Sportivii care activează în culturism sunt persoane extrem de ocupate. Printre picături, mai ales cei care au avut activitate competițională în vremurile când nu existau poze digitale, trebuie musai să procedeze singuri la digitizarea acelor poze.
Prin digitizare se înțelege procesul prin care pozele făcute pe hârtie sunt preluate printr-un procedeu simplu și ieftin și memorate sub forma de fișier exact așa cum sunt stocate și pozele făcute cu un aparat foto digital sau cu camera unui telefon mobil.
Există multe aplicații free care se găsesc pentru telefoanele mobile, fără a necesita achiziționarea unui scanner, aplicații care se încarcă pe telefonul mobil și care permit fotografierea pozelor aflate pe hârtie. Consiția este ca luminozitatea și încadrarea să fie corecte și calitatea pozelor în format digital va fi foarte bună.
Procesul de digitizare va permite culturiștilor:
- să treacă în format JPEG pozele de pe hârtie,
- să scaneze diplomele obținute în competiții,
- să preia cu mare ușurință extrase din ziare și reviste,
- să scaneze pagini din cărți care-i privesc.
În acest fel, fără nicio dificultate, culturiștii de ieri și de azi, prin crearea de albume cu fotografii și cu diplome dar și cu crâmpeie de reviste sau jurnale, vor arăta celor care sunt interesați care a fost activitatea lor. Este o realitate de necontestat că azi nu se știu lucruri semnificative despre marii culturiști care au activat la începutul anilor'70. Pentru ei ar exista o scuză că nu erau fotografii digitale și că scanarea nu le era cunoscută. Acum această scuză nu mai funcționeazî. Culturiștii nu trebuie să aștepte să vină altcineva să le digitizeze fotografiile care sunt acum pe hârtie și nici diplomele și cu atât mai puțin exytrasele din presă. Ei înșiși trebuie să facă acest lucru, pentru că numai ei au capacitatea de a spune cu precizie cine sunt și mai ales cum trebuie să fie percepuți de ceilalți, totul bazat pe documente clare, complete și bine redate prin digitizare.
(09 ianuarie 2019)
No comments:
Post a Comment