O analiză ceva mai atentă privind turismul la bulgari ne arată că reclama aceea tâmpită făcută la noi privind DA și NU care la ei este invers ca mișcare din cap, nu a avut niciun efect. Nici anunțurile la fel de tâmpite că se fură mașinile în Bulgaria, i-au lăsat pe mulți turiști pe vechile poziții, adică să viziteze Bulgaria. Stând de vorbă cu multe persoane care au vizitat această țară, am găsot explicații rezonabile care motivează succesul turismului în țara vecină. Iată câteva concluzii:
01. Camerele cunt curate, lenjeria este albă și obiectele sanitare sunt dezinfectate.
02. Internetul nu ridică nicio problemă nici ca viteză și nici ca arie și conexiune.
03. Programele Tv sunt numeroase, inclusiv în limba română.
04. Problema parcării este rezolvată corespunzător și la prețuri bune.
05. Politețea este generalizată și nu costă bani de niciun fel.
06. Artizanatul este bine reprezentat prin produse tradiționale locale.
07. Lumea se înțelege cu străinii prin limba engleză dar și prin germană.
08. În restaurante menuul este și în engleză, dar uneori e și în română,
09. Carnea este făcută pe grătar cu cărbune și nu pe plită în fals.
10. Produsele sunt într-o mare diversitate și arată bine.
11. Legumele în salate sunt foarte proaspete și bine spălate.
12. Servirea este rapidă, profesională și sunt respectate proceduri.
13. Porțiile sunt mari, nefiind necesar un microscop pentru identificare.
14. Personalul nu așteaptă ciubuc și se dă restul corect pe bon.
15. Patronul muncește cot la cot cu salariații care se știu supravegheați.
Este vorba de o abordare globală nebazată pe văicăreli cum că alții sunt de vină și nic i pe acțiuni care să te facă s-o iei la fugă. Îmi aduc aminte la un restaurant de pe litoralul nostru era un automat de cafea. Trebuiau dați 5 lei pentru a primi de la recepție un jeton cu care se obținea un fel de pipi care la oricare automat costa un leu. Deci era hoție pe față. Tot la hotelul acela s-a dat drumul la apă la ora 14, deși în tot hotelul era numai grupul nostru, nefiind necesară nicio altă pregătire. La un alt restaurant venea mâncarea de undeva și se servea cina ca la cantină, deși avea 4 stele. Nu mai dau și alte exemple că mă supăr.
(06 mai 2018)
No comments:
Post a Comment