Friday, February 25, 2022

Interfețele comune

Stau și mă minunez cum fac unii dezvoltatori interfețele, de te pun la grele încercări. În mod normal, ar trebui ca interfața să fie atât de simplă, încât utilizatorul nou să folosească aplicația ca și cum o știe de-o viață. Îmi aduc aminte că eram pe aeroportul din Hamburg și acolo erau multe screen touch-uri care te îmbiau să le utilizezi. Mesajul cu care te întâmpinau era de bun venit în limbile germană, franceză și engleză. Erau în dreapta sus și cele trei drapele, ceea ce însemna că clientul avea posibilitatea să aleagă limba în care dorește să interacționeze.
Am ales limba engleză. Au apărut niște butoane, exact pe care eu le așteptam, de parcă aplicația era făcută special pentru mine. Am interacționat direct, fără nicio problemă, ca și cum lucrasem cu acea aplicație de când mă născusem. Am căutat să înțeleg cum reușiseră dezvoltatorii o asemenea performanță.
Cei ce construiesc o interfață trebuie să studieze clar colectivitatea căreia se adresează aplicația. Cei ce formează colectivitatea au anumite probleme de rezolvat. Unele probleme diferă ca frecvență de rezolvare față de altele și dezvoltatorii trebuie să știe cu precizie acest aspect, pentru a nu include în interfață elemente care frizează penibilul prin lipsa lor de importanță.
Eu, dacă vreau să intru pe un portal cu muzică și acolo se găsesc de toate pentru toți, interfața trebuie să mă ajute că găsesc ceea ce mă interesează. Să iau de exemplu site-ul oficial al lui Electrecord, care este un exemplu de AȘA NU!
Are în stânga sus cuvântul Electrecord și dacă dai click pe el, se obține pagina pe care ești, ceea ce arată o chestie inutilă din start. În aceeași linie se află:
- acasă,
- știri,
- servicii,
- despre,
- echipa,
- contact,
- căutare.
În partea dreaptă se află numerele 01, 02, 03 și 04 care duc spre nicăieri, căci ceea ce este pus la dispoziție este de-a dreptul nesemnificativ, informațiile au caracter repetitiv de știri, studio de producție, artiști care ne-au onorat cu prezența lor.
Așa cum este construită interfața aceasta evidențiază limitele managementului acestei organizații care stă cu c-rul pe un tezaur inestimabil, pe care nu știe să-l folosească.
Interfața trebuia să conțină:
- contul meu,
- tipuri de muzică,
- artiști,
- compozitori,
- titluri de cântece,
- ani de înregistrare,
- posibilitatea de a face liste,
- abonamente.
Dacă dorea să închirieze instrumente și echipamente, nu trebuia să fie Electrecord, un simbol, ci un srl amărât. Dacă dorea să se promoveze ca echipă managerială trebuia s-o facă doar după ce profitul avea 8 zerouri după o cifră semnificativă.


(25 februarie 2022)

