Saturday, June 27, 2020

Iar arătăm cu deștiul

Așa cum stă bine românului, nu scapă nciun prilej de a arăta cu deștiul lui neobositul lui dești, către alții care îi sabotează eforturile de a combate pandemia. În realitate, românul el însuși își dă cu stângu-n dreptu'.
Noi trăim tragedia că chiar credem că suntem atât de importanți încât forțe obscure s-ar ocupa de noi, tocmai când acele forțe au ele însele mari probleme și nici nu mai au resurse de a le risipi spre patru vânturi.
Se zice că unii împrăștie pe rețelele de socializare mesaje din care se vede clar că îi sabotează pe guvernanți în eforturile pe care le fac de a combate efectele pandemiei.
Eu nu cred o iotă în teoria conspirației lansată de oficialii noștri din moment ce ei înșiși fac lucruri necugetate și își trag preșul de sub propriile picioare.
Am mari dubii că mai crede cineva în disciplina impusă de regulamentele militare date de guvern legate de :
- distanțarea fizică,
- purtarea măștii în interior,
când ceea ce vede populația la ei este tocmai invers. Cred că poza aceea ce la guvern cu premiorul care se aniversa a demolat integral toate eforturile de a implementa ceva reguli, căci vorba cântecului, populația a văzut că una vorbim și alta fumăm. Numai dacă premierul era demis imediat ce a apărut poza, se redecredibila problema disciplinei.
Dacă suntem oameni serioși și avem credința că oficialii noștri sunt și ei serioși, ceea ce nu este cazul din moment ce comunică verbal prost și au manifestări bizare, clar că nimeni nu mai este influențat de aiurelile puse de unii și de alții pe Internet. Și mie îmi vin mesaje care pun sub semnul întrebării COVID 19. Nici nu le dau atenție, căci eu am stat de vorbă cu prieteni medici care mi-au explicat într-un mod civilizat cum stau treaba și eu știu că trebuie să mă feresc mai ceva ca dracul de tămâie de COVID 19. 
Așa cum merg la sală, așa cum mi-am impus acum câțiva ani niște reguli stricte, chestiile cu purtatul măștii, cu păstrarea distanței fizice, cu evitarea aglomerărilor, cu spălatul pe mâini, mi se par floare laureche și deloc dificil de respectat. Mă rog, eu am făcut armata și ca programator de COBOL  sau SWIFT, să zicem, sunt un tip obișnuit cu convențiile.
Dacă vrea cineva să vadă de ce au crescut la peste 400 cazurile de infectare să stea de vorbă cu specialiștim în psihologia de colectivități și să vadă că guvernanții au făcut greșeli impardonabile de comunicare căci:
- mesajele au fost încâlcite,
- mesajele au fost contradictorii,
- comunicatorii s-au schimbat,
- s-au produs amânări nejustificate,
- a lipsit o strategie,
- preocupările au fost direcționate spre alegeri.
Ineficiența măsurilor se vede mai ales după relaxare, căci a fost subestimată indisciplina oamenilor. Trebuia lucrat la disciplinarea oamenilor nu cu biciul, ci cu vorba, căci vorba dulce, mult aduce. Cele 300.000 de amenzi au fost o palmă pe obrazul decidenților. dacă ai 10 amenzi e OK. dacă ai 100 de amenzi e OK. Când ai însă 100.000 de ameniz ai o problemă. La 300.000 problema e cât casa de mare. Faptul că a trebuit să vină CCR să le bată obrazul guvernanților, arată că la guvern nu a existat un grup de lucru care să analizeze comportamentul colectivității numită popor, iar guvernul s-a comportat mai rău ca în timpul lui CEAUȘESCU, care era un ductator și i-a considerat pe cetăîțeni ca fiind doar niște gândaci.
Acum se culeg roadele politicilor ineficiente din moment ce sunt țări unde relaxarea a avut succes, cât de cât. Nu am văzut pe nimeni să iasă și să-i roage pe oameni. Toți sunt imperativi, toți dictează, toți comandă. Poporul trebuie să asculte, ceea ce nu prea se întâmplă din moment ce toți se consideră că trăiesc în democrație și sunt egali, deși egalitatea, cum zice popa, este doar în fața morții.
Concluzie: nu e nimeni care să ne convingă că nu există COVID 19 în afară de manifestările de diletantism ale comunicatorilor fără mască în interior, cu acces la păcănele și în chiloți pe chat.




(27 iunie 2020)

No comments:

Post a Comment