Sunt rațiuni legate de încălzirea globală care vizează producția cărnii sintetice de vită. Cercetările arată că momentul până când se va găsi în galantarele magazinelor carne sintetică de vită, nu este prea departe. Societatea omenească în general și societatea românească în special, dă dovadă de reticență în. legătură cu necesitatea derulării cercetării științifice legate de producerea cărnii sintetice de vită.
Îmi aduc aminte când profesorul meu de Istoria Economiei Naționale spunea de faptul că în timpul celui de Al doilea Război Mondial, a început să se planteze soia și oamenii de la țară au scos poezioare:
Soia-n sus și soia-n jod,
Doamne, cât sunt de soios!
Față de alte zone ale lumii, pământul nostru este roditor și noi nu trebuie să facem eforturi colosale pentru a obține produse de grâu, porumb, legume, care să asigure hrana întregului popor. Și în ce privește creșterea de animale și de păsări, care să ne asigure necesarul de carne, nu sunt probleme pentru noi. Viața merge înainte și producția de carne sintetică de vită trebuie privită exact ca un parcurs natural, în evoluția societății, așa cum s-a întâmplat cu margarina, cu uleiul și cu realizarea de rețete de conserve la cutie pentru carnea de vită, de porc sau cu conservele de pește și fiecare persoană va avea libertatea de a alege ceea ce consumă, exact ca și acum, dar paleta va fi ceva mai diversificată.
Reducerea efectivelor de bovine, în concepția celor care luptă pentru o lume mai curată, este o necesitate, dar transformările nu se produc brusc, ci lent și evoluția societății este cea care generează schimbările, mai de voie mai de nevoie. Atât timp cât carnea sintetică de vită se demonstrează că nu are efecte secundare negative asupra sănătății corpului omenesc, ea va intra în consumul curent, dacă și numai dacă răspunde și unor comandamente de eficiență economică.
Comunitatea #REZIST este dedicată luptei pentru un mediu curat, pentru condiții ecologice cât mai bune și dacă producția cărnii sintetice de vită se înscrie în reducerea nivelului de noxe care au efect de seră, cu atât mai bine pentru ecosistemele diferitelor zone geografice unde se înregistrează dezvoltarea controlată a turmelor de bovine, chiar și în ferme ecologice.
(01 iulie 2023)
(01 iulie 2023)
No comments:
Post a Comment