(30 noiembrie 2022)
Wednesday, November 30, 2022
Ovidiu IOANIȚOAIA - scriitor, comentator și analist sportiv
(30 noiembrie 2022)
Celebrități cu numele ANDREI
Am căutat să văd care sunt celebritățile de la noi care au numele de ANDREI și am găsit următoarele personalități:
Andrei TUDOR - compozitor care s-a născut în anul 1983.
Andrei KERESTELY - compozitor care s-a născut în anul 1971.
În fiecare domeniu de activitate a existat cel puțin o personalitate care să poarte numele de ANDREI. Lista este cu mult mai lungă, dar aici am căutat să arăt că fără un efort prea mare, identific din domenii extrem de variate, personalități din trecut sau de azi, care aveau sau au prenumele ANDREI.
(30 noiembrie 2022)
Femeile păpuși de porțelan
Medicina în loc să se ocupe de marile probleme de sănătate a coborât spre zone facile care corectează aspectul omului. Este corpolent, medicina îl face suplu. Are riduri, medicina i le scoate. Are calviție, medicina face completările necesare. Nasul este cu o formă nedorită, corecția se realizează aproape de la sine, printr-o rinoplastie. Dacă în zona bustului sunt probleme, medicina estetică face minuni.
Am observat că o serie de doamne cu bani din spațiul nostru cel mioritic, au apelat la medicina estetică pentru a obține transformări aproape radicale. Dacă am pune alături două fotografii, una de dinainte de prelucrare și alta de acum, după ce chirurgul estetician și-a făcut meseria, deosebirile sunt spectaculoase. Doamna arată acum cu obrazul întins ca în vremea fecioriei sale, atât de întins încât este creată senzația unei fețe de porțelan.
Medicina estetică are rezultate extraordinare, dar nu atât de spectaculoase încât persoana care apelează la ea să-și păstreze identitatea. Toate persoanele care trec pe la medicul estetician pentru a-și aplica același tratament, seamănă izbitor unele cu celelalte, pentru că, asemeni statuilor de marmură, prelucrarea feței se face după o aceeași regulă și numai în foarte puține cazuri se obțin trăsături care să amintească de persoana de dinainte de prelucrare.
Medicina estetică este un stadiu superficial în a readuce persoana la ceea ce a fost acum 10 sau 15 sau 20 de ani, căci apelează la paleative care nu se referă la procesul de îmbătrânire, ci la modalități de a masca procesul de îmbătrânire. Ar fi fost ceva cu totul remarcabil dacă medicina ar fi găsit o soluție care să acționeze la nivel celular pentru a stopa procesul de uzură celulară, chiar de revigorare a elementelor de bază ale componentelor din celulă, obținând un alt ritm al îmbătrânirii, dacă nu chiar revenirea la ritmurile de dinainte, ce ar corespunde cu procesul de întinerire a organismului. E altceva.
Dacă luați fotografiile de acum 10 ani ale oricărei doamne trecute pe la medicul estetician în acest an și le comparați cu fotografiile de acum se vor vedea mari diferențe, numai că cele două persoane și-au cam pierdut din trăsături, devenind acum asemeni unor păpuși cu fața întinsă, nu am spus imobilă, ci întinsă, lucioasă, asemeni unui porțelan fin. Procedeele fac din toate persoanele care se supun unor astfel de tratamente, chipuri comune, de nu mai faci diferența între persoane. Numai vocea persoanei te face să o recunoști și să constați că medicina estetică face miracole, dar nu acele miracole, ci anumite miracole.
(30 noiembrie 2022)
Bărbați care îmbătrânesc urât
Voi lua un exemplu. Să zicem că actorul Gigel e chemat de regizor și i se spune:
- Dragă Gigel, tu vei juca rolul lui Romeo din piesa Romeo și Julieta a lui SHAKESPEARE, pe care teatrul nostru o pune în scenă de luna viitoare.
(30 noiembrie 2022)
Greșelile lui Rareș BOGDAN
- nu are pauze în vorbire,
- are o vorbă caldă,
- nu introduce cuvinte enervante în ceea ce spune,
- rostește clar toate literele din cuvânt,
- accentuează acolo unde ideea este esențială,
- își respectă interlocutorii.
(30 noiembrie 2022)
Tuesday, November 29, 2022
Alpinistul Adrian AHRIȚCULESEI
(30 noiembrie 2022)
Teleferic sau Teleferic?
(29 noiembrie 2022)
Bancnota în lupta cu corupția...
