(01 august 2022)
Sunday, July 31, 2022
1.000 de oameni care m-au dezamăgit: Camelia MITOȘERU
(01 august 2022)
1.000 de oameni care m-au dezamăgit: Dan BADEA
Dan BADEA este absolvent de UATC, deci este actor.
Dan BADEA este un bărbat de 46 de ani.
Dan BADEA are o înălțime mai mică de 170 cm.
Dan BADEA a fost până în 2014, soțul cântăreței LORA.
Dan BADEA s-a recăsătorit și are și un copil.
Dan BADEA face stand-up comedy.
Dan BADEA are multe clipuri de Internet.
Dan BADEA are spectacole la sala Palatului de stand-up comedy.
Dan BADEA era alături de Șerban COPOȚ prezentatori în showul Tv i-Umor de la Antena 1.
Dan BADEA este acum membru în juriul emisiunii Stand-up revolution de pe Antena 1.
Dan BADEA m-a dezamăgit că-și risipește talentul în varii direcții, deși dacă ar fi doar interpret de stand-up comedy, ar scoate banii pe care televiziunile îi oferă pentru orice altceva decât pentru interpretări de texte comice, lucru pe care el îl face cu talent și mai ales, convingător.
(01 august 2022)
1.000 de oameni care m-au dezamăgit: Maria DRAGOMIROIU
Maria DRAGOMIROIU face reclame pentru lanțul de farmacii CATENA.
Maria DRAGOMIROIU are un repertoriu bogat.
Maria DRAGOMIROIU a avut un concert aniversar la Sala Palatului.
Maria DRAGOMIROIU are acum 67 de ani.
Am văzut-o pe Maria DRAGOMIROIU în spectacole la sala polivalentă când cânta în orchestra acompaniată de Ionel BUDIȘTEANU.
Am mai văzut-o pe Maria DRAGOMIROIU la un eveniment privat când cânta în mijlocul unei sârbe drăcești, oltenească, iar Maria DRAGOMIROIU ținea ritmul și avea o rezistență de invidiat căci s-a dansat cu mult mai multe de 15 minute fără răgaz.
Am ascultat-o într-un mini recital de la Cerbul de aur de la Brașov la spectacolul de folclor și mi s-a părut că a venit direct de la nuntă, căci nu era deloc în formă. Nu despre acest lucru vreau să scriu, că nu atunci m-a dezamăgit Maria DRAGOMIROIU.
În primăvara anului 2022, Maria DRAGOMIROIU s-a apucat să povestească cum când era tânără, bănuiesc acum peste 40 de ani, fostul ei soț, unul Ion și mămica acestuia, deci soacra lui Maria DRAGOMIROIU i-au aplicat cântăreței o serie de corecții, adică au bătut-o. Eu dezaprob actele de violență domestică, oricare ar fi ele. Nu sunt de acord ca o persoană să spună astfel de lucruri și cel incriminat sau cei incriminați să nu aibă posibilitatea să se apere. Este probabil ca fosta soacră a lui Maria DRAGOMIROIU să mai trăiască, dar tot atât de probabil este ca femeia aceea să nu mai fie printre noi. Cu atât mai mult, de morți numai de bine. Deci Maria DRAGOMIROIU nu avea de ce aborda acel subiect. Nici despre acel Ion și eu tot Ion mă numesc, Maria DRAGOMIROIU a spus că o bătea. Nu știu dacă mai trăiește sau nu mai trăiește. Dacă el mai trăiește, reporterița trebuia să-i asculte și ceea ce are el de zis, inclusiv să-l auzim cum își cerea iertare de la cântăreață. Dacă nu mai trăiește acel Ion, el nu mai are cum să se apere. De morți numai de bine, zicem noi ortodocșii.
Maria DRAGOMIROIU este o mare cântăreață. În viața oricărui om există și zone întunecate, iar dacă dorim să păstrăm o imagine de un anume fel despre noi, trebuie să fim atenți cum ne prezentăm, pentru a nu cădea în zona lucrurilor facile, în care punctele de rating grevează asupra valorii ca artist.
(31 iulie 2022)
1.000 de oameni care m-au dezamăgit: Rodica MITRAN
Rodica MITRAN are un repertoriu interesant.
(31 iulie 2022)
1.000 de oameni care m-au dezamăgit: Barna TÁNCZOS
Barna TÁNCZOS este absolvent de ASE.
