Thursday, August 18, 2016

Carnea pentru șnițele

Carnea pentru șnițele este o carne de porc sau de pasăre de cea mai bună calitate. Carnea pentru șnițele:

  • este carne macră;
  • nu are pielițe;
  • nu are zgârciuri;
  • este lipsită de grăsime;
  • se taie pe verticala fibrei.
Oriunde în Europa un șnițel este o sărbătoare, în timp ce la noi un șnițel:


  • este o foiță de carne;
  • are foarte mult aluaat și pesmet;
  • e bântuit de zgărciuri;
  • are pielițe;
  • e oribil.
Este imperios necesar să se reconsidere întreaga producție a șnițelelor așa încât să semene mai mult cu ceea ce se face prin Austria sau prin germania. Un șnițel vienez înseamnă:


  • ceva comestibil;
  • carne macră;
  • carne suficientă;
  • carne bine prăjită;
  • puțin pesmet;
  • o cantitate minimă obligatorie;
  • calitate;
  • onoarea de a face ceva bun.
Regret profund că din 10 șnițele mâncate pe Dâmbovița sau pe aproape, toate au fost de nota 2(doi) pentru că erau:


  • prăjite în ulei lânced;
  • mici;
  • zgrumțuroase;
  • pline de zgârciuri;
  • cu fibra întreagă;
  • sărate ca dracu;
  • prea picante;
  • casante.
Nu dezarmez și nici nu-mi pierd optimismul. Voi mai aștepta ca un elev silitor ziua aceea când în farfuria mea se va găsi un șnițel ca la Viena. Versurile: Vrem o țară/ Ca afară! în mintea mea se concretizează nici prin autostrăzi suspendate, nici prin salarii ca in Olanda, ci un șnițel vienez exact ca la Viena în farfuria mea.


(18 august 2016)

No comments:

Post a Comment