Înainte de orice:
- intră pe Internet și studiază,
- nu te zgârci la bani,
- caută un artist adevărat,
- aprofundează și ai răbdare,
- gândește în perspectivă,
- intră pe Internet și studiază,
- nu te zgârci la bani,
- caută un artist adevărat,
- aprofundează și ai răbdare,
- gândește în perspectivă,
- alege desenul,
- stabilește locul,
- fă-o.
- fă-o.
Există o literatură bogată în legătură cu tatuajele. Există galerii foto cu nenumărate modele de tatuaje. Există portaluri dedicate acestui subiect. Există nenumărate saloane unde se fac tatuaje. Există tatuatori, dar numai unii sunt adevărați maeștrii, pe care trebuie să-i cauți și în care să ai încredere totală.
Ideea de a-ți face un tatuaj este o idee de luat în seamă și trebuie analizată temeinic pentru că tatuajul:
- se face pe viață,
- te reprezintă,
- te definește,
- e mesaj,
- e operă de artă,
- nu se șterge,
- te schimbă.
Se vorbește foarte mlt de dependența de tatuaje, în sensul că persoana care-și face un tatuaj, îl va face și pe al II-lea și pe al III-lea și tot așa. Nu este adevărat. Am stat de vorbă cu multe persoane care aveau mai multe tatuaje și toți au spus că de la început și-au dorit o suită de compoziții, pe care și le-au realizat în timp, toate formând un întreg, după care nu și-au mai aplicat niciun alt tatuaj.
Ca în orice domeniu și în cazul tatuajelor există un început, o intrare în necunoscut. Se vorbește despre riscuri, se vorbește despre așteptări, se vorbește despre rezultatul final. Numai oamenii curajoși își fac tatuaje, pentru că un tatuaj înseamnă o schimbare majoră în viața fiecărui om, căci omul cu un tatuaj nu mai este el, omul de dinainte, ci omul care în mod direct transmite un mesaj, căci imaginea imprimată pe pielea lui ca orice imagine, spune mai mult decât 1.000 de cuvinte.
(15 decembrie 2024)
No comments:
Post a Comment