Pe plaja de la Mamaia în vremurile de demult
(29 noiembrie 2022)
Ganterele mele de acum 52 de ani
Se vede că discurile aveau denivelări și bavură, iar dacă nu eram atent, ceea ce s-a întâmplat de câteva ori, mă râcâiam pe piept și până treceau rănile dura câteva săptămâni bune. Era important că reușeam să mă antrenez acasă căci nu existau săli de sport ca acum și nici la locul de muncă nu exista acces la sala de sport, chiar dacă normal ar fi fost ca salariații să aibă acces acolo, deși sala stătea închisă foarte mult timp. Cu ganterele mele aveam posibilitatea să fac o gamă destul de variată de exerciții, chiar dacă nu erau reglabile și uneori pentru anumite exerciții erau prea grele, pentru altele, erau din contră, prea ușoare.
(29 noiembrie 2022)
Beizadea sau om de afaceri de succes?
- să fie săraci,
- să fie dependenți,
- să fie manipulabili,
- să stea cu mâna întinsă.
(28 noiembrie 2022)
Tourist token
Avantajele de a achiziționa un tourist token sunt:
- costă doar doi euro,
- ocupă volum mic,
- conțin multă informație,
- sunt frumoase,
- alcătuiesc o colecție.
(28 noiembrie 2022)
Monday, November 28, 2022
De ce doar atât de puțin?
Sunt concerte cu mulți invitați, un fel de ghiveci, cu mult zgomot, care nu depășesc statutul de șușe. Mi-am pus întrebarea: de ce atât de puțin? Răspunsurile sunt simple:
- atât s-a putut,
- lumea nu are bani,
- lipsesc sponsorii,
- trebuie cu mult mai mult.
Eu nu aș da niciodată doi lei să merg să văd ceva care este un sub-produs artistic, un amalgam bizar de numere așa-zise artistice, care miroase a improvizație, sărăcie și sub-cultură. Nu voi merge niciodată să ascult cântece făcute de unul sau de altul și numite pompos folclor, căci versurile sunt mediocre, rimele sunt predictibile, iar interpretările chiar nu-mi spun nimic. Despre cântăreții de muzică nouă, cu atât mai puțin, căci ei nu sunt în sare să ducă un spectacol cap-coadă cum făceau pe vremuri trupele IRIS, Direcția 5 sau trupa lui BITTMAN. Și Sala Palatului este mult prea mare pentru unii interpreți, dar norocul lor este că vin foarte mulți invitați, care nu-și plătesc biletul, la grămadă, să fie public...
(28 noiembrie 2022)
Primul meu articol publicat într-o revistă
Revista Economică
Revista de Statistică
revista de Chimie
Buletinul Român de Informatică
Automatică, Management, Calculatoare - AMC.
Pe vremea mea, numărul unei reviste se tipărea în tipografie. Articolele mergeau la tipografie. Acolo textul era cules, se construiau machetele folosind litere de plumb. Meseriașii se numeau zețari. Machetele erau duse apoi la niște mașinării și apoi apăreau colile tipărite, după care se făcea asamblarea și într-un final, după legare, apărea revista. Era un proces extrem de complicat și nu existau multe tipografii în țară. De aceea era extrem de dificil să scoți o revistă. Trebuiau fonduri imense.
Așadar, m-am apucat de scris un articol. Mi-a spus conducătorul meu de doctorat că acel articol să-l duc la Revista de Statistică. M-am apucat să studiez Revista de Statistică să văd:
- ce tipologie de articole se publicau acolo,
- care erau autorii care publicau acolo,
- dimensiunea articolelor din revistă,
- cum erau structurate articolele,
- ce însemna bibliografie acolo.
(28 noiembrie 2022)
Se colecționează imagini cu capace de canal?
Dezechilibrele sunt de fapt neglijente acceptate
Se vorbește despre invaziile de porumbei și de ciori. Tot ce se întâmpla rău in viața noastră este rodul neglijentei noastre, pe care o acceptam sau ne facem ca nu o vedem.
Au fost tăiate pădurile . A fost distrus habitatul păsărilor . Oamenii hrănesc porumbeii in mod haotic. Se produc erori in cascada și toată lumea ridica din umeri. Păsările de prada nu sunt soluția , ci doar remediul temporar, pana când și ele vor deveni o mare problema. Bolovanul a luat-o la vale.
(27 Noiembrie 2022)
Neglijența din media e criminala
Vedem pe ecranele tv inexactități rod al:
- inculturii,
- neglijentei,
- superficialității ,
-prostiei.
In toate cazurile se produc adevărate crime asupra limbii romane, asupra logicii, asupra discursului.
Cum e ca o țara sa închidă granița cu sine însăși ?
