Saturday, December 28, 2024

Cozonac cu zaț

Dacă aveți un aparat care macină boabele de cafea înainte de a prepara o cafea, ori de câte ori se umple rezervorul cu pastilele  de zaț, colectați acele pastile, le puneți la uscat și când aveți echivalentul celor 500 de grame înseamnă că aveți necesarul pentru umplutura cozonacilor de Crăciun sau de Paști. Puneți zațul uscat într-o pungă la păstrare într-un loc uscat, de preferat într-un sertar al frigiderului.
Preparați aluatul de cozonac după o rețetă de pe Internet. Consultați Internetul pentru prepararea umpluturii, dar veți înlocui praful de cacao cu zațul pe acre l-ați pregătit așa cum v-am zis, încă din timpul anului. Veți obține o umplutură excelentă pentru cozonaci, ceva mai ieftină și veți folosi zațul nu numai pentru a îmbunătăți calitatea pământului de flori, ci și pentru producerea de cozonaci la fel de gustoși ca și când ați fi folosit praf de cacao.


(28 decembrie 2024)

No comments:

Post a Comment