Barna TÁNCZOS a fost parlamentar în legislatura 2012 - 2016.
Barna TÁNCZOS a fost parlamentar în legislatura 2016 - 2020.
Barna TÁNCZOS este ministru la ape, mediu și păduri.
(31 iulie 2022)
Saturday, July 30, 2022
1.000 de oameni care m-au dezamăgit: Ana Maria TOPOLICEANU
- A tunat și le-a adunat!
(31 iulie 2022)
1.000 de oameni care m-au dezamăgit: Kelemen HUNOR
Kelemen HUNOR este președinte UDMR din 2011.
Kelemen HUNOR este absolvent al Facultății de Medicină Veterinară promoția 1993.
Kelemen HUNOR este absolvent al facultății de Filosofie, promoția 1998.
(30 iulie 2022)
1.000 de oameni care m-au dezamăgit: Valentin ZAMFIRA
Valentin ZAMFIRA făcea echipă bă cu Horia VÎRLAN și ceea ce făceau ei acolo mă duceau cu gândul că trece timpul ceva mai repede și nu era monotonie deoarece concurentele dădeau culoare.
(30 iulie 2022)
1.000 de oameni care m-au dezamăgit: Georgel NUCĂ
(30 iulie 2022)
1.000 de oameni care m-au dezamăgit: Gheorghița NICOLAE
Invitații lui Gheorghița NICOLAE sunt anoști.
Decorul în care Gheorghița NICOLAE își derulează emisiunea este banal.
Gheorghița NICOLAE vorbește foarte mult.
Invitații lui Gheorghița NICOLAE nu sunt deloc speciali, de multe ori sunt familii.
Cântecele care se cântă în emisiunea lui Gheorghița NICOLAE sunt făcături de apartament.
Lipsesc metaforele din versurile cântecelor selectate de Gheorghița NICOLAE.
Gheorghița NICOLAE mă dezamăgește că a transformat emisiunea Tezaur folcloric într-o emisiune mediocră, lipsită de culoare, fără autenticitate.
Gheorghița NICOLAE mă dezamăgește că are texte sfătoase, goale, care nu spun nimic și care sunt predictibile, iar monotonia vorbelor înșirate de ea fac să treacă timpul foarte greu.
Gheorghița NICOLAE că vine cu costume naționale extrem de încărcate, lipsite de autenticitate, chiar dacă iile pe care le poartă sunt deosebite, dar asemeni porumbului hibrid mare, ele se vede de la o poștă că nu sunt făcute cu sufletul, ci sunt făcute la comandă pe bani grei, căci sunt hand made.
(30 iulie 2022)
1.000 de oameni care m-au dezamăgit: Iuliana TUDOR
Iuliana TUDOR mă dezamăgește pentru că:
- nu are prezentări variate,
- folosește o limbă de lemn,
- are toatele oribile,
- nu se documentează suficient,
- arată că este săracă în lecturi,
- prezentările ei sunt prea lungi,
- folosește o sfătoșenie enervantă,
- face oarece glumițe răsuflate.
Se știe că dacă eu merg la un spectacol de 120 minute, să zicem că 15 minute cântă orchestra, 10 minute trăncănește prezentatorul, dar 85 de minute sunt de muzică pură cu cântăreții. Au mai rămas câteva minute pentru aplauze, potrivirea microfonului, intrarea și ieșirea din scenă.
(30 iulie 2022)
1.000 de oameni care m-au dezamăgit: Sofia VICOVEANCA
Sofia VICOVEANCA are un costul poipular autentic.
Sofia VICOVEANCA are un repertoriu deosebit,.
Sofia VICOVEANCA cântă cântece culese de ea.
Sofia VICOVEANCA are o voce inconfundabilă.
Sofia VICOVEANCA m-a dezamăgit când am văzut-o pe un panou publicitar undeva prin județul Suceava, panou care mă invita la un grătar, care grătar nu l-am văzut sfârâind prin apropiere, deși am trecut de 6(șase) ori prin dreptul panoului și chiar aveam poftă de un grătar.
Sofia VICOVEANCA m-a dezamăgit căci mi-a dezvăluit fațeta unei femei rele, atunci când a izgonit un grup de tineri care doreau să danseze pe muzica interpretată de ea. Foarte urâtă ieșire a lui Sofia VICOVEANCA, care mi-a arătat cum o femeie cu experiența ei de viață nu înțelege cum niște tineri vor să se bucure.
