Sunday, January 2, 2022

Călin GEORGESCU, propunerea de premier susținută de AUR

Pentru mine, când apare cineva, asemeni unui cântec din perioada stalinistă a folclorului scremut, mă duc la gospodărie ca să-i văd graficul. Să mă explic. În cântec era vorba de o fată de măritat care aștepta pețitorii. Au venit tot felul de tineri, care doreau să știe ce zestre are. Numai unul, venit tocmai de la București, s-a dus la gospodăria agricolă de producție ca să-i vadă graficul, adică să vadă cât de vrednică este fata de măritat. Cântecul conchide cam așa:
Când văzui atâta minte la flăcăul cel frumos,
Mi-a părut așa de-odată mai frumos ca Făt-Frumos.
Desigur, fata l-a ales pe respectivul. Cântecul este din folclorul nou moldovenesc. Acum nu mă întreb eu cât de idiot a fost tânărul acela să lase bulevardele bucureștene pentru noroaiele unei comune din Moldova, cât să lase un servici cât de cât curat și să meargă să facă norme la CAP, pentru a ajunge ca la bătrânețe să ia o pensie de tot c-c-tul.
Dar să trecem peste toate acestea.
Am văzut cum AUR a scos la înaintare pentru funcția de premier pe Călin GEORGESCU. Nu plec de la idei fixe, deci am căutat să văd cine este Călin GEORGESCU și pornind de la șablonul pe care mi l-am creat în mintea mea de cum ar trebui să fie un premier, am vrut să văd dacă Călin GEORGESCU intră în tiparele mele. Vă mai amintiți că la concursuri de frumusețe este decupat un contur după celebra statuie Venus din Milo și cine se potrivește perfect are șanse să devină Miss, cine nu trece prin acel contur sau cine trece și rămâne spațiu, nu trece. În filmul Mondo cane din 1962 era o secvență cu un astfel de concurs. Tot așa fac și eu. la mine premierul, trebuie să treacă nu printr-un contur, ci de o matrice unde am pus niște criterii pe care le enumer aici și acum. Trece, OK, nu trece, bye, bye, mister!
Primul criteriu, să fi fost un elev și un student silitor. Nu trebuie să fi fost premiantul premianților, dar cu medii generale de peste 7,80 trebuie să fi încheiat anii de școală. Nu e așa, bye, bye și un praz verde.
Al doilea criteriu, să fie absolventul unei facultăți serioase. O facultate este serioasă dacă peste 40% din absolvenți lucrează în profesia în care s-au specializat pe băncile facultății. Să nu-mi spună mie că o facultate care-i formează pe tineri să numere de la 1 la zece și tinerii în proporție de 90% în viața de toate zilele joacă țurca, este o facultate serioasă. Dacă cel analizat nu a terminat o facultate serioasă, bye, bye.
Al treilea criteriu, ca un nene sau o tanti să acceadă la fotoliul de premier, este acela ca în meseria în care s-a format să fie strălucitor. Înseamnă că dacă este chirurg, să fie unul de succes, renumit, care să lucreze cel puțin 15 la căpătâiul bolnavilor. dacă este contabil să facă la greu contabilitate tot 15 ani și tot poporul să-l recunoască pentru câtă meserie știe. dacă e inginer mecanic, să facă inginerie mecanică și cei din jur să scoată pălăria la cât de mult se pricepe să facă, nu să dea din gură. Dacă nu e așa, bye, bye, bre.
Al patrulea criteriu pe care mi l-am impus este acela al prezenței în Internet, cu realizări, cu cărți, cu brevete, cu articole, cu participări la conferințe de specialitate, cu interviuri. Vreau o prezență în online cu treburi serioase, nu cu vorbe, nu cu laude ale altora, cu cu fapte concrete. Dacă nu, bye, bye, bye.
Al cincilea criteriu este acela al pornirii de la simplu, la complex. Un manager de proiect nu trebuie să se apuce de un proiect extraordinar de complex. El începe activitatea de manager cu proiecte mai simple, dovedește că le finalizează cu succes, după care treptat-treptat trece la proiecte cu complexitate mai mare. Nu ai cum să fi premier să conduci o țară, dacă nu ai condus o echipă de 5 inși, apoi o secție cu 50 de inși și apoi o întreprindere cu 500 de muncitori. Nu ai cum să scrii o carte de 600 de pagini dacă nu ai început cu un articol de 5 pagini, nu ai continuat cu o sinteză de 30 de pagini, apoi cu o carte de 250 de pagini și abia după aceea treci la scrierea unei cărți de 600 de pagini.
Eu mai am încă trei criterii fundamentale, dar nu le scriu aici, pentru că nu dau consultanță gratis. 
Am luat de pe Internet date despre Călin GEORGESCU, propunerea AUR de premier și l-am trecut pe Călin GEORGESCU prin criteriile mele, lucru pe care și cititorul curios are posibilitatea s-o facă și va avea exact același rezultat pe care l-am avut și eu.
Călin GEORGESCU este născut în 26 martie 1962, deci în curând va avea 60 de ani.
Călin GEORGESCU a terminat Colegiu la Institutul de Agronomie în 1986, la 24 de ani. Colegiul avea 3 ani și el și-a completat studiile pentru a fi absolvent de facultate de 5 ani pentru a face doctorat.
Călin GEORGESCU a susținut teza de doctorat în 1999 la vârsta de 37 de ani.
Călin GEORGESCU a lucrat 17 ani în Sistemul națiunilor Unite în domeniul conservării mediului.
Călin GEORGESCU a elaborat o strategie de dezvoltare durabilă a României în 2008.
Călin GEORGESCU a lucrat în ministerul mediului și în ministerul de externe pe funcții importante.
Călin GEORGESCU a scris cartea Diversificarea pur și simplu.
Călin GEORGESCU este coautor al cărții Nu hrăni cancerul!
Călin GEORGESCU a fost propunerea AUR pentru poziția de premier al României ori de câte ori președintele Klaus IOHANNIS a chemat partidele la consultări pentru a primi propuneri de premieri care au capacitatea de a coagula majorități în parlament, astfel încât guvernul să treacă de votul deputaților și senatorilor după ce-și face cunoscut programul de guvernare, pentru a fi învestit.
Puneți pe un tabel cu două coloane criteriile date de mine, la care adăugați voi câte criterii vreți. Dacă este îndeplinit un criteriu de către Călin GEORGESCU puneți în coloana a doua cifra 1, dacă nu este îndeplinit criteriul, puneți cifra 0. În final, adunați cifrele de pe coloane și împărțiți suma la numărul de criterii. Dacă rezultatul este mai mare ca 0,78 considerați-l potențial premier pe Călin GEORGESCU, dacă nu, nu. 



(02 ianuarie 2022)

No comments:

Post a Comment