TARATOR este un fel de ciorbă rece și ușoară care se prepară rapid.
Trebuie să ai:
- o sticlă de SANA ușoară sau de KEFIR la un litru,
- un castravete fie de seră fie doi castraveți de grădină,
- o legătură de mărar, pe care o cureți,
- patru căței de usturoi pe care îi cureți.
Trebuie să ai:
- o sticlă de SANA ușoară sau de KEFIR la un litru,
- un castravete fie de seră fie doi castraveți de grădină,
- o legătură de mărar, pe care o cureți,
- patru căței de usturoi pe care îi cureți.
Se ia o răzătoare fină și se trece prin ea castravetele. Dacă ești mai exigent, curăță castravetele într-o oală de doi litri cel puțin. Dacă vrei să fie mai gustos, doar curăță parțial castravetele. Răstoarnă sticla de SANA sau de KEFIR peste castravetele ras. Toacă mărunt mărarul după ce l-ai spălat bine și pune-l în cratiță. Pisează cei patru căței de usturoi și pune usturoiul astfel pisat în oală.
Ia o lingură de lemn și mestecă bine. Dacă vrei, mai pune alte mirodenii ușoare, precum un praf de VEGETA. Pune la răcit. Se servește în loc de ciorbă și e o mâncare excelentă, rapid de preparat și TARATORUL este foarte foarte gustos. Unii în loc să dea prin răzătoare castravetele, îl toacă sub formă de cubulețe foarte-foarte mici. Eu nu am răbdare și de aceea îl dau prin răzătoare.
Pentru prima dată am mâncat TARATOR în Bulgaria.
(17 decembrie 2022)
(17 decembrie 2022)
No comments:
Post a Comment