Aveam regrete că nu am văzut spectacole în care Sofia VICOVEANCA să interpreteze ceva și îmi propusesem să urmăresc prin mahala afișe cu șușe în care numele lui Sofia VICOVEANCA să apară și chiar dacă nu agreeze astfel de conglomerate muzicale, mi-aș fi călcat pe suflet și aș fi mers s-o văd. Pentru ceea ce a făcut la acel spectacol cu tinerii, nici dacă Sofia VICOVEANCA mi-ar plăti 100.000 de euro să merg să-i ascult un cântec, n-aș face-o pentru că în mintea mea, ce mi-a rămas acum la 75 de ani, nu concep să văd oameni răi nici cântând, nici vorbind, nici zăcând și nici măcar morți.
(30 iulie 2022)
Intervalul optim definit de managementul politic
Se consideră interval optim, acea perioadă în care se întreprinde o anumită acțiune cu efecte maxime, dacă funcția de optim este o funcție de maxim sau cu efecte minime, dacă funcția de optim este minimă.
Ca să dau un exemplu, pentru a face studiile gimnaziale intervalul optim este 6 - 16 ani. Lucrurile se complică foarte mult dacă apare un elev în clasa a I-a și are vârsta 15 ani, căci atitudinea celorlalți elevi va fi una foarte diferită, cum tot problematică este și apariția în clasa a VIII-a a unui elev de 25 de ani. Am exagerat un pic, pentru că uneori este bine ca exemplele să fie puțin deformate pentru a se înțelege mai bine ce înseamnă interval optim.
Eu am fost student între 18 și 23 de ani, dar în anul întâi de facultate am avut un coleg care avea vârsta de 39 de ani. Omul venise la facultate să fie coleg cu fiul lui, căci dorea ca acesta să facă o facultate și el se considera că este motorul care-l va determina pe puști să facă ceea ce inițial puștiul nu-și dorea. În anul 1970, tatăl și fiul au terminat facultatea și fiul era extrem de mândru de tatăl lui care a avut o voință extraordinară să trăiască viața de student bursier al statului.
(30 iulie 2022)
Momentul optim și momentul prost ales
În managementul politic se vorbește despre momentul optim.
Există momentul optim în care se lansează o candidatură.
Există momentul optim când explodează o bombă de presă.
Există momentul optim când se face un anunț.
Nu orice moment este moment optim.
Să ne amintim mitingul lui CEAUȘESCU de dinainte de Revoluție și de momentul în care s-a auzit petarda aceea. Ea a fost declanșată la momentul optim. Efectul ei ar fi fost diminuat dacă era dată mult mai înainte sau după ce mitingul se termina. Maeștrii în arta manipulării au studiat foarte atent procesul și au stabilit exact momentul optim și efectul petardei a fost maxim.
Dacă ne amintim filmulețul acela în care BĂSESCU îi arde o carabă unui puști. Momentul în care a fost difuzat acel film nu a fost moment optim. Altfel stăteau lucrurile dacă filmulețul era dat vinerea seara la oră de maximă audiență, iar duminica erau alegerile.
Acum vedem că GEOANĂ și-a anunțat candidatura la prezidențialele din 2024. Momentul ales nu este momentul optim, căci este mult prea devreme.
Numai cine studiază management politic știe care sunt condițiile necesare și suficiente care definesc momentul optim pentru derularea unei activități, astfel încât efectul să fie maxim.
(30 iulie 2022)
Friday, July 29, 2022
Hai, să ne-mbrobodim și să ne dăm rotunzi!
- facultăți și universități din străinătate pentrru a impresiona, dar care nu sunt nici în primele 1.200,
- doctorate la universități sau institute de care nici mama naibii nu a aflat vreodată,
- lucrări fictive netipărite, care nu se află în nicio bibliotecă, dar care dau bine deși nu există,
- cursuri de perfecționare cu diplome tipărite, fără vreo acoperire și fără vreo valabilitate,
- stagii pe la mari universități, care de fapt au fost doar deschideri și închideri de uși de WC.
Ideea de bază este că se mizează pe lipsa de interes și pe preluarea de informații fără a fi verificate, deși acest lucru este relativ, căci sunt persoane curioase care nu se lasă impresionate cu una cu două și fac verificări la nivelul celui mai mic detaliu și descoperă tot ceea ce este impostură.
