Thursday, May 28, 2020

O soluție informatizată 100% pentru ANAF

Eu sunt Gigel, contribuabilul și vreau să-mi plătesc birurile spre statul bolșevic la termen și să nu fiu dator un cent la acesta. Vreau să fac acest lucru folosind o aplicație informatică adevărată nu o caricatură de doi bani pe care ANAF o propune în ignoranța sa desîăvârșită azi. Deci, eu:
- intru pe portalul ANAF,
- îmi fac cont ga persoană fizică,
- este la fel ca la băncile virtuale,
- nu aștept nimic de la ANAF, nicxi cod, nici parolă, NIMIC,
- selectez pentru ce plătesc acolo, să zicem chirii,
- încarc PDF-uri cu contracte,
- completez formularul ADAPTAT la ceea ce am eu de plată,
- mi se validează ce am de plată,
- selectez să plătesc,
- fac plata așa cum se face la telefon sau DIGI sau la amazon.com,
- primesc confirmarea că am achitat birul,
- bye, bye!
Soluția propusă aici nu este nici pentru România, nici pentru anul 2020, ci pentru Coreea de Nord a anului 2030, când un alt membru al dinastiei KIM va ridica un deget spre implementare.
Totul trebuie să fie simplu, căci pe mediul online există deja experiență care trebuie preluată și fructificată pentru a ușura viața contribuabilului. Soluțiile primitive existente la ora actuală fac viața mea în online un calvar. Acum a face un cont e o calamitate. Acum eu primesc un cod generat automat ca la nicio bancă virtuală unde se lucrează cu bani nu cu hârtii. Acum nici nu știu cum să plătesc căci nu se plătește din aplicația de la ANAF, ci de altundeva, ghișeu.ro. Contul unde trebuie să plărtesc are o denumire într-un portal și o altă denumire în alt portal. Ca să nu spun că există mai multe conturi cu denumiri asemănătoare și eu am șanse mari să fac confuzii. 
Soluția propusă azi de ANAF este o soluție birocratică, lipsită de respect față de mine ca plătitor de texe, căci funcționarii îi detestă pe plătitori, lucru care se observă prin tot ceea ce ei fac acolo, prin cozile pe care le generează și prin lipsa criminală de soluții. Dermonstrația e simplă: luați un formular care are Ț rânduri și K rubrici și numărați câte din ele se completează, adică L. Împărțiți pe L la K*Ț și vă va apuca plânsul și depresia. Ca să fiu mai explicit, priviți o factură și faceți același calcul pe 100 de facturi completate și veți sfârși la Socola.





(29 mai 2020)

No comments:

Post a Comment