Thursday, February 24, 2022

Războiul ruso-ucrainian

07 decembrie 2021: s-a derulat videoconferința Joe BIDEN - Vladimir PUTIN. Se zice că fiecare și-a spus oful, iar bătrânul BIDEN  a ieșit după aceea la o conferință de presă și a spus ceea ce știam deja despre poziția USA privitoare la NATO, la apărarea democrației și la solidaritatea dintre țările aliate.
07 februarie 2022: Emmanuel MACRON, președintele Franței a fost primit la Kremlin de către Vladimir PUTIN. La o masă extyrem de lungă, cei doi au discutat la o distanță de 10m zic unii, ceea ce arată ceva, în timp ce PUTIN a discutat pe 18 februarie 2022 cu președintele Braziliei, Jair BOLSONARO stând foarte aproape unul de celălalt. MACRON și PUTIN au avut și o conferință de presă, transmisă la televizor, unde fiecare a vorbit pe limba lui, pentru el. Președintele MACRON l-a întâlnit apoi pe președintele Ucrainei Volodymyr ZOLENSKYY. Și în discuțiile cu acesta lucrurile erau clare, căci Volodymyr ZOLENSKYY știe ce vrea PUTIN, știe care este poziția occidentului.
11februarie 2022: secretarul general NATO, Jens STOLTENBERG a vizitat Bucureștiul și a făcut inspecții la bazele NATO din România.
15 februarie 2022: Vladimir PUTIN s-a întâlnit cu cancelarul german Olaf SCHOLZ, la aceeași masă cu distanță de 10m între ei, ceea ce spune multe. cancelarul Olaf SCHOLZ nu are aceeași poziție pe care o avea Angela MERKEL și dialogul dintre el și PUTIN a avut cam același rezultat pe care l-a avut și cel dintre PUTIN și MACRON. Cancelarul a plecat apoi la Kiev și l-a întâlnit pe președintele Volodymyr ZOLENSKYY. Mesajele erau clare.
23  februarie 2022: a fost convocat Consiliul de Securitate al Rusiei și reprezentanții săi au aprobat ca Russia să răspundă solicitărilor făcute de cei din Lugansk și Donețk. Au luat cuvântul acolo foarte mulți căci evenimentul a fost difuzat pe televiziuni și toți vorbitorii cereau lui PUTIN să acorde sprijin celor din republicile Populare Independente Donețk și Lugansk așa cum liderii acestor republici cer.
23  februarie 2022: Vladimir PUTIN a semnat decretele de recunoaștere a Republicii Populare Independente Donețk și a republicii Populare Independente Lugansk și își dec lară sprijin din toate punctele de vedere celor două republici, sprijin deja formulat de acestea, mai ales în plan militar.
Germania a anunțat că blochează construcția gazoductului STREAM 2. PUTIN a vorbit despre NATO și a făcut referire și la scutul de la Deveselu.
24 februarie 2022: Vladimir PUTIN autorizează intrarea trupelor rusești în republicile populare independente Donețk și Lugansk la cererea acestora pentru a fi apărate. Trupele rusești au intrat pe teritoriile celor două republici autoproclamate Donețk și Lugansk. Și de pe teritoriul Belarusiei au pornit avioane în sprijinul armatei ruse din republicile Donețk și Lugansk. Russia a declarat război Ucrainei.
Președintele Volodymyr ZOLENSKYY a cerut populației să vină să apere patria cu arma în mână. A făcut apel la rezerviști. I-a iertat pe cei cu probleme dacă se alătură luptei pentru apărarea Ucrainei. Ucraina a rupt relațiile diplomatice cu Russia.
Pe la ora 14,00 televiziunile din Ro arătau tancuri ucraineene mărșăluind prin Kiev, prizonieri ruși și un avion ucrainean cu 14 pasageri doborât în satul Trypillia de lână Kiev.
Cancelariile occidentale condamnă Russia pentru acțiunile ei militare. Azi la ora 11,00 a fost convocat CSAT la București.
La ora 20 se anunța că rușii au ocupat Cernobîl.
La ora 20,30 a vorbit Joe BIDEN și și-a exprimat solidaritatea și sprijinul față de Ucraina.
25 februarie 2022: televiziunile arată blocuri bombardate. Un avion ucrainean a fost dobărât lângă Kiev și cei doi piloți au fost uciși.
S-a vorbit de ocuparea Insulei Șerpilor și uciderea militarilor ucrainieni care se aflau acolo. Se zice că radarul de pe insulă a fost distrus.
Un purtător de cuvânt al Kremlinului a spus că Rusia își dorește ca Ucraina să fie:
- demilitarizată,
- denazificată,
- neaparținând la UE,
- nemembră NATO.
Pe la ora 11,00 armata rusă a intrat în Kiev.
Președintele Volodymyr ZOLENSKYY zice că el este ținta pentru a fi instalat un guvern marionetă al Moscovei. 
Se vorbește de demonstrații în Sankt Petersburg și la Moscova împotriva invaziei.
26 februarie 2022: televiziunea DIGI24 a arătat poze din satelit cu elicoptere și trupe care sunt pregătite să meargă spre Kiev. Televiziunea românească are niște reporteri banali care nu știu pe ce lume sunt și prezintă lucruri aproximative. Vorbesc despre voluntari care dau celor ce vin pachete, ceai, cafea. Sunt arătate femei cu copii. Este dezolant și materialul de propagandă funcționează, căci cine vrea să vadă realitatea o vede. Nu sunt zeci de mii de ucrainieni la vamă. Nu intră zeci de mii aici. Pe unii care vor să intre îi auzim că merg spre aeroporturi să plece în vestul Europei. 
Mai trăncănesc niște ageamii la Tv despre război, dar ceea ce spun este de un ridicol groaznic pentru că noi nu avem specialiști care să apară și să vorbească documentat. Unii parcă folosesc lozincile de pe vremea când eu făceam armata.
Televiziunile noastre sunt părtinitoare, lucrează pe latura emoțională, deși ar fi fost momentul să arate profesionalism. Sunt jalnice. Așa-zisele reporterițe de teren folosesc aici, acestea, aceste, în disperare, pentru a înlocui gravele carențe de vocabular.
Pe Antena 3 a fost o nefericită care a repetat de patru ori aceleași date referitoare la un soldat erou care și-a dat viața pentru a arunca în aer un pod în Ucraina și astfel a îngreunat avansul armatei roșii de ocupație. Se vedea clar că nu avea ce spune, că avea mari lacune de comunicare și s-a salvat repetând aiurea date detaliate despre moartea eroului, încălcând cele mai elementare norme de deontologie profesională, care spun clar că din respect față de telespectator, acesta nu trebuie considerat cretin pentru a-i fi necesare repetări de mai mult de două ori a detaliilor unei știri.
26 februarie 2022: îmi aduc aminte de cartea Nimic nou pe frontul de vest de Erich Maria REMARQUE nimic nou pe frontul de vest, pe care am citit-o când eram elev de liceu parcă. Acum nu prea sunt vești de pe frontul de est, căci fiecare parte o ține pe a ei, iar televiziunile noastre numai de obiectivitate nu sunt în stare, căci acolo sunt maeștrii ai manipulării, nu orice fel de manipulare, ci manipularea grosolană. Apar copilași cerând lui PUTIN să oprească războiul, apar mame cu copilași și bagaje. La punctele de frontieră de la noi, sunt reporterițe cu voci grave, exact vocile pe care le au când conduc morții la groapă, pentru că televiziunile-cioclu așa ceva așteaptă. Nu analize, nu prezentare obiectivă, doar frânturi de adevăr, căci așa cum prezintă ele lucrurile rezultă că PUTIN este un dement, că nu ascultă de nimeni. Am mari îndoieli că el face totul de capul lui, în afara unei strategii și unei doctrine militare foarte clare.
Se pare că se duc lupte crâncene în Ucraina. Erau 200.000 militari la graniță și președintele Ucrainei trebuia să fi dat decrete clare cu planurile de apărare. Ori vedem că acum se iau măsuri. Nici PUTIN nu are niște strategi dinamici care să știe cum stau lucrurile căci războiul fulger se pare că nu este așa de fulger precum a crezut el. Cred că nu a avut informații clare legate de înarmarea Ucrainei cu armament din Vest, căci rezistența este ceva mai eficientă decât se aștepta el.
Cred că strategii de la Kremlin nu au luat în calcul cine sunt ucrainienii și ce au făcut ei în istorie, căci altfel nu-mi explic cum atacați din toate părțile, ucrainienii rezistă. Nu cred bilanțurile anunțate nici de ruși și nici de ucrainieni, căci propaganda are și ea rolul ei în toată tărășenia.
Se folosește un limbaj tare. Conducătorii ucrainieni sunt făcuți drogați, antisemiți și naziști. Probabil sunt lucruri pe care numai rușii le știu, cum mister este și de ce este invadată Ucraina, deși totul se joacă în jurul intrării acesteia în NATO și UE, ceea ce Rusiei nu-i convine.
27 februarie 2022: șefa comisiei UE a anunțat că avioanele rusești nu mai au acces în spațiul aerian al UE și că băncile rusești nu mai au drept să folosească codul SWIFT. Oligarhilor li s-au înghețat conturile. Se estimează că oligarhii ruși au pierdut 80 de miliarde de dolari.
Au continuat bombardamentele. Ucraina este încercuită. Televiziunile noastre sunt jalnice. Nu manipulează, dar își arată primitivismul în abordări, prin faptul că au invitat numai tipi răsuflați și care nu spun nimic inteligent, căci războaiele din mințile lor nu au nimic comun cu războiul real, ei trăind într-o lume a lor, abstractă și mincinoasă, specifică oamenilor suficienți.
28 februarie 2022: toți ochii au fost ațintiți asupra unei localități unde s-au întâlnit delegațiile Rusiei și Ucrainei să discute condițiile de încetare a focului. În tot acest timp a continuat bombardamentul asupra orașelor Ucrainei de către armatele rusești. Tot mai mulți oameni celebri ai Ucrainei se înrolează. Au revenit în țară campioni. UE a aplicat restricții dure economice Rusiei și rubla s-a depreciat cu 40%. Bursa nu s-a deschis azi. Televiziunile au arătat o masă imensă la care PUTIN stătea în capul mesei și niște reprezentanți ai băncilor stăteau la foarte mulți metrii distanță de el. Se comenta că PUTIN și președintele Braziliei au stat foarte aproape unul de celălalt. Președintele Ucrainei a semnat cererea de aderare a Ucrainei la UE și spune că țara sa trebuie să fie primită în UE că ea apără democrațiile occidentale. La discuțiile care au eșuat, s-au pus probleme de către ruși precum denazificarea Ucrainei și demilitarizarea, ceea ce nu a fost acceptat de partea ucrainiană.
01 martie 2022: ce se anunța un război fulger, devine război de uzură. PUTIN e în mare încurcătură. Nu are consilieri buni, căci el trebuia să facă altfel și procedează ca în anii '60 sau chiar mai rău. El domnește de mulți ani și are oameni uzați moral pe lângă el și nici nu are mecanisme să-i dea la o parte pe lingăii de serviciu.
A vorbit Joe BIDEN în Congres la Starea națiunii și și-a exprimat acordul ca să ajute Ucraina.
Rusia a spus ce vrea ca să se termine războiul:
- recunoașterea de către Ucraina a republicilor independente,
- recunoașterea alipirii Crimeei la Rusia,
- demilitarizarea Ucrainei,
- reținerea de a solicita intrarea în UE.
Lucrurile nu stau bine nici la București, căci livrările de armament sau tranzitul armamentului pe teritoriul țării nu-i va fi pe plac Rusiei și desigur ea va considera ca fiind un act de inamiciție, care duce la supărări și contra-măsuri, iar PUTIN este destul de supărat acum.
02 martie 2022: s-a vorbit de o listă cu cei ce erau vizați să fie asasinați și a doua persoană era nevasta lui Volodymyr ZOLENSKYY, iar așa-zișii jurnaliști o văd pe aceasta ca fiind excelent comunicator și influencer. 
Acum își dau măsura mediocrității reporterii de la televiziuni. Era o prostuță care comanta o explozie din Harkov și a repetat de 3 ori cam aceleași cuvinte, nelipsind aceasta, acestea, aici, atenție, iată, căci încetineala gândirii și lipsa culturii impun folosirea de cuvinte de legătură inutile. dacă mă voi enerva, voi face o listă cu penibilii care-și dau cu părerea folosind un descriptivism pestilențial în a explica evoluțiile din teatrele de război.
03 martie 2022: se face mare vâlvă în legătură cu ceea ce s-a întâmplat cu MIG-ul și cu elicopterul care s-au prăbușit. Se avansa ideea că ar fi influențe rusești. Jurnaliștii ori sunt idioți, ori vorbește gura fără ei. Este foarte periculos să se avanseze ipoteze care incriminează un stat fără să aibă dovezi.
O doctoriță care face chirurgie estetică a luat la bani mărunți ceea ce a făcut PUTIN cu chipul său și evidențiază că este vorba de o boală a celor care se tot operează pentru a deveni nici ei nu știu ce. Ceea ce se întâmplă arată că jurnaliștii români au picat examenul:
- informării,
- manipulării,
- obiectivității,
- calității.
Se comportă ca niște roboței stupizi care sunt luați de val și nu știu ce să facă. Au noroc cu fata aia care traduce bine din engleză în română la Antena 3.
04 martie 2022: unii discută acum despre accidentul cu avionul și elicopterul de pe teritoriul Ro. Mai este prezentat și discursul lui PUTIN. Se prezintă situația economică a Rusiei.
Apar filmulețe cu soldați ruși care sparg magazine și bancomate. Propaganda funcționează. Apar poze cu copilași în frig. Televiziunea sde la noi are:
- informații în exclusivitate,
- informații de ultimă oră,
- informații de la trimișii noștri speciali.
Săracii, caută să iasă în evidență cu ceva și nu reușesc. Lumea nu este interesată de acest tip de relatări, ci de lucruri de substanță, folosind specialiști nu adunătura de indivizi care vorbesc și ei să nu tacă. Lumea liberă se mișcă mult prea lent. este trasă la indigo situația celui de al II-lea Război Mondial când țările se lălăiau și Germania își vedea de treburile ei. Cu armatele de spioni ai lumii libere, se știu foarte puține despre război.
05 martie 2022: rușii au atacat centrala atomo-electrică de la Zaporojie, dar au lovit o clădirte administrativă. Incendiul a fost stins și nu au fost lovite reactoarele. Președintele Volodymyr ZOLENSKYY acuză NATO că nu declară spațiu aerian al Ucrainei ca fiind spațiu de excludere aeriană, ceea ce ar presupune ca avioanele militare rusești să fie doborâte.
06 martie 2022: orașele mari din Europa de Vest sunt pline de protestatari. PUTIN a blocat accesul la conturile de FACEBOOK și ale altor rețele de socializare, izolându-i pe ruși. PUTIN are un discurs dur. L-a primit pe premierul Israelului. Armata rusă bombardează orașele ucrainiene. Era un acord de a face un culoar umanitar la Mariupul, dar rușii au bombardat și deja a fost imposibil de transportat femeile, copiii și bătrânii. Cardurile bancare Mastercard și Visa nu vor mai fi folosite pe teritoriul Rusiei, ca sancțiune împotriva acestei țări care este definită ca țară agresoare.
Războiul continuă. Propaganda lucrează, fiecare parte caută să se folosească de instrumentele propagandei în favoarea sa. Sunt anunțate cifre cu morții total diferite de către părțile aflate în conflict. Volodymyr ZOLENSKYY spune că trebuie să vină mamele rusoaice să ridice cadavrele fiilor lor moți în război. Pe ecrane mari, apare președintele Ucrainei și vorbește. Este obosit. Are același pulover gri pe gât. Ca să arate că nu a fugit din Kiev, președintele a dat un interviu chiar din biroul său de președinte.
A fost împușcat un trădător ucrainean Denis KIREEV care a participat la negocieri
07 martie 2022: este a XI-a zi de război și ceea ce se anunțase un război fulger, iată, se dovedește a fi un război de uzură. Una din televiziunile noastre va prezenta un film despre președintele Volodymyr ZOLENSKYY, iar titlul ales de ei este extrem de sugestiv căci face referire la filmul în care actualul președinte al Ucrainei a jucat rolul unui candidat la președinție, unde iese învingător. Viața bate filmul. Aș vrea să văd filmul acesta documentar. este vorba de TVR 1 la ora 21 azi 06 martie 2022 când va fi difuzat documentarul În slujba poporului.
08 martie 2022: este ziua a XII-a de război. A fost o întâlnire ieri ca negociere. Au murit oameni nevinovați. BIDEN dialoghează cu partenerii din Europa, dar văd că doar discută. Europa nu este în stare să acționeze unitar în problema cu gazul și petrolul rusesc. Ucraina este o ruină deja. Peste 1,5 milioane de ucrainieni au luat drumul pribegiei.
Ieri delegația rusă la întâlnirea privind pacea sau încetarea focului în Ucraina a cerut:
- împărțirea Ucrainei în 4 părți,
- recunoașterea anexării Crimeei,
- neutralitatea Ucrainei cu articol în constituție,
- referendum că Ucraina nu va intra în UE și NATO,
- președintele Volodymyr ZOLENSKYY să fie cu rol decorativ,
- premier să fie un apropiat al Rusiei.
Au continuat bombardamentele și sunt victime în rândul civililor. Germania nu agrează întreruperea alimentării cu gaz din Rusia. Deja țările Europei nu lucrează unitar.
09 martie 2022: unii zic că este a XIV-a zi de război. Parcă mie îmi ies 13. Televiziunile vorbesc despre lucruri extrem de grave în Ucraina. Anumite lucruri se întâmplă și la noi, precum:
- cozi interminabile la pașapoarte,
- cozi la stațiile de benzină.,
- prețul benzinei și motorinei a sărit de 8 lei,
- lumea scoate banii de la bănci,
- oamenii cumpără valută.
Este ceva destul de rău, de parcă mâine începe aici războiul. Presa joacă un rol negativ. S-a vorbit de o lege a mobilizării, folosind un draft. Pe ecrane sunt numai și numai elemente de manipulare. reporterii de teren, limitați cultural, dau din. ei numai elemente repetitive de șablon.
Acum pe mine mă interesează ca la București să nu se facă pași greșiți care să însemne agresiune pentru ruși și PUTIN să aibă motiv să reacționeze, căci sunt sigur că are destul de multe detalii puse la punct ca să rezolve ceea ce-l deranjează foarte mult la București.
10 martie 2022: a avut loc p întâlnire între miniștri de externe ai Ucrainei și Russiei în Antalya. Nu s-a ajuns la niciun rezultat. Russia susține că în Ucraina sunt laboratoare bacteriologice. Anglia și USA susțin că PUTIN ar intenționa să lovească Polonia cu arme chimice. Îmi aduc aminte de eroarea britanicilor cu armele chimice din Irak. La o televiziune se zice că este a XVI-a zi de război. Depinde fiecare cum socotește. Oricum, ceea ce se dorea a fi război fulger, nu prea este. Serghei LAVROV ministrul de externe rus,  spune că Russia nu a atacat Ucraina.  Ministrul de externe ucrainean Dmitro KULEBA a spus că Ucraina nu va capitula.  E ca într-o familie când soții divorțează. Trebuie să-i asculți pe fiecare dintre soți și să iei sun 5% din ceea ce spun, căci ei deformează rău de tot pentru a ieși fiecare cât mai puțin șifonat.
Două teritorii din Ucraina au cerut independența.
Russia le-a recunoscut independența.
Se zice că în Ucraina este nazism.
Rușii au intervenit să-și apere etnicii.
Pe de altă parte ucrainienii au o altă versiune.
Russia a invadat Ucraina.
Russia omoară civili, printre care și copilași.
Russia bombardează spitale.
Propaganda își face datoria ei, căci de aceea este plătită, căci mass-media, fără banii guvernamentali ar sucomba instantaneu în așa-zisele democrații neconsolidate, ca dealtfel peste tot, căci fără bani nu există propagandă, nici la comuniști, nici în democrații, nici în dictatură.
11 martie 2022: a venit la București Kamala RARRIS vicepreședintele USA. Televiziunile au transmis aterizarea avionului, întâlnirea de la Cotroceni și o scurtă conferință de presă.  Războiul este acum mai intens. Părțile se acuză reciproc de cele mai mari grozăvii. PUTIN se zice că după întâlnirea din Antalya a văzut abordări interesante la ucrainieni. UE a aprobat cererea de aderare a Ucrainei la UE. La noi sunt peste 300.000 refugiați, iar per total sunt 2,5 milioane de refugiați. La televiziuni se vorbește despre o coloană rusească de 64 km care tinde să încercuiască Kievul. Se așteaptă ca Kievul să reziste.
Analizez ceea ce s-a întâmplat pe 9 martie cu isteria cu benzina, cu indivizii care cumpărau benzină și motorină la prețuri de peste 11 lei când barilul de petrol scăzuse de la 130USD la 110USD. Eu zic că este vorba despre manipulare și nu orice fel de manipulare, ci una foarte bine gândită, ca să cadă în plasă fraierii care se lasă manipulați aiurea-n tramvai. Unii au cumpărat motorină în exces pentru lucrările agricole. Dacă e război care sunt lucrările agricole pe care ei le-ar mai face, nu știu. deci, e un nonsens.
Înalți ofițeri din serviciile secrete rusești au fost înlăturați pe motive de corupție și dezinformare.  Serghei BESEDA și Anatoly BOLYUKH au fost puși în arest la domiciliu.
12 martie 2022: lupte, refugiați, luări de poziții. A fost bombardată o bază de antrenament cu voluntari din diferite țări, undeva la 20 Km de granița cu Polonia.
13 martie 2022: este a XVIII - a zi de război. Acum rușii au răpit doi primari. Zicea un nene de la noi că așa cum îi știe el pe ucrainieni, rușii nu vor găsi colaboraționiști printre oamenii de acolo. Se pare că omul de la noi nu a avut dreptate. Și la ucrainieni ca și la noi, ca peste tot în lume, se găsesc cozi de topor, adică indivizi care colaborează cu regimurile de ocupație. Și francezii au avut guvernul de la Vichy, noi am avut în timpul primului război, dar am avut și când au venit tancurile sovietice.
14 martie 2022: a căzut o dronă la un cetățean. Se pare că este de producție rusească și nu se știe cum a pătruns pe aici. Toată lumea comentează.
La București se zice că președintele IOHANNIS a discutat cu Volodymyr ZOLENSKYY și l-a asigurat de tot sprijinul. Joe BIDEN a zis că NATO nu va interveni în războiul din Ucraina că s-ar declanșa al III-lea război mondial. La graniță la noi a fost găsit un ucrainean cu 1,5 milioane de dolari și 50.000 de euro.  Rusia a sistat exportul de cereale în Asia de Sud-Est, printr-un decret semnat de premier.
15 martie 2022: a este bombardat Kievul. Un post Tv zice că războiul a început în 24 februarie 2022. Am făcut niște calcule și rezultă că acum în 15 martie 2022 am fi în a XX-a zi de război. La Tv am văzut cum la un post de televiziune din Rusia, o doamnă a apărut în spatele prezentatoarei cu un afiș care cerea încetarea războiului.
Se pare că au venit în Ucraina mercenari din Cecenia și din Siria. Se zice că ar fi 20.000 de mercenari sirieni. 
Se vorbește că s-ar folosi armament chimic în Ucraina. Se zice că există acolo uzine chimice și că rușii s-ar folosi de ele să zică de ucranieni  ar ataca ei cu arme chimice. E o strategie care s-a mai practicat și în alte războaie.
Am înțeles că una dintre sancțiuni ar fi ca TNB să scoată de pe afișe piesele dramaturgilor ruși, să zicem CEHOV. Nu știu ce are sula cu prefectura. Îmi aduc aminte de perioada revoluției proletcultiste în care nu se studia BLAGA, iar MAIORESCU era un paria, în timp ce A. TOMA era considerat mai mare decât EMINESCU, chiar de un critic care scrisese mult despre EMINESCU.
16 martie 2022: am făcut testul
A ieșit negativ.
Ne-am apucat să facem ultimele chestii să pregătim plecarea. Am urmărit la televizor aceleași moace care spun numai și numai aiureli.  A vorbit Joe BIDEN și a anunțat că a oferit un miliard de dolari Ucrainei.
17 martie 2022: nu am mai fost la curent cu mersul războiului căci am călătorit cu avionul. Se pare că bătălia pentru Kiev bate pasul pe loc.
18 martie 2022: Vladimir PUTIN a ținut un discurs pe un stadion cu 100.000 - 200.000 spectatori. Se zice că în Moscova lumea se bate pe alimente. A fost și un incident. În tip ce vorbea PUTIN, a început să cânte un cor. Nu s-a dat o explicație. Că ar fi fost o problemă cu un server. Unii zic că ar fi fost hackeri.
    *
*.      *
Acest articol va fi completat zilnic.
(24 februarie 2022)
completat (25 februarie 2022)
completat (01 martie 2022)
completat (12 martie 2022)






