Am văzut pe portalul IFBB o carte despre care sunt sigur că și FRCF va ține pe viitor seama, mai ales că în ultimii ani este dezvoltată o strânsă colaborare între IFBB și FRCF.
Sunt sigur că o carte despre culturiștii care-și desfășoară activitatea curentă se scrie singură, pentru că nu este nicio deficultate în a se construi conținut digital prin adăugare.
Se pornește de la calendarul competițional al anului curent. Acest calendar este afișat din timp pe portalul FRCF, având suficiente detalii care se preiau în sgructura cărții.
Se definește un șablon care se completează pentru fiecare competiție pe măsură ce se derulează calendarul, șablon ce conține:
- denumirea competiției,
- interval de timp în care se derulează,
- organizatorii,
- localitatea și locația,
- afișul competiției,
- afișul competiției,
- premii acordate,
- condițiile de participare,
- listele cu participanții,
- lista arbitrilor,
- rezultatele pe categorii,
- fotografii ale câștigătorilor,
- fotografii de grup din competiție,
- fotografii cu premierea,
- scanarea diplomelor și fotografierea cupelor acordate.
Toate acestea se constituie în fișiere care trebuie descărcate de organizatorii competițiilor pe portalul FRCF, constituindu-se din aproape în aproape cartea cu derularea competițiilor din anul curent. Se vede cu claritate că toate aceste informații au existat dintotdeauna în competițiile de culturism, cu deosebirea faptului că ele nu au fost gestionate în ideea de a fi descărcate undeva unde să se centralizeze și de unde să rezulte cartea evenimentelor de culturism desfășurate sub egida FRCF.
Prin definirea unui buton de arhivă, la trecerea în anul următor, cartea din anul curent va trece în arhivă ca fiind a anului precedent și așa cine va dori să știe ce s-a întâmplat în anul 2020 nu va face altceva în 2021 decât să răsfoiască respectiva carte a anului, construită simplu și fără efort.
Trebuie înțeles un fapt extrem de simplu și anume că pierderea de conținut digital nu mai este deloc scuzabilă acum când 1Tb SSD costă sub 130$ și procesul de copiere dar și de transmitere sau de sistematizare se realizează cu efort minim. Totul este să se treacă la fapte și să se lucreze inspirându-ne de la cei mai buni, căci informatica mioritică e una și informatica adevărată este cu totul altceva, iar cine se respectă trebuie să se depărteze de caracterul mioritic al informaticii, căci una este să fii cioban cu oile și să cugeți asupra destinului și cu totul alta înseamnă să te documentezi.
Un rol important îl are verificarea veridicității celor aflate în fișiere. Sunt sigur că dacă la fiecare fișier se va scrie cine a creat conținutul digital și cine a transmis fișierul, crește gradul de responsabilizare și erorile vor scădea drastic în volum.
Un rol important îl are verificarea veridicității celor aflate în fișiere. Sunt sigur că dacă la fiecare fișier se va scrie cine a creat conținutul digital și cine a transmis fișierul, crește gradul de responsabilizare și erorile vor scădea drastic în volum.
(16 februarie 2020)
No comments:
Post a Comment