(27 Noiembrie 2022)
Cafeaua buna merita atenție
In București sunt multe cafenele și numai calitatea ii salvează pe patronii lor.
Cafeaua trebuie sa fie de foarte buna calitate.
Rețeta trebuie respectata. Ma refer la cantități.
Lumea trebuie sa înțeleagă ca doar calitatea vinde marfa, iar prețul este doar un accesoriu.
(27 Noiembrie 2022)
Doctoratul de pe vremea mea: colocviul de admitere la doctorat
Devenisem doctorand. Știam că aceasta este o calitate temporară și trebuie făcut pasul următor, acela de a susține teza. Doctorandul, în mintea mea nu era nici cal, nici măgar, era un fel de mârțoagă, iar eu la 25 de ani mă visam un armăsar pur-sânge. Era prima mea victorie. Așa îmi închipuiam eu, în naivitatea mea de atunci, căci multe lucruri aveau să se întâmple și nimic nu era așezat aleator, ci totul avea un anume sens.
(27 noiembrie 2022)
Pictorul Gheorghe RĂDUCANU
(27 noiembrie 2022)
Sunday, November 27, 2022
Informații vs cunoștințe
Informațiile sunt o reflectare neprelucrată a realității.
(27 noiembrie 2022)
Bărbatul papagal
- este prezent în orice discuție, dar replicile lui sunt în afara subiectului,
- gesturile sale nu au nicio legătură cu contextul în care se mișcă,
- hainele sale sunt în totală neconcordanță cromatică,
- are un mers țopăit și nesigur,
- repetă fără rost anumite cuvinte precum: zic, atenție, mai știu și eu, mda,
- promite lucruri irealizabile,
- nu face distincție între realitate și dorințe,
- are doar cuvinte de laudă față de sine,
- pe cei care nu sunt de față îi bârfește copios,
- nu-și asumă nicio responsabilitate,
- tot timpul se vaită că este ocupat, dar nu se vede ieșind nimic din mâinile sale,
- niciodată nu intră în detalii din care să rezulte că este profesionist,
- îi place să repete ideile altora, dar are decența să nu și le asume ca ale sale.
(27 noiembrie 2022)
Femeia bufniță
În concepția acelor tineri, femeia bufniță:
- are standarde nejustificat de înalte în ceea ce privește calitățile unui bărbat,
- comentează nefavorabil atât pe colegele și prietenele sale cât mai ales pe rude,
- se exprimă direct fără menajamente, făcându-și neprieteni,
- face comparații dintre cele mai nepotrivite referitoare la orice,
- gândește cu voce tare și folosește expresii colorate și dure,
- pierde prea mult timp cu aranjarea proprie-i persoane,
- are carențe vizibile în ceea ce privește aspectele vredniciei,
- doarme mult prea mult în raport cu ceea ce are de făcut într-o zi,
- adoră singurătatea că nu are încotro,
- pozează în persoana independentă, inabordabilă, dar suferă.
Cinstit să fiu, eu nu am prea văzut astfel de femei, dar dacă ei comentau cu multă insistență în cele 30 de minute cât a durat de când m-am urcat în mașină și până am coborât, probabil știau ei mai multe și aveau argumente solide, căci cercul lor de cunoștințe comune includea și astfel de domnițe. Eu știam că bufnița este o pasăre de pradă nocturnă, solitară, care știe să-și construiască trasee extrem de eficiente. Ea are privirea foarte bună, adaptată pentru condiții de noapte, are zborul foarte rapid și scoate sunete înfricoșătoare. Ce am reușit să prind în discuțiile dintre tinerii zgomotoși, nu rezulta mai nimic despre caracterul de prădătoare prin translație de la bufnița pasăre, către femeia bufniță. Chiar nu mi s-a părut potrivită punerea în corespondență a femeii cu carențele enumerate de ei și pasărea care simbolizează înțelepciunea, căci minusurile enumerate nu sunt în niciun caz semn de înțelepciune.
(27 noiembrie 2022)
Doctoratul de pe vremea mea: prezentarea referatelor
- o copertă,
- un cuprins,
- o introducere,
- câteva capitole,
- concluzii,
- bibliografie,
- eventual anexe.
Eu fiind un tip cu frica lui Dumnezeu, știind că referatele se susțineau în fața colegilor din subcolectivul de Informatică Economică al catedrei de Cibernetică Economică și că mulți dintre colegi nu aveau doctorat și aveau tendința de a fi extrem de critici și de exigenți cu ceilalți, am căutat:
- să elaborez referatele la termene,
- să le depun cu o lună înainte de susținere,
- să pregătesc foarte amănunțit susținerea,
- să am planșe, slide-uri pentru videoproiector,
- să fiu prezent ca o persoană îngrijită.
