Așa cum stă bine românului să nu gestioneze succesul, AUR procedează în consecință, ceea ce nu este bine pentru o construcție tânără de partid. Un partid se construiește cu trudă și după un timp, devine o construcție matură. Chiar și în aceste condiții apar riscuri majore de disoluție sau de desprindere a unor grupări. Să nu uităm ce s-a întâmplat cu PSD-ul de azi. Au plecat de acolo și au devenit partide PD, APR, UNPR, Pro România și au mai fost și alte grupuscule. Nici PNL nu a fost scutit de apariția unor componente, ultima fiind ALDE. Soarta tuturor celor care au plecat a fost destul de neplăcută, deși scorurile la alegeri le-au fost favorabile, nerezistând la două cicluri electorale consecutive.
Ceea ce vedem acum că se întâmplă în AUR este dovada clară că succesul nu este elementul care coagulează și dinamizează partidele, ci le dinamitează din interior.
Pentru vremurile de pandemie pe care le trăiesc, văd că Ion Luca CARAGIALE trebuie recitit și celebra sa piesă O scrisoare pierdută trebuie vizionată cu mare atenție, fără a fi vorba de o anumită trupă de artiști, că tot ce există în online este sublim.
Sceneta cu Draga OLTEANU, Mișu FOTINO și Ștefan TĂPĂLAGĂ, cea cu chinorozul trebuie revăzută, căci ce văd pe micul ecran acum parcă e tras la șapirograf, ca să zic așa. În loc politicienii să vină cu legi atât de bune încât să fie votate cu majoritate căci în caz contrar cei ce s-ar opune s-ar discredita definitiv, vin cu chestii minore, lipsite de substanță, trădând încrederea electoratului care i-a trimis în parlament pe bani mulți.
(16 februarie 2021)
No comments:
Post a Comment