Saturday, December 12, 2020

Torționarii informatici la români

Să nu creadă nimeni că s-a terminat cu torționarii securității comuniste. Acum și aici există torționari informatici ale căror cruzimi sunt comparabile cu ceea ce făceau torționarii din închisorile comuniste. Este vorba de torționarii informatici.
Ei sunt prezenți prin modul în care se manifestă în relația cu poporul prin intermediul aplicațiilor informatice și mai mult accesate în vremuri de pandemie.
Prima manifestare a torționarilor informatici este aceea care nu dă posibilitate cetățeanului simplu din popor să verifice dacă fișierele încărcate, așa cum cere aplicația, sunt corecte și în cazul în care nu este așa, cetățeanul din popor să aibă posibilitatea de a reîncărca fișierele corecte și numai după aceea să le trimită către destinatar.
A doua manifestare a torționarilor informatici este dată de calitatea răspunsului în cazul în care informațiile furnizate de cetățean nu sunt complete sau corecte. Nu i se spune ce lipsește. Nu i se spune ce este incorect. Cetățeanu din popor neavând informații care să-i permită efectuarea corecțiilor rămâne în imposibilitatea de a trimite elemente corecte, pe baza cărora să i se rezolve problema.
A treia manifestare a torționarilor informatici constă în imposibilitatea de a continua procesul de solicitare introducând numai elementele corecte printre cele deja introduse. Cetățeanul din popor trebuie să reia de la zero ciclul de introducere a solicitării.
A patra manifestare a torționarilor informatici este dată de faptul că nu integrează bazele lor de date și solicită de fiecare dată informații existente deja în baze de date fie ale lor, fie ale altor instituții cu care ei ar trebui să colaboreze. În acest fel se manifestă spiritul discreționar de umilire a cetățeanului din popor care este obligat să facă numai și numai ce dictează ei în calitate de stăpâni absoluți.
A cincea manifestare a torționarilor informatici este legată de cerințele absurde pe acre le formulează din momentul în care cetățeanul din popor nu are acces la baze de date în sensul de a-și actualiza datele esențiale pe baza cărora se fac calcul legate de repturile și obligațiile lui, ci doar pentru a consulta acele baze de date sau doar pentru a face solicitări în care soluția se obține prin utilizarea bazelor de date , deși procesul de actualizare ar trebui să fie automat și nu la cerere, cu informarea cetățeanului din popor prin e-mail, dacă s-ar fi impus existența unui e-mail de corespondență oficială oferit de cetățean.
Nu dau acum și aici exemple de aplicații informatice în posesia torționarilor informatici, dar dacă vreunul dintre aceștia are proasta inspirație de a se considera ofensat, voi veni cu argumente, căci erorile din acele aplicații sunt atât de grosolane încât atât proiectanții, dar mai ales administratorii lor poartă cu adevărat denumirea de torționari informatici ai vremurilor pe care le trăim.


(12 decembrie 2020)









(11 decembrie 2020) 

No comments:

Post a Comment