Noi, clasa muncitoare, împreună cu țărănimea cooperatistă și pătura intelectualilor ne angajăm să stârpim dușmanul de clasă, să edificăm socialismul pe pământul scumpei noastre patrii Republica Populară Română!
Cine nu e cu noi, e împotriva noastră!
La luptă, împotriva burghezo-moșierimii!
La luptă împotriva chiaburimii!
Să piară dușmanii!
Lupta de clasă se ascute și în această luptă proletariatul va ieși învingător!
Proletari din toate țările, uniți-vă!
Scurta lui Stalin trebuie știută!
Nu vă gândiți la prostii. Scurta lui Stalin era biografia de două pagini a acestuia, că mai era una de vreo 16 pagini. Nu știai scurta lui Stalin, erai mâncat. Să lăsăm gluma.
Să înlocuim din textul de la început câteva cuvinde în care eroii pozitivi sunt intransigenții democrați, intelectualii fini și militanți îndoctrinați, iar de partea cealaltă sunt șăranii primitivi, pensionarii ramoliți și manipulați, curve, analfabeți, orășeni și destui intelectuali. Vor rezulta niște consgrucții amețitoare care arată că față de anii '50 nu s-a schimbat nimic.
În partea dreaptă a eșicherului politic sunt comunicatori foarte buni, unii excepționali. Eu i-am analizat și pe cei din PNL și pe cei din USR sau USB. Partea proastă este că acolo la dreapta, totți se visează comunicatori. Ei nu preiau mesajele generoase ale celor care se ocupă de strategiile de comunicare ale partidelor, se cred militanți autentici și vin cu propriile mesaje. Pe lângă faptul ca facebook a fost inundat de mesaje confuze, s-a perodus o radicalizare a facebooks-iștilor. Față de noiembrie 2015 când facebook a contribuit prin mesaje clare, puternice și de unitate să scoată zeci de mii de oameni în stradă în toată țara, acum neomogenitatea mesajelor a avut un efect invers. Cine iubețte o doctrină, cine ține cu un anumit partid, este de dorit să lase inițiativele privatde deoparte și să militeze alături de partid, în corul pe o singură voce al respectivului partid. În politică falseturile sunt de fapt derapaje periculoase.
Revin la ideia că acum în 2016 câștigarea alegătorilor pentru care youtube este un dat nu se mai câștigă folosind metodele Anei Pauker sau ale lui Leon Trotsky. Trebuie mesaje clare, frumos ambalate, atractive și mai ales credibile. Prima vorbă contează. Una este să spui unei doamne sărut mâna și alta e să-i zici: ce faci fă?
(14 decembrie 2016)
Yep, nu s-a schimbat mare lucru ... Lucrurile au devenit deja atît de scîrboase încîc de vre-o doi ani mă întreb sincer dacă nu cumva sistemul politic chinez, al partidului unic, care nimeni nu mai știe ce e de fapt comunist sau capitalist, nu e superior parlamentarismului și democrației
ReplyDeleteLa o primă numărătoare se elimină din start circul periodic al alegerilor și cheltuielile deloc neglijabile necesare desfășurării acestora
Ca să alegem ce!? Pe Cioloș în locul lui Ponta!?
Așa cum ai scris pe acest blog în Romînia doctrinele politice provoacă oricărui om care se chinuie să le analizeze pe concret doar accese de ilaritate dacă nu de greață sau groază, ai comuniștii antrepenori și capitaliștii puri si duri salariați pe viață la multinaționale sau dacă nu pe viață unii cîștigă atît de mult de se pot pensiona după 10 ani de activitate intensă în care dau totul, toată viața lor, corporației care i-a angajat.