(27 noiembrie 2022)
O participare la Seminarul ONICESCU de la INS
(27 noiembrie 2027)
Doctoratul de pe vremea mea: examenele
(27 noiembrie 2022)
Schloss SCHÖNBRUNN
- arhitectură,
- stil,
- exponate,
- atmosferă,
- măreție.
Nu am ceva special de arătat în legătură cu acest castel, pentru că:
- mobilierul este deosebit,
- țesăturile au ceva special,
- draperiile sunt deosebite,
- mozaicurile și ștucaturile sunt unice.
Se vede de departe că este vorba de un imperiu, de împărați și împărătese, de bogăție și de multă artă. De fiecare dată m-am oprit în camera unde a stat Napoléon François Joseph Charles, fiul lui Napoleon BONAPARTE și m-am uitat îndelung la șuvița de păr păstrată în acel corp de sticlă închis ermetic.
Știu că una dintre vizite a fost în 5 aprilie 2007 și mai știu că atât de emoționat am fost când am văzut din parcarea imensă construcția castelului, încât am lăsat mașina deschisă cu geamul de la șofer coborât. M-am speriat când m-am întors, dar mi-am dat seama că acolo nu prea-și fac veacul compatrioții mei cu îndeletniciri speciale și de aceea nici nu am pățit daune majore sau minore la bagaje și la mașină.
(27 noiembrie 2022)
Saturday, November 26, 2022
Un transfer de notorietate scandalos
Am văzut cum transferurile de notorietate sunt utile în politica mare, avantajându-i pe cei deștepți care absorb notorietatea fraierilor, care o dețin și nu știu ce să facă cu ea. Exemplul clasic este formarea USL. PNL, un partid izolat pe scena politică, dar închpuit nevoie mare, a reușit să-i păcălească pe cei din PSD care erau pe val, iar formarea USL a dus în parlament foarte mulți membrii PNL, care n-ar fi ajuns acolo dacă mergeau singuri în alegeri nici în visele lor cele mai colorate. PNL a reuși să crească prin transfer de notorietate și ar fi crescut și mai mult dacă l-ar fi avut pe Crin ANTONESCU drept candidat la președinție.
Acum, vedem că Nicușor DAN, aflat într-un declin evident datorită minciunilor pe care le-a lansat în campania electorală din vara anului 2020 și în care s-a înecat pur și simplu. Nu a dat căldură de a doua zi de la alegere cum a promis, nu a rezolvat problemele bucureștenilor, ba mai mult, s-a lansat în acțiuni care nu sunt spre binele bucureștenilor. Văzând că-i fuge pământul de sub picioare, consilierii lui Nicușor DAN l-au sfătuit că se impune un oarece transfer de notorietate. Așa că ciufulitul de Nicușor DAN, a dat-o în judecată pe Gabriela SZABO în legătură cu ceva venituri încasate ilegal de pe poziția de manager al CSM București.
Nicușor dat, fost olimpic, uzat moral, fără performanțe notabile în administrația locală, cu atitudine ambigură pe durata pandemiei, moale, indecis, împiedicat și lălâu, vvrea să-și repare imaginea șifonată asociindu-și numele de acela al marii campioane Gabriela SZABO. Cartea de vizită a campioanei Gabriela SZABO este impresionantă, în timp ce Nicușor DAN a eșuat și ca matematician, din moment ce nu a mai activat în domeniul cercetării științifice de vreo 15 ani.
Treaba nu-i reușește pentru că nu pune bine problema. În cazul lui, trebuia ca acest transfer de notorietate să se facă natural. Gabriela SZABO trebuia invitată de Nicușor DAN, trebuia să primească fonduri, trebuia să inițieze activități de mare anvergură la care Nicușor DAN să ia parte și în acest fel, în mod indirect, dar eficient, Nicușor DAN avea toate șansele să profite de un transfer masiv de notorietate. Numai prin faptul că ar fi vorbit frumos despre Gabriela SZABO și ar fi stat în umbra acesteia, el ar fi profitat la maximum de acest transfer.
(26 noiembrie 2022)
Culturistul din Malaysia Wong HONG
Culturistul Wong HONG are următoarele date antropometrice:Vârstă: 52 de ani (născut la 4 aprilie 1970)
Înălțime: 175 cm
(26 noiembrie 2022)
Profesorul Constantin Gelu APOSTOL
(26 noiembrie 2022)