(30 iulie 2022)
Se rupe coaliția?
Mă gândeam la jocul acela cu margareta, când fata smulge petale și de fiecare dată se întreabă dacă om iubește sau nu o iubește. Tot așa stau lucrurile și cu coaliția aflată la guvernare.
Totul se învârtește în jurul discursului lui Viktor ORBAN de la Tușnad, discurs analizat pe toate părțile nu numai la București, dar și în marile capitale ale lumii. Toată lumea conchide că este vorba de un discurs rasist, incompatibil cu ceea ce trăim noi acum în secolul al XXI-lea.
La Tușnad s-au aflat și liderii UDMR care au audiat discursul lui Viktor ORBAN și presa spune că chiar l-au aplaudat pe vorbitor. Azi, 29 iulie 2022, la conferința de presă a președintelui Klaus IOHANNIS și a președintei Republicii Moldova, Maia SANDU, au fost cerute de către președintele IOHANNIS clarificări din partea UDMR.
Unii vorbesc de o atmosferă încordată în cadrul coaliției de guvernământ. calculele arată clar că PNL + PSD vor avea în continuare o majoritate lejeră și prin plecarea UDMR de la guvernare. În plus, contextul creat de discursul lui Viktor ORBAN la Tușnad pune într-o cu totul altă lumină poziția UDMR în cazul în care această formațiune nu se disociază de acel discurs, considerat peste tot ca fiind rasist. Dacă acum o lună, plecarea UDMR de la guvernare însemna o bilă neagră pentru București, acum lucrurile nu mai stau deloc așa, căci nimeni nu acceptă discursuri rasiste nici în Europa, nici în USA.
Se tot fac analize și crizele guvernamentale din Europa sunt puse pe seama amestecului Rusiei. Aici este important să se dea dovadă de prudență, cum de prudență trebuie dat dovadă la abordarea alegerilor din 2016 din USA. Pentru analiștii politici, ca și pentru perdanți este cu mult mai simplu să se găsească un vinovat, altul decât cei care au pierdut, pentru a justifica insuccesul. deocamdată nu trebuie insistat pe ideea de criză politică la București, atât timp cât PNL + PSD au majoritate și asigură continuitate instantaneu, fără a apărea sincope în actul decizional. Un nou guvern se instalează în 24 de ore. Forțele externe sau cele oculte sunt doar ale scenariștilor. La București se practică lucrurile concrete.
(29 iulie 2022)
Testul de hand made la iile românești
Toate târgurile sunt inundate de ii din materiale de calitate îndoielnică, având cusături extrem de bogate, la prețuri destul de importante. Când întrebi pe vânzătoare dacă ea le cusut, fără să clipească răspunde afirmativ, deși minte de îngheață apele.
Mama mea a cusut ii la viața sa, deci eu știu cât de mult muncește o femeie să coasă o ie și cât de greu se compune un model pentru a fi unicat, mai ales atunci când se dorește obținerea unor modele care au o anumită simetrie. De aceea nu sunt ușor de păcălit de vânzătoarele leneșe, mincinoase și hoațe.
Ca să coși o ie se folosește ac și ață. Ața care se bagă pe urechile acului are o anumită lungime, căci dacă e prea lungă, traseul acului este prea mare și există riscul ca ața să se încurce, iar dacă este prea scurt firul, se termină prea repede și trebuie să apară noduri prea dese. Deci, femeia care coase cu mânuțele ei modelul pe o ie, este obligată să facă noduri și să marcheze cumva terminarea firului. Deci, cine vrea să se convingă de faptul cp ia este cusută manual, trebuie doar să întoarcă ia pe dos și să analizeze modul în care este realizată cusătura. Trebuie să existe noduri. Trebuie să existe fire de legătură care permit saltul culorii de la un loc la altul. În plus, se vede când este cusută manual și din micile imperfecțiuni care există la tragerea și strângerea firului.
Ia cusută la mașină este un produs industrial și cine vrea să poarte un astfel de produs, trebuie să știe că este bine realizat, punctele sunt perfecte, firul este tras uniform, nu apar noduri și când este analizată cusătura pe dos, se vede de la o poștă că este realizată la mașină, căci este o cusătură curată, impecabilă, firul este neîntrerupt, trecerile de culoare sunt și ele bine trase. Se vede că este vorba de ceva executat mecanic, în timp ce lucrul făcut manual are elemente imprevizibile și neregularități, care dau farmec și poezie întregii abordări, aspecte care cresc foarte mult valoarea unei ii.
