Candidatul Klaus IOHANNIS ne-a obișnuit în discursurile sale cu nenumăratele referiri la PSD, identificând acest partid cu tot ceea este cel mai rău din viața politică, economică și socială a țării noastre, PSD fiind răul absolut, cu care este în război candidatul despre care vorbesc.
La căsuța poștală am primit două materiale electorale ale candidatului Klaus IOHANIS, foarte bine construite, dar care nu fac referire sub nicio formă tocmai la dușmanul cu care se războiește acest candidat, acronimul PSD neregăsindu-se în niciuna dintre frazele construite care există în aceste două materiale.
Această situație m-a dus cu gândul la un poet prolific al literaturii din timpul dictaturii ceaușiste, care scria ode interminabile la adresa dictatorului, dar care când încropea volume, nu introducea niciuna dintre acele producții pentru veșnicie. Credea el că nu vor rămâne nesancționate aiurelile și miorlăielile dedicate insului cu pricina. Nu am explicație de ce materialele acelea frumoase nu conțin critici la adresa PSD, căci a face o țară normală înseamnă a porni de undeva, punctul de start nefiind deloc ceva caracteristic unei situații normale.
Dacă erau într-o limbă străin aș fi înțeles faptul că acest candidat nu vrea să exporte conflictul său cu PSD. Lumea
vede și aude la Tv discursurile candidatului IOHANNIS și apreciază că acesta a dorit să arate ceea ce a făcut. Numai că trebuia să creeze și o antiteză, căci lucrurile bune sunt ele bune prin ele însele, numai că pentru a fi înțeles contextul trebuie pus în evidență și ceea ce nu a fost bine și de pe poziția sa de prezident, actualul candidat, a aduc corecțiile necesare.
Staful de campanie arată că sondajele ăl dau învingător cu cel puțin 66% pe candidat, ceea ce este o victorie confortabilă. PSD nu a mai avut prezident de la Ion ILIESCU, adică din 2004. Dreapta, stând în opoziție foarte mult timp a avut posibilitatea să construiască și să definească personalități apte de fotoliul de la Cotroceni. Nu spun că stânga nu are resurse, numai că acolo sunt alte reguli și dominanta face ca persoana împinsă în cursa prezidențială să poarte în rucsac acele elemente acre îl duc automat spre locul al II-lea, ceea ce nu înseamnă că este și președinte.
(17 noiembrie 2019)
No comments:
Post a Comment