(24 februarie 2022)

Pista de avioane de pe autostrada A1

La câțiva km de intrarea în Pitești, pe autostrada A1 erau câțiva kilometri betonați care sugerau o pistă de aterizare a avioanelor. După Revoluție această pistă de dispărut.

Îmi aduc aminte că în Berceni peste drum de strada Dumitru PETRESCU, actualmente Turnu Măgurele era o termocentrală cu un turn imens. S-a zis că turnul acela care se vedea dominând peisajul de la intrarea în Parcul Tineretului dinspre liceul ȘINCAI ar fi scula lui CEAUȘESCU, drept care niște indivizi au aprobat demolarea turnului. A trebuit să fie reconstruit pentru că dezastrul ecologic generat de absența sa când funcționa termocentrala, era iminent. Deci scula lui CEAUȘESCU domină în continuare peisajul și așa poluat al capitalei.

Imediat după război, un individ a comandat doborârea Coloanei Infinitului căci o considera că simbolizează scula lui TĂTĂRĂSCU, noroc că tractorul trimis să ducă la bun sfârșit inepția insului nu a fost în stare să facă nimic.

Am nedumeriri de ce a fost desființată acea fâșie de autostradă, cu rol de pistă de aterizare. Ce simboliza ea, de i-a deranjat așa de tare pe diriguitorii democrați postdecembriști. La o adică nu era bună acum în aceste zile triste ca rezervă și această bucățică de beton?


(24 februarie 2022)

Mircea BADEA, analist militar și geostrateg valabil

La emisiunea Sinteza zilei de pe Antena 3, emisiunile lui Mihai GÂDEA din ultimele zile sunt foarte diferite de ceea ce știam, căci am senzația că Mihai GÂDEA nu are analiști militari și nici analiști de război de calitate, ci doar inși care dau din gură, care spun platitudini și care cel mult au citit teorie.
Din curtoazie, Mihai GÂDEA poartă un dialog spre ora 23,30 cu Mircea BADEA. A încercat sărăcuțul de Mihai GÂDEA să-l aducă pe prietenul său Mircea BADEA pe făgașul definit de restul emisiunii, numai că Mircea BADEA:
- vede altfel lucrurile,
- are abordare calmă,
- este realist,
- are viziune,
- judecă la rece,
- nu are idei bizare,
- face evaluări proprii.
Până în momentul de față, ceea ce spune Mircea BADEA s-a adeverit în proporție de 99%, ceea ce înseamnă că ipotezele sale de lucru sunt realiste și bine fundamentate, în timp ce istericalele unor așa-zișii analiști de la București sunt penibile, căci ei nu știu să decodeze ceea ce diplomații și președinții de state exprimă în câteva fraze. Au vorbit de invazia de miercurea trecută 16 februarie 2022, uitând că PUTIN s-a întâlnit cu președintele Chinei unde avea loc Olimpiada care s-a încheiat duminică 20 februarie 2022. Cred că ar trebui reascultat discursul lui George W. BUSH de la București din noiembrie 2002 pentru a vedea care a fost sfatul pe care președintele USA l-a dat conducătorilor de la București în legătură cu relațiile pe care aceștia trebuie să le aibă cu vecinii lor, după care a apărut curcubeul.