Iile cusute mecanic sunt frumoase, mai ales că modelele sunt studiate cu atenție și culorile firelor de ață respectă integral portul tradițional. În plus, performanța la acre s-a ajuns cu realizarea punctelor pe pânză, dă modelului realizat acel aspect de migală, admirat foarte mult la iile cusute manual. Dacă o ie cusută manual, cu cât are un model mai bogat cu atât este mai scumpă și aici aș propune să fie analizate iile purtate de Irina LOGHIN și de Maria CIOBANU, în cazul iilor cusute mecanic, problema complexității modelului nu mai este decât o problemă de programare, căci acul urmărește comenzile date prin program, iar selectarea culorii este și ea tot o problemă de activare a unui ac dintr-o serie de ace, exact la pixurile cu pastă multicolore, unde utilizarea unei culori este doar o problemă de selecție.
Acum se pune problema luptei dintre produsele industriale și cele făcute manual. Lupta este acerbă, iar concurența nu este deloc favorabilă iilor realizate mecanic, pentru că aspectul comercial face ca produsele să fie de serie suficient de mare, iar persoanele doresc să folosească unicate când ies în public. Mai apare problema materialelor utilizate. Nu orice fir de ață este acceptat de acele mașinii care realizează broderia mecanică, nu orice material suportă pătrunderea repetată a acelor pe o suprafață mică. Atunci când femeia coase manual o ie, ea are o anumită gingășie, o anumită sensibilitate în a introduce acul în material. Nu are mișcări bruște, căci ea simte materialul, simte mersul firului prin material. Nu se pune aici problema care pe care. Eu știu că nu aș cumpăra niciodată o ie cusută mecanic pentru a o oferi cuiva.
(29 iulie 2022)
Reacții târzii la zicerile lui Viktor ORBAN
Când cineva vine la mine în casă, trebuie să știe că:
- merit respectul lui,
- trebuie să aibă grijă cum vorbește cu mine,
- la mine în casă nu face el ce vrea,
- înainte de a veni la mine, mă întreabă dacă va fi bine venit,
- nu-și aduce și neamurile dacă s-a anunțat singur.
Eu am reguli foarte stricte, căci casa mea nu este hotel, iar eu nu sunt sluga nimănui. reacțiile mele au fost, sunt și vor fi categorice. Au fost cazuri în care m-am trezit la ușă cu musafiri nepoftiți. Cum au venit, tot așa au plecat. Au fost situații când persoane cu care eram la masă au luat-o pe arătură cu vorba, moment în care am încheiat orice discuție, m-am ridicat și am plecat. Dacă se petrecea la mine, i-am dat afară.
Nu vine nimeni la mine în casă să facă pe stăpânul și să dea din el ce-i bubuie mintea. Dacă aș accepta eu așa ceva, înseamnă că n-am mai fi eu și când m-aș uita în oglindă, nu mi-aș mai acorda nici cea mai mică brumă de respect. Nu sunt persoana care să se urce careva în capul meu să-și facă nevoile și eu să-i spun că mă simt excelent. Cine face altfel, e treaba lui. Reacțiile mele sunt prompte și nu au împăcare, căci erorile impardonabile nu sunt ca niște mângâieri pe creștet de premiant cu coroniță. Lasă urme adânci.
(29 iulie 2022)
Revoluția din 1989 fără Ion ILIESCU?
Eu am trăit clipă de clipă evenimentele din decembrie 1989, mai exact Revoluția Română televizată integral și am în memorie acele momente memorabile în care s-a trecut de la dictatură la democrație. Îmi aduc perfect aminte cum s-au derulat lucrurile, care a fost lupta dintre vechi și nou și cum încet-încet s-a ales grâul de neghină.
Pe vremurile comuniste circula un banc referitor la presa românească. Se făceau comparație dintre aceasta și presa din alte țări. Bancul zicea cam așa: cum bătălia de la Waterloo a avut loc pe 18 iunie 1915, presa din Franța ar fi relatat că armata franceză s-a luptat vitejește, eroismul său fiind exemplar, fără a scoate un cuvânt despre faptul că armata lui Wellington a înfrânt armata împăratului. Presa sovietică ar fi relatat despre bătălia de la Waterloo că ostașul sovietic s-a bătut până la ultima picătură de sânge și l-a învins pe dușman. Presa românească ar fi relatat tot felul de chestii, dar nici până în ziua de azi nu s-ar fi aflat că a fost vreodată o bătălie de la Waterloo.
