Masa de Revelion are rolul de a marca încheierea unui an și începutul unui nou an, în care fiecare dintre noi își pune cele mai mari speranțe, dăci fiecare dintre noi dorim să fim rănătoși, dorim să avem realizări profesionale cât mai importante, dorim să ne realizăm în plan sentimental, ne dorim reușite pentru copiii noștri, pentru cei apropiați nouă.
Fiecare dintre noi, dorim să marcăm trecerea dintre ani cu o msă îmbelșugată de pe care nu trebuie să lipsească:
Fiecare dintre noi, dorim să marcăm trecerea dintre ani cu o msă îmbelșugată de pe care nu trebuie să lipsească:
- o tărie de început în diferite sortimente pentru a satisface diferitele gusturi,
- un aperitiv clasic sau bruschete sau somon afumat sau ouă umplute sau sandvișuri cât mai variate sau
fructe de mare sau ciupercuțe cu ouă și maioneză, roșii umplute sau salată de icre sau saltă de vinete sau
zacuscă su chifteluțe sau tarte cu icre de sturion,
- piftie,
- salata beuf,
- sarmale,
- friptura de pasăre sau de porc sau dorada în sare sau cârnăciori la cuptor sau șalău la cuptor sau pui
umplut sau șnițele de pui,
- pâine în diferite sortimente,
- murături sau salată de castraveți murați su salată de varză acră sau salată ardei copți,
- vinul în diferite sortimente pentru a fi pe gustul fiecăruia,
- cozonacul sau prăjitură de casă,
- șampania,
- tortul de ciocolată sau tort diplomat sau tort de fructe,
- cornulețe, fursecuri,
- salată de fructe sau fructe nepreparate, alune,
- șampania ținută la rece,
- ciorba de potroace.
Important este modul de servire și mai ales atmosfera, dată de muzică, de glume, de invitați și de modul în care este aranjat interiorul și cum sunt dispuși la masă invitații, dar și de spaqțiul dintre invitați, care nu trebuie să fie înghesuiți. Belșugul înseamnă cantitate, calitate, ritm de servire.
(27 decembrie 2023)
(27 decembrie 2023)
No comments:
Post a Comment