(24 februarie 2022)

Wednesday, February 23, 2022

Analiza comparată și concluziile obiective

Observ că în ultimele luni, tot felul de analiști fac tot felul de analize, trag tot felul de concluzii, care dovedesc nepriceperea, superficialitatea și dorința de a intra în poză, pentru a-și justifica dacă nu salariul, măcar titulatura de analiști de ceva, de orice, dar analiști.
Ar trebui procedat astfel:
- se ia analistul X,
- se face un tabel cu trei coloane,
- pe prima coloană se scrie ceea ce a zis analistul,
- pe a doua coloană se scrie ce s-a întâmplat cu adevărat,
- pe a treia coloană se scrie 1 dacă cele două coloane coincid sau 0 în caz contrar,
- se adună cifrele de pe coloana a III-a,
- totalul se împarte la numărul de linii,
- dacă indicatorul este peste 0,92 analistul e foarte bun,
- dacă indicatorului aparține intervalului 0,78; 0,92) analistul e bun,
- dacă indicatorul e mai mic decât 0,78 analistul nu trebuie luat în considerare.
Am încercat să fac o astfel de analiză pentru vreo 10 așa-ziși analiști militari și văzând câte aiureli spun respectivii, lucru care mă ducea la o valoare a indicatorului de sub 0,3 am abandonat, căci și la școală unui elev nepregătit îi dai nota 4, în niciun caz 3, decât doar dacă e obraznic sau violent.
(24 februarie 2022)

Tuesday, February 22, 2022

Lunetistul american

Am revăzut filmul Lunetistul american - American Sniper din anul 2014 în regia lui Clint EASTWOOD despre viața lunetistului Chris KYLE, supranumit Legenda, interpretat de   Bradley COOPER.
Filmul e făcut cum numai americanii știu să scrie scenarii, să facă regie și să joace roluri, astfel încât omul care-l vede să-și dea seama de ce i se spunea Legenda lui Chris KYLE. Totul este perfect dozat, iar actorii fac exact ceea ce trebuie pentru a crea atmosfera de război, pentru a arăta ce înseamnă lumea din afara câmpului de luptă.
Este un lucru fenomenal cum oamenii obișnuiți știu să aprecieze talentul și valoarea celui care dovedește că este un om deosebit, care face lucrurile pe care alții nu le fac din varii motive. Trebuie să fii o ființă superioară pentru a spune că o persoană este specială cu adevărat. Noi atribuim denumiri fără acoperire unor persoane și persistăm în a repeta acele denumiri până la ridicol, căci persoanele nu s-au remarcat, nu au confirmat, ba din contră s-au lăsat antrenate în tot felul de activități specifice mediocrilor.
La noi, lumea fotbalului este năpădită de astfel de denumiri fără acoperire date unor fotbaliști, iar în lumea artelor, prea mulți sunt maeștrii, meșteri sau nu mai știu ce.
Numele lui Chris KYLE este sinonim cu performanța unică, cu eficiența maximă și de aceea i s-a zis Legenda.
Filmul are multe metafore construite inteligent.


(23 februarie 2022)

Monday, February 21, 2022

Cum e cu invazia anunțată, caricaturilor de analiști care sunteți?

Acum orice nefericit care n-a realizat nimic în viața lui, se visează, după care se autointitulează analist economic, analist militar, analist de inteligence, analiști politici, analiști geostrategi, orice, dar numai analist să fie.
În ultimul timp, ploua prin televiziuni cu analiști militari, care vorbeau și vorbeau și vorbeau, de nu se mai opreau. Cineva a spus că invazia se va produce într-o miercuri. Unele televiziuni au trimis cameramani și vorbăreți să relateze din teatrul de război. Au apărut filme din tranșee, filme cu case bombardate, interviuri ale unor cetățeni și chiar ale unor militari. Nu aș zice că manipulau, dar ceea ce tratau nu merita nici pe departe abordarea apocaliptică. S-a mutat pandemia spre război, căci televiziunile caută subiecte tari. De la groaza cu izoletele și absurdul cu restricțiile legate de interzicerea ieșirii din casă a celor de peste 65 de ani, trebuie găsite subiecte mai suculente și dacă un război nu oferă așa ceva la intensitate maximă, nu mai există ceva care să-l egaleze.
Unii s-au apucat să spună ce gândește PUTIN, de parcă cineva chiar știe ce are tipul în căpșorul său cel prezidențial. Unii spun că a fost la Beijing și -a dat garanții președintelui Chinei că nu va întreprinde nimic pe durata Olimpiadei, să-și mai recupereze chinezii din costuri. Mi-am adus aminte că înainte de 1989 erau tot felul de indivizi care vorbeau despre documente citite de ei și care se găseau pe biroul lui CEAUȘESCU, de parcă acolo se perindau tot felul de troglodiți și citeau documente lăsate neglijent de dictator pe birou, pentru a ajunge indirect, dar anticipat, mesajele lui la popor. Tot așa zvonacii de azi lansează tot felul de chestii care se dovedesc baloane de săpun fără valoare.
Noi nu avem analiști militari la vedere pentru că pentru a fi analist militar trebuie:
- să fi avut o funcție importantă  în militărie vreo 20 de ani,
- să te fi remarcat prin decizii și idei deștepte,
- să nu fi plecat cu coada-ntre picioare de acolo,
- să ai darul vorbirii cu cap și credibil,
- să fi scris o carte excelentă.
Mai apar din când în când niște gloabe, care turuie vrute și nevrute, banalități și inexactități, căci Ferdinand nu a fost fiul lui Carol I, de exemplu. Dacă am fi avut analiști militari, cu siguranță că aceștia ar fi făcut echipă cu specialiști în drept internațional și ar fi avut ocazia să afle care sunt modalitățile de acțiune în cazul agresiunilor armate și tratatul RIBENTROP - MOLOTOV ar fi merita și mai multă atenție din partea tuturor, deși din 23 august 1939 până azi au trecut aproape 83 de ani, iar eu care am 75, nu mă născusem, deci nu l-am citit când încă nu se uscase cerneala semnăturilor pe el. În secolul al XXI-lea există modalități de anexare teritorii prin autodeterminare, nu numai prin tratate de pace când învinsul pierde tot, iar învingătorii îl umilesc pe învins în moduri de-a dreptul exemplare.

(22 februarie 2022)

Vina o poartă marile colectivități

Am urmărit siderat cum mari colectivități de oameni fac alegeri proaste când votează în ideea de a da o șansă altei persoane, crezând că respectiva persoană este altfel. Ei nu verifică persoana pe care o votează, se uită la poleiala ambalajului, nu la substanță. 
La Nicușor DAN:
- le-a plăcut oamenilor că era împiedicat în vorbire,
- a creat impresia unui om onest, care luptă pentru oameni,
- se îmbrăca asemeni tuturor celorlalți,
- avea încălțări ieftine,
- părea că este de-al nostru.
Eu l-am apreciat până în momentul când l-am văzut că-și mânca mucii. Nu este în regulă ca un bărbat de peste 30 de ani să-și mănânce mucii. Are el niște minusuri fundamentale. L-am considerat după aceea ca pe un om epuizat ca matematician, căci dacă ar mai fi avut ceva de zis în matematică ar fi rămas acolo. Nu-și abandonează nimeni domeniul de fericire, cum nicio femeie nu divorțează de bărbat de bine. Pentru mine Nicușor DAN a devenit omul de nevotat, deși în 2016 l-am apreciat pentru verticalitatea sa în raport cu liberalii. Faptul că s-a dus să-i pupe-n car a fost un gest degradant, ceea ce ă determina să-l consider disperat și pe un disperat nu l-aș vota niciodată.
Despre primarul Timișoarei Dominic FRITZ am nenumărate elemente care mă fac să mă îndoiesc de felul în care au votat timișorenii, care nu au votat un om, ci o imagine, un ambalaj, căci nu vine unul de nicăieri să convingă pe cineva că el face și drege. Sunt oameni care la ei acasă nu fac doi bani, dar merg și se instalează acolo unde găsesc terenul slab și forează doar în direcțiile aducătoare de sclipici, pentru a-și ajusta imaginea. El așa a făcut, s-a prezentat într-un ambalaj interesant. Nimeni nu a luat în considerare că omul nu are meserie la vedere, să zicem potcovar, tâmplar, zidar, pentru a vedea oamenii ce-i iese din mâini. În acest context, folosindu-se de imaginea sa, a reușit să se impună, în detrimentul unui personaj detestat prin evoluțiile sale cu iz negativ și iată-l pe Dominic primar. Mă bucur pentru el, căci a reușit să atragă voturile orașului care a declanșat Revoluția din 1989. Mă bucur pentru el că a reușit performanțe nebănuite în a da utilizări multiple păturilor și bulendrelor adăugate, invocate de dictatorul dat jos de timișoreni, căci el ca primar nu a găsit soluție. Nici nu avea cum, căci pălăria de pe ochii lui este mult prea mare pentru căpșorul lui de neamț neinstruit.
Când în 1997 eram la Limmerick în Irlanda, gazda noastră ne-a zis:
- Păcat de voi că sunteți un popor special, dar vă alegeți prost conducătorii.
Așa este și va trebui să treacă 1.000 de ani până când vom învăța mai multe despre scara valorilor și să înțelegem că nu trebuie să votăm imagini, ci oameni reali cu meserie adevărată, cu rezultate adevărate, serioși, verificați de viață, puternici, așa cum trebuie unora care să ne conducă, nu să ne fure sau să ne afunde.
(21 februarie 2022)

Sunday, February 20, 2022

Incompetenți, incluți, introvertiți și incapabili

În ultimul timp suntem invadați de indivizi care sunt: 
- inculți după modul în care vorbesc, îți dai seama cpă lecturile lor sunt cele  de pe ușile de acces,
- incompetenți după faptul că nu practică nicio meserie serioasă care necesită învățare,
- introvertiți prin faptul că au trăiri ascunse, generate de nenumăratele eșecuri trăite,
- incapabili să înțeleagă ceea ce li se întâmplă și să caute să remedieze.
Într-o lume în care performanța, valoarea, profunzimea și eficiența sunt bulversate intenționat, indivizii marcați de superficialitate, lipsă de instruire și dorința de a urca sus de tot fără să aibă vreun merit, reușesc prin complicități dubioase să deruteze și să inducă în eroare, obținând locuri nemeritate în societate. Din când în când apar momentele adevărului și apar ca în povestea lui Hans Cristian ANDERSEN cu împăratul gol, căci unde nu e, nici Dumnezeu nu cere.