Acesta a fost contextul în care presa comunistă nu a relatat nimic despre evenimentele de la Timișoara de dinainte de 22 decembrie 1989 și chiar despre evenimentele de dinainte de ora 11,00 a zilei de 22 decembrie 1989. Cine crede că presa a cotit-o brusc dinspre comunism spre democrație în secunda doi de după ora 11 a zilei de 22 decembrie, face o eroare. Presa și-a pus cenușă în cap în seara zilei de 22 decembrie, dar a trecut cu arme și bagaje să deservească cu slugărnicie noul regim, așa cum făcuse și cu comuniștii.
Îmi aduc aminte cum toată lumea îl aștepta pe EL să apară pe un cal alb și să ia frâiele în mână, căci toți își puseseră mari speranțe în EL. După primele cuvinte spuse în studioul 4 al TVR, EL a devenit dintr-o dată el, un biet el, care era realitatea însăși, care se dezumflase subit devenind din eroul. creat în imaginația fiecăruia, un biet muritor care a vorbit despre întinarea idealurilor.
Văd că toată lumea cere după 33 de ani adevărul despre Revoluția din Decembrie 1989. Se vrea un proces. Se vrea o judecată. Se vrea găsirea vinovaților. Că vor sau că nu vor unii sau alții, toate documentele care se referă la ceea ce a însemnat Revoluția Română, vor include numele lui Ion ILIESCU, acel Ion ILIESCU, al cărui nume a fost așezat ultimul pe listă, cu voia dumneavoastră.
La români există o mare meteahnă. Toată lumea își dă cu părerea și nimeni nu răspunde de ceea ce se întâmplă. Noi avem corupție fără corupți. Noi avem violuri fără violatori. Noi avem crime fără criminali. Noi avem furăciuni, fără hoți. Din când în când ni se pune pata pe câte unul și-i punem în cârcă toate relele, iar după ce respectivul este scos în șuturi, vedem că suntem ca mai înainte, fără autostrăzi, fără spitale regionale, la fel de săraci și în căutarea altui rău absolut ca să ne răcorim și noi cumva.
Dacă va fi o judecată, vor apare în boxe niște bătrânei topiți de vârstă, care cel mult vor inspira milă, iar derularea procesului va fi extrem de anevoioasă căci detaliile despre care se va face vorbire pălesc în comparație cu dimensiunile facturilor și cu exacerbarea sărăciei întregii populații. Sentința care va fi dată va fi exemplară, numai că spectacolul oferit mulțimii nu egalează prin nimic lipsurile dintr-o iarnă cumplită cum n-a mai fost de prin 1954.
(29 iulie 2022)
Al treilea pas în digitalizare: reutilizarea
(29 iulie 2022)
Al doilea pas în digitalizare: integrarea
Acum simțim din plin carențele lipsei de integrare a bazelor de date. Trebuie să depunem un dosar, musai, trebuie să punem acolo tot felul de copii legalizate. Altfel, dosarul este incomplet. Dacă bazele de date ar fi integrate, doar furnizând codul numeric personal și o parolă, să zicem amprenta noastră digitală, tot ceea ce ar trebui să ducem noi sub formă de copii legalizate, nu ar mai fi necesare.
Să zicem că la acel dosar trebuie date despre starea noastră de sănătate, certificat de naștere, starea noastră civilă, copii de pe diplome, date despre locurile noastre de muncă anterioare, certificate obținute după ce am frecventat niște cursuri, o listă de lucrări. Acum că integrarea bazelor de date nu există, la dosar punem totul sub formă de copii legalizate sau înscrisuri semnate de noi. Dacă ar exista nivelul de integrare maxim, cel care solicită dosarul construiește un tabel cu lista documentelor și ceva condiționalități. Cel ce vrea să depună dosarul, accesează acel tabel, scrie acolo câteva elemente, se autentifică și trimite spre validare, adică spre accesarea de baze de date integrate de unde rezultă datele din documentele pe care noi le-am fi transmis sub formă de copii legalizate. Se bifează în acel tabel, în sensul că persoana are în baze de date elementele cerute pentru a fi cu un dosar complet. Condiționalitățile incluse pentru evaluarea automată nu sunt deloc sofisticate, căci se cer diplome, medii, specializări și toate acestea se validează extrem de simplu.
