Wednesday, September 30, 2020

Despre contestații și contestatarii de după 27.09.2020

 Alegerile lșocale din 27 septembrie 2020 au adus învingători și învinși. Învișii care au un strop de demnitate trebuie să-și recunoască înfrângerea, căci lacă cel de pe primul loc are 70% și el, învinsul are 20%, evident alegătorii i-au arătat că nu a fost bun.

Chestia cu contestațiile este făcută doar să dea impresia că oamenii se bucură de tot felul de drepturi. Eu am fost la nenumărate admiteri în facultate la comisii de soluționare a contestațiilor și am văzut:

- contestatari care solicitau recorectarea de teze notate cu 2(doi), dar rămâneau tot așa,

- contestatari care solicitau recorectarea de teze de 8,20 care primeau în plus 0,30 fără efect,

- contestatari care cereau recorectarea tezelor că au zburat fluturi în sală și candidatul nu s-a concentrat.

Oricum, nu-mi amintesc să fi văzut 3 cazuri din 400 de contestații care să fi fost soluționate în favoarea candidaților, ceea ce arata că procesul de corectare a tezelor era suficient de bine pus la punct și cei care făceau evaluările era profesioniști extrem de atenți, căci doreau să rămână în comisii și în viitor.

În cazul alegerilor, este adevărat că lucrurile nu sunt tot așa ca la un examen, numai că acei candidați care contestă trebuie să se privească pe ei înșiși să vadă de ce au ajuns în situația de a pierde și cu siguranță, dacă au puterea să facă acest lucru, vor găsi și cauzele din care mulți nu i-au mai votat, preferând pe noii veniți în politică, beneficiarii unianimității necunoscuților.

Este foarte ușor să depui o contestație, căci invocarea de motive nu este o știință în sine. Contestatarii sunt oameni care cred în perfecțiunea demersurilor lor pe cei 4 ani de mandat, dar nu-și dau seama că drumurile lor erau paralele în raport cu drumurile alegătorilor. 

Meleagurile mioritice sunt terenul perfect al fraudării alegerilor, căci în 19 noiembrie 1946 a fost mon=mentul apoteotic, în care cei fraudați au văzut ce înseamnă marea artă, ei fiind doar mici copii. Nici în anii care au urmat în comunism unde era locul și candidatul s-au fraudat alegerile, lucrul purtând numele de cosmetizare, căci erau personaje unde unanimitatea era absolut obligatorie în anumite circumscripții precum nr. 1 23 August din București unde la alegerile din 17 martie 1985 Nicolae CEAUȘESCU a luat 100% voturi pentru, nicio anținere, niciun vot împotrivă, deși.

Știu că Traian BĂSESCU vorbea de fraudarea alegerilor undeva prin 2004, dar marile mirări la voturile la 3 secunde de la Paris mă duc cu gândul la poveștile din 1001 de nopți sau la Decameronul sau la cartea Princepele ca să mă rezul la lecturi interesante, dar citiți-l pe Radu PARASCHIVESCI prozatorul de azi.


(30 septembrie 2020)

No comments:

Post a Comment