(20 februarie 2022)

Chiar așa de îngrămădiți, domnule?

Eram în m,așina 133 care din punctul meu de vedere este barometrul cel mai bun pentru ce se întâmplă în societate. Un tip se confesa altui tip de lângă el. Se urcaseră cu mai multe stații în mașină și discuția era avansată din moment ce unul îi zice celuilalt:
Chiar așa de îngrămădiți, domnule?
Vorbeau tare și nu a fost niciun efort să-mi dau seama că omul îi înșira rând pe rând pe acei care se făcuseră de râs prin felul în care arătau că nu știu să vorbească la un nivel cât de cât acceptabil o limbă străină.
Ion ILIESCU avea 70 de ani  în  2000 când a dat interviul acela mediocru la CNN.
Olguța VASILESCU avea 43 de ani în 2017 când a susținut un discurs penibil în limba franceză.
Iulian FOTA avea 45 de ani în 2010 când a susținut discursul acela scremut în limba engleză.
Crin ANTONESCU avea 53 de ani în 2010 când a vorbit ca un analfabet în limba franceză.
Viorica DĂNCILĂ avea 56 de ani când s-a făcut de râs cu discursul ei în engleză.
Vasile DÎNCU avea 61 de ani în 2022 când s-a împiedicat într-un text în engleză la Bruxelles.
Eu sunt un tip de 75 de ani și fără a fi avut speranța că-mi va trebui o limbă străină, nu m-am zbuciumat prea mult. Limba rusă știu 5%. Limba franceză știu 40%. Limba engleză știu 20%. Vorbesc în franceză binișor. În limba rusă nu sunt foarte penibil În engleză mă înțelege lumea fără să-și dea coate. N-am să înțeleg niciodată cum oameni tineri în 1990 nu s-au pus cu burta pe învățat limbi străine, căci oportunitățile lor erau cu totul altele.  Președintele IOHANNIS vorbește românește, nemțește și englezește, zic eu foarte bine. Stau și mă întreb cum a acceptat să aibă în compania sa indivizi care nu vorbesc fluent măcar o limbă străină.
În 1990, Ion ILIESCU avea 60 ani, deci să zicem că e acceptabil cum vorbește engleza de nota 6.
În 1990 Olguța VASILESCU avea 16, deci este impardonabil să nu știe engleză decât de nota 4.
În 1990 Iulian FOTA avea 25 ani, deci nu are justificare să vorbească engleza de nota 2.
În 1990 Crin ANTONESCU avea 39ani, deci dacă nu știa franțuzește înseamnă că merită nota 2.
În 1990 Viorica DĂNCILĂ avea 27 ani, deci în Teleorman nu vedea oportunitățile, nora ei este 3.
În 1990 Vasile DÎNCU avea 30 de ani, vârsta unui universitar care trebuia să știe englezește, nota 1.
De la astfel de personaje care nu vorbesc o limbă străină, când trebuiau să vorbească fluent o limbă străină nu ai ce le cere, căci ar însemna să le ceri să fi avut fundamente solide în meseriile lor, ceea ce nu este cazul. Nu am așteptări ca unul care nu știe engleza să știe să citească literatură de politică și sociologie în acea limbă, deci e clar că ceea ce știe, a aflat în stația de tramvai sau la coadă la pește.
Nici n-ar trebui acceptați pe funcții indivizii care nu vorbesc și nu scriu bine într-o limbă străină, căci altfel se acoperă de penibil nu numai ei, ci și țara de unde provin, ceea ce e mare rușine.
1.000 de ani pace!


(20 februarie 2022)

Saturday, February 19, 2022

DIGITALIZARE, folderul facturi

 
În momentul de față primim informații legate de sumele pe care trebuie să le plătim cu:
- poșta clasică și va trebui să scanăm facturile,
- poșta electronică și va trebui să descărcăm acele fișiere,
- SMS și va trebui să obținem capturi de ecran.
În toate cazurile suntem obligați să facem codificări, fie AAA-LL-ZZ nume_emitent dacă dorim să avem facturile în ordine cronologică, fie codificarea va avea nume_emitent AAAA-LL-ZZ dacă dorim ca facturile să fie grupate pe emitenți.
Vom reuni toate fișierele, fie că este vorba de capturi, de scanări sau de descărcări, într-un singur folder. Să nu uităm că acest folder se actualizează lunar prin adăugare de componente. Dacă folderul se va numi FACTURI-AAAA, la finele fiecărui an, el va conține doar facturile emise în anul AAAA.
(20 februarie 2022)

Invazia ca idee bizară

De câteva săptămâni bune se vorbește despre invadarea Ucrainei de către armatele rusești. Cine a citit cărți despre teoria și practica războaielor va vedea că abordările jurnaliștilor sunt în totală contradicție cu ceea ce înseamnă o invazie în teorie, dar și în practică.
Așa-zișii strategi sau analiști militari din spațiul nostru cel mioritic s-au trezit vorbind și ei. Dar dacă tăceau, filosofi rămâneau.
Invazia nu se anunță.
Invazia este secretă.
Invazia este elementul surpriză.
Invazia are ca obiectiv cucerirea teritoriului unei țări.
Invazia nu este precedată de acțiuni de intimidare.
Invazia se produce și punct.
Nu trebuie să vin eu să scriu despre invazie. Să luăm cum au fost invadate teritoriile de dinaintea celui de al Doilea Război Mondial. 
A fost invadată Austria.
A fost invadată Polonia.
Să luăm și invaziile ceva mai recente, iar anul 1968 este de referință.
Acum se potrivește povestea cu Ionică.
Ionică păzea oile satului. I-a venit în minte să-i sperie pe săteni. S-a urcat pe un stâlp și a început să urle că vin lupii. Bieții oameni s-au alertat și ajunși la fața locului, au văzut că au fost mințiți.  Ionică a mai făcut așa încă o dată. Sătenii s-au alarmat, au văzut cum stau lucrurile și iar și-au dat seama că au fost păcăliți. Când însă a treia oară Ionică a urlat că a venit lupul, sătenii nu l-au mai luat în seamă. Lupul tocmai venise. Așa și cu jurnaliștii și analiștii noștri de paie. Au banalizat invazia Ucrainei de către armata rusă, atât de mult, încât chiar dacă se va produce, nu-i va mai lua nimeni în considerație.

(19 februarie 2022)

Lipsesc lucrările fundamentale românești în online

 Este o adevărată aventură pentru cel care încearcă să găsească o lucrare fundamentală despre ceva românesc.
O carte de istorie a României în online nu există.
O carte de matematică meseriașă făcută de români, în online, nu există.
Un catalog al timbrelor românești în online nu există.
Există tot felul de porcării rostogolite de tot felul de indivizi care cred că atunci când preiau conținut digital fără semnificație, chiar cred că au dat marea lor lovitură.
Lucrările fundamentale care ar trebui să zică ceva despre România sau despre români:
- necesită muncă,
- au la bază o strategie,
- presupun voluntariat,
- implică disciplină,
- conțin colaborare,
- se obțin prin comunicare,
- înseamnă cooperare.
Cum la 99,99% dintre noi ne lipsește setul acestor cerințe, este clar că nu vom vedea niciodată o lucrare fundamentală făcută de români și cu contribuții referitoare la noi, căci toți ne gândim să facem bani mulți cu cât mai puțină muncă și nici prin cap nu ne trece să ne apucăm serios de treabă.


(19 februarie 2022)

Codificarea eficientă și digitalizarea

 Codificarea este un proces.
Codificarea ar trebui să fie un proces inteligent.
Codificarea nu trebuie să dea bătăi de cap.
Codificarea trebuie să simplifice, nu să complice.
Se consideră o mulțime formată din elementele E1, E2, E3, ....., Ei, ....., En.
Dacă n este un număr fix, care nu se modifică în timp, lucrurile sunt destul de simple.
Dacă n este un număr necunoscut, lucrurile devin ceva mai complicate.
Modificarea lui n rezultă din:
- adăugarea de elemente noi la colectivitate, după elementul En,
- inserarea unui element în colectivitate între două elemente consecutive,
- inserarea unui număr oarecare de elemente între două elemente consecutive, 
- adăugarea de elemente în fața elementului E1.
Dacă vom considera o serie de timbre emisă de Poșta Română cu tema Olimpiada München 1972, deja acolo lucrurile sunt simple pentru că seria include:
- 6 timbre dantelate medalii olimpice,
- 6 timbre dantelate serie simplă,
- o coliță dantelată,
- o coliță nedantelată.
Se știe că acestea sunt timbrele și dacă se dorește o codificare, stabilirea codurilor este strict legată de conținutul seriei și anume:
- 1972,  anul în care a avut loc olimpiada,
- Munchen, orașul care a găzduit olimpiada,
- valoarea fiecărui timbru,
- Poșta Română, care este emitentul.
Codul nu trebuie să fie lung.
Codul trebuie să aibă aceeași lungime.
Codul trebuie să fie sugestiv.
Codul trebuie să permită modificări viitoare de concepție. Dacă se dorește codificarea tuturor timbrelor emise în România, codurile date trebuie să fie compatibile cu ceea ce s-a făcut. Nu trebuie să ne găsim în situația care s-a produs la numerele de telefoane sau la numerele autovehiculelor, care pentru București a necesitat introducerea a trei cifre între localitate și cele trei litere, deci s-a schimbat lungimea codului, ceea ce este destul de nasol.
Cei care construiesc coduri trebuie să fie vizionari.
În cazul mărcii muncitorului sau a numărului de legitimație al membrului unui partid, codurile se dau astfel încât să fie asigurată unicitatea, adică un număr este acordat unei singure persoane, așa cum este cu codul numeric personal, deși cu toate măsurile de precauție, tot au fost câteva situații în care două persoane aveau același CNP.
În cazul procesului meu de digitalizare, pentru facturi, am considerat codificarea ca fiind un proces lejer, căci dacă scriu:
- anul,
- luna,
- emitentul ENEL,  VODA, ENGI, BLOC,
ținând cont că facturile apar o singură dată pe lună, asigur o codificare sugestivă și mai ales, regăsirea informației rapide dacă voi da căutare după oricare dintre cele trei componente.
În cazul meu este neinteresant să am codificarea după numărul facturii pentru că fiecare emitent are sistemul său de codificare.

