Era un film în care Draga OLTEANU MATEI juca rolul unei primărițe, iar soțiul ei era simplu slujbaș la CAP. Avea ea acolo un monolog din care rezulta cu claritate că orice ar fi făcut, tot i se găsea nod în papură.
Cum stă bine românului cârcotaș, în cazul sistemului informatic cu care se gestionează votul, sistem care se află la STS, ies unii și alții și spun tot felul de bazaconii, bine meșteșugite, care nasc doar bănuieli din moment ce spun presupuse fraude, presupuse neregularități, ipoteze prin care se avansează cele mai năstrușnice situații, care duc la perturbarea rezultatelor finale.
După ce că cei de la STS muncesc din greu să meargă totul uns, se mai aleg și cu un val de lături vărsate de unii jurnaliști sau analiști politici sau chiar și politicieni, care fac tot felul de insinuări, care pentru un om din afara informaticii chiar nasc semne de întrebare.
Eu cred că acum pentru prezidențiale, pentru a stopa din fașă orice aberație jurnalistică, cei de la STS trebuie:
- să ceară fonduri suficiente,
- să organizeze o licitație pentru auditul aplicațiai informatice de gestionare a votului,
- să fie selectată o firmă de renume internațional specializată în audit informatic,
- să asigure condiții optime pentru derularea procesului de audit,
- să facă public rezultatul auditului.
În acest fel se va asupa gura cârcotașilor care au defectul că vorbește gura fără ei. Este adevărat că un audit serios costă foarte multe milioane de euro, dar eu zic că pentru a înlătura orice cârcoteală fără rost, merită, chiar dacă și după aceea s-ar mai vorbi pe la colțuri că gura lumii nici pământul n-o astupă. Rezultatul auditului va spulbera suita de elucubrații din jurul modalităților prin care se influențează artificial rezultatul votului prin software, de parcă aplicația informatică de management a votului ar fi un glob de cristal și forțe obscure vin să adune și să scadă de colo-colo cifre pentru a-i favoriza pe unii și a-i văduvi pe alții, fără a lăsa urme de vreun fel. Să creadă cineva în puterile Mamei Omida acum în anul 2019 mi se pare nerealist, dar iată că mai sunt televiziuni unde se propagă și astfel de idei de către unii care nu au fărâmă de cultură în zona lucrului cu bazele de date.
(20 iunie 2019)
No comments:
Post a Comment