Era o mică povestioară: nea Gheorghe a dorit să facă o troiță la el în poartă. S-a apucat s-o construiască. A venti Floarea, vecina.
- Ce faci, Gheorghe, aici?
- O troiță, Floare, asta fac!
- Gheorghe, păi așa se face o troiță? Să-ți zic eu cum se face.
Floarea a început să dea indicații și Gheorghe să le respecte.
În următoarea zi, apare Petre, vecinul.
- Ce faci, Gheorghe, aici?
- O troiță, Petre, asta fac!
- Gheorghe, păi așa se face o troiță? Să-ți zic eu cum se face.
Petre a început să dea indicații și Gheorghe să le respecte.
În fiecare zi apărea căte un vecin și discuția se repeta și Gheorghe lucra și schimba totul să țină seama de ce a vrut fiecare vecin.
Când troița a fost gata, vecinii l-au apostrofat:
- Ce e asta, Gheorghe?
- Ce să fie, troița așa cum ați vrut-o voi.
- Păi, Gheorghe, noi am zis că...
- Ați zis voi, dar să mergem în câmp că acolo am făcut o troiță așa cum am vrut eu.
Au mers în câmp. Acolo era o troiță superbă, o construcție așa cum trebuie oricărui credincios care vine să bea o gură de apă rece de la o fântână sfințită și să mulțumească Celui de Sus pentru milostivenia cu care a dat încă o zi frumoasă.
Morala: în campania electorală la primăria Capitalei candidatul are un staf și de el trebuie să asculte. Dacă va reproiecta atitudinea și discursul pentru a fi pe placul fiecărui subgrup de potențiali alegători în fața căruia se află cu un oarecare prilej, va reuși contraperformanța de a crea o așa de mare confuzie de mesaj. încăt neclaritățile îl vor îndepărta de obiectivul urmărit.
Așa s-a întâmplat cu Ludeovic Orban la Atheneu când cu întâlnirea cu femeile liberale a spus ca va fi primarul și a înșirat din însușirile doamnelor, încât nu se mai înțelegea dacă el este sau nu bărbat. Acolo a concertat Enescu.
Atenție, staff al acestui candidat! Mesajul este unic din punct de vedere al structurii și valențelor. Varietățile sunt mai multe...
(27 februarie 2016)
No comments:
Post a Comment