(19 februarie 2022)

Friday, February 18, 2022

Digitalizarea documentelor seriale de volum fix

Există documente seriale, de volum fix, adică documente cu:
- periodicitate fixă,
- număr de file fixe,
- cronologie fixă.
Înseamnă că cheia de regăsire include în structura ei:
- anul,
- luna,
- ziua,
- acronim.
Este important ca în acest caz să se verifice dacă există toate exemplarele care alcătuiesc seria, iar dacă lipsesc anumite componente, să se noteze componentele lipsă și să se caute să se găsească acele componente sau dacă este imposibil de găsit, să se specifice expres absența lor.
Pentru a avea o evidență clară a documentelor scanate, se impune ordonarea filelor și a seturilor cronologic după data la care au fost tipărite sau înregistrate, iar acronimul să fie sugestiv ca să permită regăsirea rapidă a datelor după chei generate, chiar dacă există elemente de aproximație.
Numai după ce s-a procedat la operațiile de pregătire se va trece la realizarea digitalizării prin scanare.
Se va trece la verificarea calității scanării și a faptului că au fost scanate toate documentele. Se va căuta evitarea următoarelor erori:
- lipsa de claritate a paginii scanate,
- scanarea parțială a documentului,
- scanarea unei pagini de două sau mai multe ori,
- evitarea scanării unei pagini,
- scanarea unei pagini într-o altă secvență.
Pe concret, am procedat la scanarea taloanelor de pensie. Am procedat astfel:
- am luat taloanele de pensie din 2022,
- le-am pus în ordinea ianuarie, februarie,
- le-am scanat,
- am luat taloanele din anul 2021,
- leam pus în ordinea lunilor din an,
- am verificat dacă sunt toate,
- le-am scanat,
- am procedat așa cu taloanele de pensie din anii 2020, 2019, 2018 și 2017.
- am notat taloanele lipsă din fiecare an,
- urmează să le caut pe cele lipsă.
Se pune problema stocării pe un hard disk într-un folder a taloanelor. Întrucât regăsirea este foarte lejeră, voi pune cele 12 taloane dintr-un an într-un folder separat, pentru a nu îngreuna căutarea unui anumit talon într-un șir foarte lung. În plus, dacă în denumirea folderului apar codurile taloanelor lipsă, deja va exista o informație interesantă și căutarea se ușurează și mai mult.
Nu este deloc simplu să se asigure calitatea, adică claritatea, completitudinea informațiilor rezultate din procesul de digitalizare, pentru că reluarea devine foarte greoaie mai ales când documentele scanate și prelucrate prin procesul de digitalizare devin greu accesibile în format fizic sau imposibil de a fi accesate, dacă au fost distruse, cum este și normal, căci în era digitalizării trebuie să apară o situație clară în ceea ce privește separarea apelor, adică ori, ori, adică numai documente digitalizate, dacă documentele pe hârtie au fost mai întâi în format digital, așa cum sunt taloanele de pensie. Ele nu mai trebuie stocate la mine, căci la sursă, există în format digital conservate, deci stocarea lor și pe hârtie este nenecesară.


(18 februarie 2022)


Thursday, February 17, 2022

N-a fost să fie...

Cei ce au dat ca sigură ziua de 16 februarie 2022 ca zi pentru invazia Ucrainei de către armatele rusești, s-au văzut în situația la fel de penibilă pe care o trăiesc cei care cred că sunt în stare să prognozeze cutremure.

Este la mintea cocoșului că ziua declanșării unui război sau a unei invazii sau a unei măsuri drastice în plan economic cum este o stabilizare sau o denominare sau o schimbare de politică economică, este secretă și numai un nebun se lasă dus de val să creadă că a auzit de la cineva, care la rândul său a auzit fie în piață, fie la gară, fie la moară, că rușii vor invada Ucraina pe 16 februarie 2022.

Așa că a trecut și ziua de 16 februarie 2022 și nu s-a întâmplat nimic, pentru simplu fapt că ziua Z este secretă, căci de aceea i se zice ziua Z.

Au fost multe evenimente care s-au petrecut după 2010 încoace și cine a știut să le interpreteze a interpretat, iar cine s-a făcut că plouă este luat acum ca din oală de iureșul evenimentelor. S-a văzut ce înseamnă Trasnistria. S-a văzut ce înseamnă Crimeea. S-a văzut ce înseamnă estul Ucrainei. Niște analiști militari autentici, nu făcuți la numărat de izmene, știu să interpreteze și să facă predicții. Îmi aduc aminte de un strateg care vorbea împiedicat la un simpozion într-o engleză scremută și m-am gândit că respectivul numai idei grozave nu avea să dea decidenților...

Eu știu să ghicesc în cafea și mă bate gândul să mă apuc să văd ce zice ceașca de cafea, dacă analiștii lui pește prăjit din spațiul mioritic bat câmpii, sunt sigur că din ceașca cu zaț, voi găsi informații cu mult mai interesante, mai complete și mai credibile, decât bizareriile pe care le scot televiziunile aiurite.


(18 februarie 2022)

Aria Dunque io son! și interpreții ei

 

Duetul acesta superb din opera Bărbierul din Sevilla a lui Gioachino ROSSINI și-a găsit nenumărați intepreți. Aici dau câteva nume și exemplificările aferente.

Silvia VOINEA și Nicolae HERLEA

Marina KRILOVICI și Nicolae HERLEA

Rebecca EVANS și Bryn TERFEL

Della JONES și Alan OPIE








(18 februarie 2022)


Mezzosoprana Andreea ILIE este o voce și o prezență importantă a scenei lirice

Mezzosoprana Andreea ILIE este o voce și o prezență importantă a scenei lirice românești. Nu știam despre ea dacă nu urmăream o emisiune de pe Antena stars de săptămânile trecute. În vremuri de pandemie ONB a avut o politică execrabilă de a se promova, căci față de MET și față de Opera Națională din Iași, care au oferit gratis spectacole, s-a complăcut în a proceda cum e mai rău de parcă ONB este Scala, când se știe că cine vrea operă, găsește pe Internet tot ce dorește.

Mezzosoprana Andreea ILIE este prezentă pe Internet cu câteva clipuri din care ne dăm seama că vocea sa este o voce specială, demnă de marile scene lirice ale lumii.

Ea are clipuri cu Habanera din opera Carmen de BIZET la Sala Radio, dar acustica are carențe, Mon coeur s'ouvre a ta voix din opera Samson și Dalila de Camille SAINT-SAËNS, cu acompaniament de pian și o acustică modestă, canțoneta  Non ti scordar di me, a lui Ernesto De CURTIS, împreună cu Alin STOICA și Irina IORDĂCHESCU, dar multe clipuri este pe canalul său oficial. Există pe Internet  și câteva lieduri pe versuri de HEINE cântate de artistă la Atheneul Român.Aș fi preferat să găsesc acolo arii celebre și mai puțin cântece lumești, înțelegând cântece care atrag publicul și probabil artista este interesată de număr de urmăritori, ceea ce nu este cazul meu. Nu am ascultat acele cântece, căci găsesc alți interpreți cu mult mai buni. Eu doream arii de operă. Chestiile cu Holograf sau cu alți interpreți arată ceva, dar nu ceva care să impună o mezzosoprană după calitățile sale vocale excepțională.

Eu sunt o ființă răbdătoare și aștept ca Andreea ILIE să meargă într-un studiou și să înregistreze ariile mari din operele cunoscute, căci are ce să ne arate.



(17 februarie 2022)

Lucrurile simple prin complicarea inutilă crează aberații

 Se trâmbițează că în sport nu au ce căuta drogurile și acele substanțe care denaturează calitățile sportivilor, potențându-i în vederea obținerii de performanțe în afara normalului. Eu credeam că este clar că atunci când un sportiv este depistat pozitiv la testul antidoping pierde totul, nu numai el, ci și echipa lui. Nu mi-am imaginat că iese cineva și spune că a mâncat pastilele lui bunicul și de acolo a ieșit toată aiureala, căci se iartă dacă depistatul este sub 16 ani.
Ceea cxe am văzut la finala patinaj femei de la olimpiada de la Beijing într-o reluare de azi mai spre seară pe TVR, mi-a arătat că s-a găsit o formulă de a corecta ambiguitatea prin că că și că că, iar sportiva Kamila VALIEVA s-a autodefinit plasându-se pe locul al IV-lea, scutindu-i pe organizatori de o situație jenantă.
Când a fost transmis programul ultimelor 12 concurente și s-a ajuns la ultima, de scârbă nu am vrut să mă uit. Doar după ce mi s-a spus că sportiva a greșit fatal, am văzut o reluare. S-a greșit din toate părțile și anume:
- trebuiau decizii ferme legate de testele antidoping,
- trebuiau eliminări în timpul competiției,
- trebuia ca sportiva să nu mai participe la nicio probă,
- trebuia un anunț clar și categoric asupra excluderii.
Kamila VALIEVA este o copilă. Spusele cu consumul de la bunicul arată că minciunile inocente dau mari bătăi de cap, ceea ce face ca rostogolirea aberației să ducă spre o situație aproape fără ieșire. S-a văzut la reluări ce înseamnă:
- stresul,
- naturalul,
- presiunea,
- concentrarea
- ostilitatea,
- adevărul.
Sportiva Kamila VALIEVA este victima sistemului din care provine, căci acum există informare, selectivitate, decizie și includerea de substanțe interzise în dieta sportivilor pentru a ocoli regulamentele, duce exact la ceea ce s-a întâmplat cu patinatoarea. Totul a fost premeditat. 
S-a știut ce i se dă.
Au fost asumate riscurile.
A fost o complicitate majoră.
Rezultatul a fost anticipat cu probabilitate destul de mare, căci super-perfomanța este verificată înainte de a fi validată. Sportiva Kamila VALIEVA având rezultate de excepție, cu probabilitate de peste 0,99 era supusă testării. Ca să procedezi în felul în care s-a procedat este deja o eroare majoră de management și vinovații trebuie să plătească exemplar. Dacă se lucra curat, Kamila VALIEVA ar fi avut un randament cu 25% mai redus. Aplicând această diminuare la ceea ce avea ca potențial natural, Kamila VALIEVA cu siguranță avea asigurat cel puțin un argint, dar aurul ar fi fost al ei cu o probabilitate mai mare de 0,9 ceea ce dădea speranțe uriașe sportivei și echipei, dar s-a dorit certitudine, adică probabilitate 1(unu) și s-a obținut nimicul magnific și distrugerea carierei unei sportive care promitea foarte mult.
Ce înseamnă ca maturii să gândească cu c-r-l și să acționeze tot așa.
(18  februarie 2022)

