Saturday, July 24, 2021

Furtul identității în online

 Nu mai este o noutate pentru nimeni că există tot felul de indivizi care vrea să trăiască și gura lor prin ceva și de aceea:
- intră pe Internet,
- muncesc ei ce muncesc,
- reușesc să intre pe conturile altora,
- schimbă elementele specifice de acces,
- se fac proprietari pe conținutul digital din acele conturi,
- condiționează  accesul proprietarului de dr3pt  la conținutul digital  prin plata unui comision,
- dacă proprietarul este strâns cu ușa, plătește și hoțul se alege cu un câștin.
Dacă stăm și analizăm furtul de identitate trebuie să vedem cum se face și mai ales ce permite realizarea acestuia. Orice hoț de identități nu este un geniu, ci este un individ care are răbdare să facă munci cu caracter repetitiv, specifice persoanelor idioate. Ei au răbdare să caute:
- vulnerabilități,
- combinații de litere,
- produse software făcute de alții care să le fie utile,
- structuri fixe de câmpuri în baze de date,
Există nenumărate modalități de a penetra sisteme informatice și baze de date pentru că există documentații în care sunt prezentate structuri de articole, poziții ale câmpurilor unde se află parole,  denumiri de fișiere și adrese de e-mail.
Hoții de identitate nu fac altceva decât să se documenteze și au răbdarea necesară să știe multe despre defectele oamenilor în ceea ce privește:
- construirea de parole,
- denumirile conturilor de e-mail,
- combinații de numere de telefon.
Niciodată un hoț de identitate nu va sta prea mult pentru a intra într-un cond dacă acel cont nu are un conținut digital care să fie important pentru autorul aceluia și mai ales, dacă nu are siguranța că respectivul proprietar va plăti răscumpărarea conținutului de care a fost deposedat temporar.
Dacă o persoană definește o parolă greu de identificat pentru a penetra un cont, dacă adresa de e-mail este și ea cu o structură greu de reconstruit, sunt create premise reale de a-i descuraja pe hoții de identitate. Dacă proprietarul de conținut digital schimbă periodic parola de acces, va face imposibil accesul unui hoț de identitate. Fa definirea unui cont, cei ce au definit alicația:
- sugerează parole,
- evaluează parola definită de utilizator,
- avertizează asupra riscurilor.
P parolă de 12 caractere în care apar:
- litere mici,
- caractere speciale,
- litere mari,
- cifre,
zic eu, este o parolă siguă, cu mult mai sigură decât o parolă formată numai din litere mici care prin citire dă numele proprietarului de cont și dacă adaugă și anul său de naștere, are impresia că a făcut mare brânză, deși lucrurile stau altfel. El are o parolă pe care o reține ușor, dar parola este foarte ușor de generat, căci hoții de identitate știu că această structură nume + an de naștere este foarte des întâlnită. Numele este dat undeva în conținutul digital expus public, iar anu de naștere se ghicește analizând niște poze, nimic mai mult, nimic mai puțin. Nu mai dezvolt subiectul aici.
Cel mai bun sfat este să nu dai sfaturi. Dar furtul de identitate se previne prin:
- construirea de parole sigure,
- schimbarea periodică a parolelor,
- natura conținutului digital,
- conturi alternative proprii.
Cine vrea să nu fie furat, nu va fi furat. Cine dorește să fie furat, își invită hoțul prin ceea ce face. Cine lasă poședa deschisă la vedere îl invită pe hoț. Cine furnizează informații că are bani în casă i se sparge casa, în geantă i se fură geanta, în buzunar, i se umblă în buzunar. Informație este aceea care îl ademenește pe hoț și hoții de identitate nu sunt orice fel de idioți, ci unii extrem de perseverenți.

(25 iulie 2021)

No comments:

Post a Comment