Sunday, February 23, 2020

7 la 2 și Oracolul din Găgești

Nu mai este niciun secret pentru nimeni că fostul critic literar, director de ziar și acum analist olitic Ion CRISTOIU face tot felul de previziuni, dintre care cea de săptămâna recent încheiată legată de rezultatul pe care-l va da CCR în legătură cu dreptului prezidentului de a numi un premier demis deja, mă pune pe gânduri. Zice Oracolul din Găgești că scorul va fi de 7-2 în sensul că prezidentul are drept să se înșele o dată, a doua oară nu i se mai dă acest drept. 
Așa cum este structurată CCR ca proveniență, deși unii zic că judecătorii CCR sunt imparțiali, eu nu prea cred, că fibra lor PSD-istă, liberală sau PDL-istă, inclusiv prezidențială din moment ce numirea de la Cotroceni a venit, nu se șterge instantaneu pentru a deveni imaculată și mai ales pentru a da soluții infailibile. N-am să uit niciodată că de la CCR a venit cândva o erată care a invalidat votul unui popor de talia Bulgariei.
Mi-am adus aminte că o vrăjitoare a apărut la Tv și a zis că va avea loc un cutremur și a indicat undeva prin Turcia, iar câteva zile mai târziu chiar s-a produs acel cutremur acolo. Nu prea cred că prezicerea Oracolului din Găgești se va adeveri, căci CCR:
 - nu-și dorește adâncirea crizei din spirit de teorii ale dreptului, făcut tot de oameni,
- guvernele sunt cele care alocă bănuțul pentru ca instituția să fie vie,
- a decis ceva și legat de pensiile speciale, ceea ce ar duce la adâncirea sentimentelor neprietenești,
- nu face ce vrea Oracolul din Găgești, ci gândește cu capul ei, contrazicând sugestiile,
- este imună la adierile de vânt din politica mioritică, mandatele judecătorilor expirând altfel.
Săptămâna viitoare va fi încâlcită, bizară, mediocră și va avea corespondent în specificul politicii din deceniul al IV-lea al secolului trecut când regele Carol al II-lea a trebuit să ia măsuri ferme, care însă nu au dus la nimic bun, pentrp că radicalismul acelor măsuri nu a fost total. În plus, cultura politică pe Dâmbovița este inexistentă din moment ce unii reacționează visceral fără motive serioase sau pur și simplu că:
- s-au sculat cu fața la cearceaf,
- uitându-se în oglindă se văd lei deși sunt doar pisici jigărite,
- managementul politic este ignorat în  totalitate,
- nu se trece pragul unei mediocrități în previzionare.
Ar trebui să zăbovim asupra influenței nefaste a partidelor mărunte, poreclite și partide balama, pe care PSD-ul le-a încurajat, făcând alianțe de conjunctură, care vrând-nevrând au dus la apariția nu de compromisuri, ci de șantaje, ceea ce mi-a adus aminte de cartea etajul și șantajul, ceea ce balamalele practică în mod constant, pentru a trăda imediat după ce-și văd sacii în căruță. Șin Oracolul din Găgești ar trebui să se ocupe de management politic, de calculul probabilităților și de modelarea calitativă, pentru a lucra deja cu instrumente științifice, nu cu sondajele măcinate de subiectivism căci în februarie 2020 conceptul de big data ar trebui să poposească pe meleagurile mioritice, ceea ce înseamnă că nu mai trebuie lucrat cu sondaje, ci cu colectivitățile în integralitatea lor.




(23 februarie 2020)

No comments:

Post a Comment