Disprețul față de munca de calitate

Noi îi apreciem pe șmecheri.
Noi îi votăm pe cei care se vând bine ca imagine.
Noi stabilim niște ierarhii care nu au nicio legătură cu valoarea.
Noi negăm sau anulăm pur și simplu valorile autentice.
Coi construim doar false modele, în funcție de banii care ne intră în buzunar.
Noi ne lăsăm manipulați cu prea mare ușurință și facem afirmații gratuite negând tot ce e valoros.
Acordăm prea mare atenție:
- actelor de violență, 
- faptelor negative,
- lucrurilor neesențiale,
pentru că acestea îi fac pe oameni să caște gura și să aducă rating emisiunilor Tv, care n-ar face doi bani dacă nu ar avea scandaluri și informații despre evenimente negative, căci așa-zișii jurnaliști, mediocrii ei înșiși, nu sunt în stare să prezinte diamante și alte bijuterii, căci nu au nici vocabular și nici cultură. Să înjure, toată lumea știe.
De fapt, aprecierea muncii de calitate ar însemna să existe emisiuni despre:
- campionii olimpici, 
- elevii olimpici,
- cântăreți valoroși,
- muncitori deosebiți,
- doctori remarcabili .
Aceste emisiuni nu au rating, pentru că oamenii se plictisesc. repede sau crapă de invidie că nu fac și ei ceea ce fac alții, deși ar trebui să se gândească la copiii lor care ar trebui să fie îndreptați spre a face luc ruri deosebite și în niciun caz să nu se gândească la poziționări facile care de cele mai multe ori au un final înfundat undeva prea devreme și o barieră de netrecut din lipsa unui fundament solid dat de școală, de un bacalaureat sau de o diplomă de licență cu acoperire.
Exemplul cel mai clar este acum când toată lumea se miră de ce ziua de consultanță care presupune numai activități de top, realizate de super-specialiști, are costul de 1.000 sau 2.000 de euro, căci cei care fac ochii atât de mari știu că dau consultanță toți neaveniții, toți necalificații, toți diletanții, adică indivizii fără căpătâi, care cred că dacă au luat o diplomă foarte ușor și nu au niciun rezultat palpabil, chiar sunt consultanți care merită 1.000 sau 2.000 euro pe zi.


(17 februarie 2022)



(17 februarie 2022)

O nedumerire legitimă

Văd că sunt bășicați așa-zișii jurnaliști că ora de consultanță este de 1.000 de euro sau de 2.000 de euro. Pe ei nu-i deranjează în niciun fel că o cântăreață de la Tv la o nuntă, pentru 3 ore încasează 4.000 de euro. Nu sunt deranjați că o cântăreață în vogă de muzică pop nu se deplasează niciunde fără 10.000 de euro pentru un eveniment. Ei acceptă ca la un botez, un manelist să câștige lejer 7.000 de euro, dar consideră inacceptabil ca un consultant să încaseze 1.000 de euro sau 2.000 de euro pe zi.
Îi anunț pe nefericiții și nedocumentații jurnaliști că în anul 2.000 un partener de proiect din Spania, pe probleme de consultanță în calitate software câștiga zilnic 5.000 de euro, iar în 1998 un consultant pe management de proiect din Austria, autor al unei celebre cărți traduse și pe Dâmbovița, câștiga pe zi tot 5.000 de dolari, adică la vremea aceea un 4.000 de euro de azi.
Consultanță dau numai oamenii de top în meserie.
Medicii cei mai buni dau consultanță.
Cântăreții de operă cei mai buni organizează master class.
Inginerii cei mai bine cotați dau consultanță.
Arhitecții cei mai renumiți dau consultanță.
La un anumit nivel de performanță, plata este pe măsură.
Am aflat că o pițipoancă a dat zeci de mii de euro pentru câteva ședințe, unor vrăjitoare să-i aducă iubitul înapoi. O ședință acolo nu cred că dura mai mult de două ore, iar 10.000 de euro pe oră deja mi se pare cam mult, chiar dacă era invocat necuratul, deși relația specială a vrăjitoarei cu acela era de neprețuit. Vreau să spun că ar trebui să nu ne mire costul consultanței, ci ceea ce se obține prin consultanță. Dacă Noi avem 20 de indivizi care fac oferte de proiecte de 500.000 euro nerambursabili și nu este câștigat niciun proiect și dacă vine un consultant plătit cu 400.000 euro pentru 4 zile de activitate, după care cei 200 de indivizi depun oferte de proiecte și obțin finanțări de 500.000 euro, crede cineva că a fost prea scumpă ziua de consultanță de 100.000 de euro?
Așa cum la noi totul devine o caricatură, să nu ne mirăm că și activitatea de consultanță va căpăta nuanțe mioritice și orice neica-nimeni, fără vreo justificare își va zice consultant, deși nu are nicio calificare, deși consultanța presupune numai oameni înalt calificați și cu experiență mare în spate.

(17 februarie 2022)

Studiile de fezabilitate și de consultanță - sursă de hoție la români

Nu mă miră deloc că studiile de fezabilitate au devenit sursă de îmbogățire pentru toți mediocrii care nu sunt în stare de nimic și ocolesc:
- soluțiile,
- eficiența,
- munca,
- răspunderea,
atunci când sunt bani și se dorește realizarea unui obiectiv important. 
Dacă se dorește construirea unui spital, se face un studiu de fezabilitate. Spitalul nu se construiește.
Dacă se dorește construirea unei autostrăzi, se face un studiu de fezabilitate. Autostrada nu se construiește.
Dacă se dorește construirea unui aeroport, se face un studiu de fezabilitate. Aeroportul nu se construiește.
Se cheltuiesc doar niște bani, căci studiile de fezabilitate:
- nu înseamnă nimic,
- nu justifică nimic,
- se fac doar pentru a se fura banii.
Acum, că lumea s-a prins că studiile de fezabilitate înseamnă hoție pe față, s-a trecut pe un nou plan, superior și anume, se vor întocmi studii de consultanță și se va acorda consultanță în diferite domenii extrem de importante, pentru a se oferi soluții la probleme extrem de complexe. Așa cum românii au caricaturizat comunismul, au ridiculizat capitalismul și au dus în derizoriu fezabilitatea, cu siguranță, vor face din consultanță un mijloc subtil, sigur și comod de a încasa mălaiul sau cașcavalul, căci mai șmecher decât românul în a-și fura singur căciula și nu a face nimic, nu există altul pe lume.
În primul rând, obiectivele de consultanță definite sunt vagi.
În al doilea rând, pentru treburi serioase, nu există specialiști care să dea consultanță.
În al treilea rând, consultanța nu este urmată de nimic concret și măsurabil ca efic iență.
În al patrulea rând, consultanța de la noi sunt bani aruncați pe fereastră.
În al cincilea rând, consultanța este făcută de șmecheri pentru hoții legali, dar proști.
Dacă în unele locuri consultanța se plătește cu 10% din valoarea proiectului și consultanța înseamnă soluție fără fisură, la noi, consultanța nu este altceva decât o frecție la un picior de lemn, căci cei care dau consultanță la noi sunt:
- ageamii,
- amatori,
- ignoranți,
- cigulitori,
- nepregătiți,
- ariviști,
- comozi,
într-un cuvânt, persoane fără pregătire de specialitate, care nu s-au remarcat în nimic și care stau cu mâna întinsă la banul public, pentru a obține 1.000 sau 2.000 de euro pe zi, cu un parandărăt de 80%, căci altfel, cel care distribuie cașcavalul îi lasă muritori de foame, drept care ei acceptă și acest procent oneros.


(17 februarie 2022)

Wednesday, February 16, 2022

Ziua, ora și minutul invaziei

Invazia unei țări de către armatele unei alte țări este o acțiune ultrasecretă, căci invadatorul vrea să-l ia prin surprindere și nepregătit pe cel invadat, pentru a obține o durată cât mai mică a acțiunii și pentru a avea pierderi minime. Este la mintea cocoșului.

La noi, așa-zișii analiști militari care sunt de un diletantism revoltător, uriaș și evident, au preluat din zbor o zicere provenită de peste ocean, chipurile de la o instituție importantă, cum că Russia va invada Ucraina în data de 16 februarie 2022, adică azi. Mi-a plăcut că ironic, un nene de pe Cocioc a întrebat dacă nu cumva au specificat și ora invaziei, militarii de peste ocean.

A fost prezentat un material postat de președintele Ucrainei Vladimir ZELENSKIY, care la origine a fost comedian, deși are Facultatea de Drept, un bărbat de 44 ani cu 170 cm înălțime. Să nu uităm că Napoleon BONAPARTE avea 168 cm înălțime. El făcea apel la popor care să dea dovadă de unitate și de eroism în zilele ce vor urma, zile care vor pune la grea încercare Ucraina.

Ucraina este o țară cu 48,4 de milioane de locuitori, iar Russia este o țară cu 145,5 milioane de locuitori ceea ce arată disproporțiile pe toate liniile dintre cele două țări, căci una este  armata Russiei față de armata Ucrainei, în condițiile în care Russia are o populație de peste trei ori mai mare decât populația Ucrainei.  

În 1988 un foarte bun prieten ni-a spus că eu nu am nume politic. Am băgat la căpățână acest detaliu și mă abțin să fac prognoze, comentarii și să mă pronunț cumva în legătură cu ceea ec se întâmplă în aceste zile, pentru că orice aș zice ar fi interpretat ca fiind încărcat de subiectivism. Ceea ce știu cu exactitate este că Serghei LAVROV este ministru de externe de 18 ani, în timp ce Bogdan AURESCU este ministru de externe de 7 ani, Anthony BLINKEN este secretar de stat de 1 an și 18 zile, Jeremy HUNT este secretar de stat pentru afaceri externe al marii Britanii de aproape patru ani.



