Wednesday, May 11, 2022

UE promovează birocrația și mediocritatea

Uniunea Europeană este un conglomerat de entități:
- neomogene,
- statice,
- complexe,
- greșite.
De aceea, deciziile care se iau sunt bazate pe principiul mediei, adică totul să fie nici prea prea nici  prea prea, să mulțumească pe toată lumea. Dacă cineva are o idee genială, până la a fi adoptată de organismele UE, ideea suferă modificări radicale și-și pierde cel puțin 80% din substanță. 
Noi trebuie să vedem rezultate, nu planuri, fapte, nu vorbe, realizări, nu deziderate. Mă așteptam ca după intrarea noastră în UE să văd că:
- se construiesc autostrăzi,
- scade nivelul corupției,
- crește semnificativ nivelul de trai,,
- învățământul  urcă, nu se prăbușește,
- justiția devine cu totul altceva.
M-am dezumflat repede când am văzut că nu se schimbă nimic important și banii europeni sunt folosiți fără minte, iar nimeni nu este tras la răspundere. Criteriile valorice sunt aruncate la gunoi și personaje care nu știu limbi străine sunt parașutați la Bruxelles ca să ardă gazul degeaba sau să spele rufele în public, făcându-se de râsul curcilor.
Țările UE, la o populație de peste 447 de milioane de locuitori, cu fonduri uriașe băgate în cercetarea științifică, nu a fost în stare să scoată un vaccin pentru COVID, de ultima generație, căci Astra Zeneca  este un vaccin conceput de Universitatea Oxford care nu e dintr-o țară UE, deși Suedia este în consorțiul companiei cu același nume. Este mostra risipei de resurse specifică birocrației excesive și a manifestării mediocrității în folosirea eficientă a acestor resurse.


(11 mai 2022)

No comments:

Post a Comment