Acum a apărut o nouă meserie, cărăușul de mâncare. Este un tânăr pe bicicletă care are un mic rucsac termoizolator bine compartimentat în care pune caserole cu mâncare de la restaurante și pe care le transportă în condiții excelente de conservare, la corporatiști sau la domiciliile diferiților clienți care au comandat prin telefon mâncarea la restaurante. Este o nouă meserie deci, este un nou business. Mă întrebam dacă funcționează și iarna. Da, funcționează și iarna, dar nu pe viscole și pe polei.
Avantajele oferite de această meserie:
- costuri rezonabile,
- serviciu de calitate,
- promptitudine,
- satisfacție la client,
- eficientă generalizată,
- frumusețe și interes,
- interes crescut,
- ocuparea tineretului,
- câștiguri bune,
- stabilitate în timp,
- activitate în expansiune,
- echilibrează efortul,
- crește productivitatea.
Cărăușii de mâncare sunt un exemplu de management de proiect, în care restaurantele accesează persoane care să facă anumite activități atunci când este necesar și la volumul cerut de piață, fără a angajea persoane permanente și să achiziționeze echipamente de transport costisitoare, căci una este o bicicletă și alta este un autoturism cu șofer angajeat full time. Se pare că acești cărăuși de mâncare câștibă binișor, nu trebuie să aibă o calificare specială în afară de a merge pe bicicletă și a fi punctuali. Mai sunt și alte calități pe care ei trebuie să le îndeplinească, dar depinde de om și de dorința lui de a avea succes în ceea ce face.
(09 februarie 2019)
No comments:
Post a Comment