(16 februarie 2022)

 

Monday, February 14, 2022

Magda IANCULESCU MUSCEL, o voce de soprană cum rar se întâlnește

Magda IANCULESCU MUSCEL a fost soprana a cărei voce mi-a plăcut foarte mult. Era o voce clară.
Era o voce puternică.
Atingea cu ușurință note foarte înalte.
Dicția sa era perfectă. 
Am ascultat-o la televizoarele de pe vremuri interpretând arii celebre, căci rareori erau date opere în integralitatea lor.
Aria clopăoțeilor, aria Una voce poco fa, aria Vissi d'Arte, aria E strano! Ah fors'e lui...Sempre libera, aria Caro Nome, Si, mi chiamano, Mimi, 
dar și multe altele, scot în evidență calitățile excepționale ale vocii marii soprane  Magda IANCULESCU MUSCEL. Cine interpretează aceste arii este clar că are o voce mare, iar prezența sa pe scenă arată că locul său este acolo.Mi-ar fi plăcut să găsesc pe Internet articole despre rolurile interpretate, despre înregistrările pe discuri de vinil.
Cine are răbdare să facă unele comparații va deduce cu ușurință că vocea sopranei Magda IANCULESCU MUSCEL este printre primele 15 voci de soprană ale tuturor timpurilor, dar trebuie să se țină seama că în perioada sa de glorie nu existau atât de multe mijloace pentru a se face înregistrări audio perfecte și cu atât mai puțin înregistrării video, iar la noi pelicula sau banda magnetică erau inaccesibile instituțiilor de cultură pentru a înregistra seară de seară spectacolele.

(14 februarie 2022)

Interfețe fără validare ale aplicațiilor online

Deși suntem în anul 2022 și credem că sunt rezolvate marile probleme ale preluării datelor de la clienți în interfețele aplicațiilor online, lucrurile nu stau deloc așa pentru că dezvoltatorii:
- lucrează după cum le bubuie mintea,
- nu țin seama de nicio regulă,
- ocolesc realizările altora,
- se gândesc numai la ei, nu la clienți,
- nu sunt în stare de mai mult.
Am identificat o interfață care cere introducerea de către client a datelor privind:
- codul numeric personal,
- numele și prenumele,
- adresa de poștă electronică,
- imaginea cărții de identitate,
- o cerere tip,
- imaginea unui document de confirmare a calității de abonat.
Niciunul dintre câmpuri nu este validat, adică:
- nu se validează codul numeric personal,
- nu se validează adresa de poștă electronică,
- nu se validează adresa,
- nu se validează numele.
Eu știu că aplicația este interconectată la baze de date actualizate, iar regăsirea după codul numeric personal nu mai necesită alte informații pentru că acele informații există în bazele de date la care aplicația are acces. Abordarea dovedește lipsa de profesionalism a celor care au conceput aplicația, știind că băncile reînnoiesc cardurile automat, fără a mai fi nevoie de  solicitare suplimentară, din moment ce din timp în timp ele solicită clienților actualizarea datelor de identificare. Exemplul există, deci experiența avansată trebuie generalizată, iar aplicația despre ale cărei carențe am amintit aici, ar avea tot ce trebuie doar pentru a avea un buton vizibil de la un KM cu reînnoire de card, unde după activare, solicitantul să introducă doar:
- doar codul numeric personal,
- modificări ale unor date dacă e necesar.
Nu este așa și nici nu există nimeni care să-i tragă de urechi pe dezvoltatori. Acum, după introducerea datelor, se generează automat un mesaj, se vor analiza manual datele introduse de client, se va emite un card care va fi trimis prin poștă clientului, deși lucrurile se realizau în contextul aplicațiilor de nivel 2022 cum am descris, adică altfel, exact cum se face cu cardurile de la bănci.
QED


(14 februarie 2022) 

Sunday, February 13, 2022

Ionuț CRISTACHE de colo-colo

Ionuț CRISTACHE m-a impresionat plăcut când cu întrebările lui, l-a scos din minți pe președintele Traian BĂSESCU care nu mai știa cum să iasă din clinciurile tânărului jurnalist.
Deși Ionuț CRISTACHE era foarte bun, în loc să i se găsească de urgență o poziție bună la Antene, a fost ținut pe tușă și omul s-a enervat și a plecat la TVR cu o emisiune, ceva parcă România 9, adică România nouă, în sensul de noutate, emisiune carese difuza la ora 17 când servitoarele încă își mai freacă sfârcurile prin Cișmigiu și audiența nu este deloc serioasă.
Se pare că Ionuț CRISTACHE a enervat pe toată lumea din moment ce liberalii îl vor pe făraș de ani și ani pe jurnalist, deși nu-i înțeleg, căci el e destul de delicat, știind că e la televiziunea publică și că fiecare schimbare de regim aduce schimbări radicale ți în TVR.
Acum i-a venit sorocul. Ionuț CRISTACHE pleacă din TVR. Unii bârfitori ziceau că are salariu de 6.000 de euro pe lună. Bănuiesc că nu-i fura din buzunarul cuiva, ci era salariu negociat, bazat pe rating și pe toate cele.
Consider că atunci când a plecat de la Antene, Ionuț CRISTACHE a greșit. Dacă mai aștepta puțin și dacă mai făcea pe careva de sus, sus, sus să roșească, să facă implozie în sinele său de șefișor, locul lui în Antene era asigurat. Să pleci la mai rău și apoi de acolo către și mai rău, micșorează șansele evoluției în meserie.


(14 februarie 2022)

Să ne explice și nouă ce căutau la Beijing...

 Au făcut deplasarea la Beijing, pe lângă multe alte persoane și următorii:
- serviceman Mihai PĂCIOIANU,
- ofițer presă Alina ALEXOI,
- fotograf Cristian NISTOR,
- team leader Sorina ȚICU,
- team leader Puiu GASPAR.
Ce legătură este între Mihai PĂCIOIANU și Iulian PĂCIOIANU?
Ce ar fi trebuit să fotografieze Cristian NISTOR?
Ce rol de ofițer de presă joacă Alina ALEXOI când cei care au concurat s-au plasat pe locuri penibile?

(13 februarie 2022)

Sportivii și antrenorii care s-au deplasat degeaba la Beijing la olimpiadă

Au efectuat deplasarea la Beijing la Olimpiadă următorii sportivi:
Raluca Strămăturaru - sanie
Valentin Creţu sanie
Marian Gîtlan, - sanie
Darius Şerban -sanie
Andreea Grecu - bob
Katharina Wick - bob
Ciprian Daroczi - bon
Raul Dobre  - bob
Cristian Radu - bob
Mihai Tentea - bob
Sebastian Enache - skeleton
Maria Constantin - slalolm
Alexandru Ştefănescu - slalolm
Daniela Haralambie - sărituri trambulină
Andrei Feldorean - sărituri trambulină
Daniel Cacina - sărituri trambilină
Timea Lorincz - schiatlon
Paul Pepene - schiatlon 
Raul Popa - schiatlon
Natalia Ushkina - biatlon
George Colţea - biatlon
Mihaela Hogaș - patinaj

Antrenorii care au efectuat deplasarea au fost: Ioan Apostol, Eugen Radu, Paul Neagu, Iulian Păcioianu, Marius Ene, Andrei Szilagyi, Alexandru BarbuDaniel Borca, Vasile Gheorghe, Cristian Moşoiu



(13 februarie 2022)

Sportivii români participanți la Olimpiada de la Beijing


Dintre oficiali s-au plimbat un pic la Beijing:
- Mihai COVALIU președinte COSR
- Alexandru EPURAN, secretar general COSR
- Eduard NOVAK, ministrul sportului,
- Cristian NISTOR - fotograf COSR 
- șef misiune Florin MIȘCĂ 
- personal administrativ Ciprian GHEORGHE
- medic Diana TORJE
- ofițer presă Alina ALEXOI
cum era și normal, că distracția e pe banii statului.
Vă mai amintiți desigur pe Eduard NOVAK, tipul care spunea că medalia de argint de la scrimă nu era cine știe ce. Acum sunt sigur că va ieși să ne spună că primul din coadă e un loc de-a dreptul excepțional, căci nu oricine se deplasează la olimpiadă să se facă de c-c-t.
Rezultate efective: ZERO
(13 februarie 2022)



Hai să ne batem joc de banii strânși cu trudă!

Observ că deplasarea la Olimpiada de la Beijing a sportivilor și oficialilor noștri s-a făcut în dorul lelii, adică aiurea. În mod normal, trebuia să se procedeze așa:
- enumerai disciplinele sportive la care se concurează,
- vedeai care sunt sportivii români clasați pe locurile 1-6 internațional,
- alcătuiai lotul de sportivi care să se deplaseze,
- estimai ca sportivii deplasați la Beijing să fie în top 15,
- adăugai doi oficiali,
- adăugai și câte un antrenor,
- adăugai și un medic și încă un executant de întreținere.
Ca să deplasezi sportivi să se plaseze pe antepenultimele și ultimele locuri este deja echivalentul a arunca banii pe fereastră, bani strânși cu mare trudă la buget. Bănuiesc că nimeni nu s-a deplasat la Beijing pe banii lui sau prin sponsorizări.
Dacă nu existau sportivi clasați pe locurile 1-6 la campionatul european sau la campionatul mondial, mergea un oficial care să ducă drapelul țării la deschidere. Cineva de la ambasadă era suficient.
În opinia mea, dacă vrem ca peste 8 ani de acum înainte să avem sportivi, trebuie procedat astfel:
- identificăm 10 probe de olimpiadă,
- probele să nu necesite investiții mari,
- selectăm 10.000 de sportivi pe probă,
- ne ocupăm de ei 2-3 ani aici cu costuri minime,
- din cei 10.000 trebuie să fie 50 cu care să facem un campionat intern,
- mergem la manifestări internaționale,
- insistăm ca fără costuri mari să dezvoltăm și să rafinăm,
- facem în așa fel încât în 4-5 ani să existăm în competiții internaționale,
- după 5-6 ani facem planul pentru olimpiadă,
- insistăm în anii 6, 7 și 8 și după rezultate alcătuim lot.
Ideea este să nu cheltuim, să nu risipim, să folosim calitățile, nu ambițiile și orgoliile și să trimitem la olimpiadă peste 8 ani pe unii sportivi cu șanse de a nu fi penibili, așa cum se procedează acum când se pune carul înaintea boilor.

(13 februarie 2022)

Je suis Titania...

 Când am călătorit spre Sydney am ascultat ore în șir în zborul pe KLM aria Je suis Titania din opera Mignon de Ambroise Thomas. Aria este interpretată de cele mai mari voci, dintre care enumer:

June Anderson



Este aria care necesită calități vocale de excepție.
(13 februarie 2022)