotări în 49 de minute.
Într-un alt context a executat 2500 flotări dar i-au fost recunoscute ca fiind perfecte 2369 în anul 2015. În prezența unui arbitru, folosind aparatură adecvată și având spectatori, a arătat că are capacitatea de a stabili un record mondial la execuția a 2500 de flotări într-o oră.
El are de fiecare dată noi obiective și-și definește antrenamentele astfel încât în fizica sportivă să elimine riscurile de a intra în activități de rutină, care dăunează foarte mult activității sportivului.
El și-a propus ca pe 4 iunie 2016 să se autodepăsească, executand 750 de flotări pe 2 scaune într-un timp care să însemne un nou record, mai întâi pentru sine și mai apoi pentru nivelul național.
Acum sportivul Dan STĂNESCU are 47 de ani și posedă un nivel de forță cu totul special. Cu mare ușurință execută 500 de flotări. Demonstrațiile lui în școli au efecte nebănuite trezind în rândurile elevilor dorința de a face sport. Devine și mai spectaculos când după cele 500 de flotări sportivul Dan STĂNESCU construiește o piramidă formată din 2 băieți și o fetiță pe spatele său și trece la executarea unui număr de 4-5 flotări spre uimirea tuturor celo prezenți.
Dan STĂNESCU este un adevărat fenomen, născut din muncă, entuziasm și dăruire. Nu conteză nimic altceva decât dorința de a fi un adevărat învingător, mai întâi al propriilor limite și mai apoi al numerelor ce dau orice record la un moment dat.
Cei ce doresc să înțeleagă mecanismele victoriei, trebuie să înțeleagă lupta cu sine însuși, să execute antrenamente ritmice și consistente și să treacă la definirea de obiective din ce în ce mai îndrăznețe. Ideia de bază este aceea de a-l urma pe sportivul Dan STĂNESCU care solitar fiind a muncit și muncește continuu pentru a-și urma drumul, pentru a transforma un vis frumos într-o realitate și mai frumoasă prin adevărul ei.
Venirea sa în București pentru a intra în competiții a fost legată de execuția a 1500 de flotări în 42 de minute, în timp ce următorul ca performanță executa 1419 flotări în 49 de minute.
Într-un alt context a executat 2500 flotări dar i-au fost recunoscute ca fiind perfecte 2369 în anul 2015. În prezența unui arbitru, folosind aparatură adecvată și având spectatori, a arătat că are capacitatea de a stabili un record mondial la execuția a 2500 de flotări într-o oră.
El are de fiecare dată noi obiective și-și definește antrenamentele astfel încât în fizica sportivă să elimine riscurile de a intra în activități de rutină, care dăunează foarte mult activității sportivului.
El și-a propus ca pe 4 iunie 2016 să se autodepăsească, executand 750 de flotări pe 2 scaune într-un timp care să însemne un nou record, mai întâi pentru sine și mai apoi pentru nivelul național.
Acum sportivul Dan STĂNESCU are 47 de ani și posedă un nivel de forță cu totul special. Cu mare ușurință execută 500 de flotări. Demonstrațiile lui în școli au efecte nebănuite trezind în rândurile elevilor dorința de a face sport. Devine și mai spectaculos când după cele 500 de flotări sportivul Dan STĂNESCU construiește o piramidă formată din 2 băieți și o fetiță pe spatele său și trece la executarea unui număr de 4-5 flotări spre uimirea tuturor celo prezenți.
Dan STĂNESCU este un adevărat fenomen, născut din muncă, entuziasm și dăruire. Nu conteză nimic altceva decât dorința de a fi un adevărat învingător, mai întâi al propriilor limite și mai apoi al numerelor ce dau orice record la un moment dat.
Cei ce doresc să înțeleagă mecanismele victoriei, trebuie să înțeleagă lupta cu sine însuși, să execute antrenamente ritmice și consistente și să treacă la definirea de obiective din ce în ce mai îndrăznețe. Ideia de bază este aceea de a-l urma pe sportivul Dan STĂNESCU care solitar fiind a muncit și muncește continuu pentru a-și urma drumul, pentru a transforma un vis frumos într-o realitate și mai frumoasă prin adevărul ei.
(26 mai 2016)
No comments:
Post a Comment