O dată ce am făcut conturi pe rețele de socializare, fiecare dintre noi devine o carte deschisă. Cartea se deschide și mai mult pe măsură ce accesăm linkuri pe Internet. Inteligența artificială are posibilitatea prin algoritmii implementați să ne definească foarte precis profilul și să-l completeze sau să-l cizeleze și mai mult, pe măsură ce activitatea noastră în online crește în intensitate.
Să ne imaginăm un număr N de caracteristici pentru care algoritmii de inteligență artificială acordă note de la 1 la 10 în funcție de frecvența cu care folosim cuvinte cheie, numărul de accesări a unor linkuri, lungimile textelor pe acre le generăm sau dacă eistă posibilitatea de analiză a imaginilor, în funcție de conținutul imaginilor pe care le postăm, dar și a afirmațiilor și erorilor pe acre le facem când tastăm. Se va calcula un indicator agregat și se vor constitui grupuri de persoane omogene în raport cu acel indicator agregat. Dacă se formulează solicitări particulare din cele N caracteristici se extrag mai puține și se calculează un alt indicator agregat și va rezulta o altă colectivitate.
A identifica profile compatibile cu inteligența artificială nu este altceva decât să se calculeze totfelul de indicatori gen distanță euclidiană și să se rețină persoanele ale căror diferențe sunt mai mici decât o valoare ce se stabilește exact ca în medicină când se validează limitele care definesc omul sănătos și diferite stadii ale unei maladii. Totul este statistică, numai că datele primare sunt extrase de un software care analizează conturile din rețelele de socializare și doar le folosește. Unii se miră, adr totul este la dispoziția noastră, căci toți suntem doar niște cărți deschise, care nici viață secretă nu mai avem, din moment ce comentariile noastre devin accesibile pe diferite niveluri de definire din conturi.
(02 februarie 2025)
No comments:
Post a Comment