Pe 26 mai 2019 vor fi alegerile pentru Parlamentul European. Partidele se pregătesc intens. Acum se clădesc listele cu candidații. Dacă data trecută președinții de partide își puneau pe locuri eligibile nevestele, sunt tare curios să vedem dacă acum apar pe liste atât neveste cât și amante, căci e de actrualitate.
Se zice că partidele pregătesc:
- surprize cu personalități din afara lor,
- recunoașteri valorice,
- ierarhizări după rezultatele muncii în partid.
Se știe cu exactitate că a fi europarlamentar înseamnă mulți bani, căci noua nomenklatură trebuie să se deosebească prin ceva și ea, dacă prin rezultate spectaculoase în beneficiul țării nu se vede deloc. Unii dintre foștii europarlamentari s-au caracterizat prin faptul că au devenit mai zgomotoși sau mai șetrși, căci dacă este de luat în calcule, nu preau știu ce performanțe i-au recomandat.
Se zice că important este primul nume de pe listă, căci el joacă roul unei locomotive așa cum era și când alegerile prezidențiale se țineau simultan cu cele de la parlament.
Deocandată, în PNL se vehiculează numele următorilor:
Adina VĂLEAN
Mircea HAVA
Siegfried MUREȘAN
Vasile BLAGA
Cristian BUȘOI
Daniel BUDA
Gheorghe FALCĂ
Dan MOTREANU
Marian Jean MARINESCU
Apariția Alianței USR - PLUS aduce modificări de substanță în ceea ce privește împărțirea mandatelor între cei poziționați pe partea dreapta a eșicherului politic. Se mai vehiculează și alte nume precum Rareș BOGDAN, Alina GORGHIU, Raluca TURCAN și Vlad NISTOR. Nu văd acolo pe Adriana SĂFTOIU. Se zice că marele absent ar fi Crin ANTONESCU. dacă ar fi acceptat o atare poziție, chiar deschizător al listei, pentru un fost președinte de Senat și chiar președinte interimar de stat în niciun caz nu ar fi o promovare.
(12 martie 2019)
No comments:
Post a Comment