Când în 1972 am fost la Weimar, la o librărie în apropierea casei memoriale a lui GOETHE am avut marea surpriză să văd în vitrină operele complete ale genialului poet german Johann Wolfgang von GOETHE și m-am întrebat când voi avea și eu ocazia să văd într-o librărie operele complete ale lui Mihail EMINESCU. Este adevărat că există publicată opera lui Mihail EMINESCU, numai că nicio librărie din câte au mai rămas în spațiul nostru cel mioritic, nu se află toate volumele care conțin opera marelui poet.
Românii așteaptă acele cărți definitorii pentru ei, dar scrise fără patimă, fără interese meschine, cărți care din timp în timp să le fie adăugate file cu noutățile din domeniu sau să se facă unele corecții absolut necesare, în urma ultimelor rezultate ale cercetărilor.
Românii așteaptă cărți precum:
Istoria românilor
Geografia României
Enciclopedia României
Istoria literaturii române
Istoria informaticii românești
Istoria medicinii românești
Filatelia românească
Pictura românească
Faptul că acum nu mai există restricții de niciun fel referitoare la formatul fizic al acestor cărți și aici mă refer la dimensiuni ca număr de pagini, căci în mediul online această restricție a dispărut în totalitate, problema acestor cărți este doar problema de a le scrie și de a le posta, cu acces liber către români.
(22 decembrie 2024)
(22 decembrie 2024)
No comments:
Post a Comment