Tuesday, November 5, 2019

Români la ITQM 2019, Granada

7th International Conference on Information Technology and Quantitative Management din 3-6 noiembrie 2019 s-a desfășurat la Universitatea din Granada, Spania, fiind organizată pe mai multe secțiuni și workshop-uri.
M-a impresionat larga participare a specialiștilor din multe țări, căci această conferinț are un nume bun și o poziție bună câștigată în lumea științifică. 
Comitetul de program include specialiști de top ale universităților din Korea, Russia, USA, Spania, Polonia, China, Marea Britanie, Brazilia, Chile, India, România, Japonia, Australia, Turcia, Malayesia, Columbia, Olanda, Germania, Serbia, Taiwan și Finlanda, ceea ce arată interesul foarte larg acordat tematicii acestei conferințe.
Am avut ocazia să reîntâlnesc cu acest prilej pe unii dintre profesorii sau pe unii dintre specialiștii români care participă la această conferință, cu care m-am întâlnit cu alte prilejuri în țară, lucru care m-a bucurat și mi-a întărit convingerea că lumea este mică, mai ales că în avion,dar și pe unde am mers în Spania, am avut ocazia să întâlnesc români de-ai mei veniți aici la muncă, la un trai mai bun, dacă țara lor nu le oferă ceea ce-și doresc ei cu ardoare.
I-am întâlnit pe academicianul Florin Gheorghe FILIP, cercetătorii științifici gr. I Gabriel NEAGU și Marilena IANCULESCU de la ICI,  conferențiarul Cristian CIUREA, de la ASE București, fostul meu doctorand,  dr. Mihai DESPA, Raul-Cristian ROMAN de la Universitatea Politehnica Timișoara, profesorii Constantin ZAMFIRESCU, Gabriela și Ciprian CÂNDEA   de la Univeristatea Lucian BLAGA din Sibiu.
A fost o mare bucurie pentru mine să văd că mediul academic românesc este foarte activ în lumea științifică de peste hotare, cu lucrări la conferințe științifice internaționale importante.
Trebuie spus că echipa formată din Raul-Cristian ROMAN, Radu-Emil PRECUP, Claudia-Adina BOJAN, Dragos and Alexandra-Iulia SZEDLAK-STINEAN, care a prezentat lucrarea Combined Model-Free Adaptive Control with Fuzzy Component by Virtual Reference Feedback Tuning for Tower Crane Systems  și echipa formată din Constantin ZAMFIRESCU and Mihai NEGHINĂ care a prezentat lucrarea Collaborative Development of a CPS-Based Production System au fost evidențiate de staff-ul conferinței și în urma unui vot foarte cuprinzător, oferindu-li-se în final diplome care au marcat calitatea specială a acestor lucrări.
Și Granada 2019 mi-a demonstrat că lozinca răgnită de piepturile muncitorești care veneau de pe platforma Pipera în Decembrie 1989: MOARTE INTELECTUALILOR! nu a prins la noi și intelectuali duc mai departe valoarea cercetătorilor români, iar ITQM - 2019 este unul dintre momente.





(05 noiembrie 2019)

No comments:

Post a Comment