Nici în cazul listei de lucrări nu apar complicații, căci la ora actuală o listă de lucrări se construiește rapid și automat, iar din listă se extrag cuvinte cheie pentru a vedea compatibilități între preocupările candidatului și exigențele impuse competitorilor. Tot așa stau lucrurile și în cazul depunerii actelor pentru permisul de conducere și pentru obținerea pașaportului și tot așa. Integrarea bazelor de date este o operație extrem de tehnică, dar este absolut necesar ca nivelul de calitate al conținutului bazelor de date integrate să fie sensibil egal, căci în urma integrării, nivelul de calitate al produsului rezultat din integrare este minimul dintre nivelurile de calitate ale componentelor luate separat.
(29 iulie 2022)
Thursday, July 28, 2022
Profitorii momentului
Avea pensie de ilegalist.
Avea un apartament de ilegalist.
Avea acces la magazinele nomenklaturii.
Era invitat in tribuna la defilarea de la 23 August.
Primea vizitele pionierilor.
Când era solicitat povestea despre viața lui grea.
Vorbea despre tovarășii lui de lupta.
După cum spuneau ai mei, ilegaliștii erau doar niște profitori ai regimului comunist, căci dacă au fost dintre ei, unii care au luptat și au suferit, s-au sacrificat pentru idealurile din mintea lor, căci binele public a fost dintotdeauna în altă parte. Ilegaliștii erau profitorii momentului, căci dacă au intrat în partidul comunist, au intrat că au vrut ei. Dacă au împărtășit ideile comuniste, au făcut-o fără să-i forțeze cineva. Dacă s-au împotrivit regimului de dinainte de război, au făcut-o că așa au simțit ei. Nimic nu au făcut pentru că i-a forțat cineva. A fost crezul lor, a fost atitudinea lor, a fost lupta lor, a fost opțiunea lor. Nu aș vrea să cred că cineva face așa ceva pentru a fi denumit ilegalist și pentru a beneficia de avantaje după urma acestei includeri în categoria ilegaliștilor. Și totuși așa a fost. Ei au avut avantaje peste avantaje, inclusiv primirea de carnete de partid cu serii și numere mici, în ședințe festive, când au avut loc preschimbări ale documentelor de partid.
(29 iulie 2022)
Primul pas in digitalizare: uniformizarea
Digitalizarea presupune disciplina, ordine, rigurozitate, stabilitate și mai ales profesionalism.
Uniformizarea documentelor înseamnă reproiectarea documentelor și obligativitatea ca pozițiile câmpurilor sa rămână la toți utilizatorii la fel. Dacă luam facturile emise de agenții economici, vom vedea ca toți au aceleași câmpuri dar pe poziții total diferite. Se impune ca toate facturile sa fie identice ca structura. Deosebirile apar in terminologia tehnica.
Uniformizarea portalurilor destinate entităților din aceeași clasa are menirea simplificării proceselor de cautare. Liceele trebuie sa aibă aceeași structura de portal. La fel și universitățile, teatrele, ministerele, primăriile , muzeele și tot așa .
Uniformizarea interfețelor va avea efecte benefice din punctul de vedere al cetățeanului . Acesta se va descurca foarte ușor dacă solicita loc de parcare la sectorul 2 sau la sectorul 6 sau la oricare alta primărie din țara .
Uniformizarea CV-urilor nu ne va mai da bătăi de cap așa cum se întâmpla acum când fiecare scrie ce vrea.
Uniformizarea fluxurilor este esențială . Vedem cum in aplicații avem doar posibilitatea de a tipări rezultatul și lipsește opțiunea de salvare fișier PDF sau de a trimite prin posta electronica rezultatul oferit de aplicație .
Numai uniformizand vom face viața cetățenilor cât mai ușoară și cetățenii vor concluziona ca digitalizarea este in beneficiul lor și numai al lor.
(29 iulie 2022)
Ion ILIESCU nu mai este revoluționar?
Elevii sunt în vacanță.
Părinții sunt în vacanță.
Judecătorii sunt în vacanță.
De aceea dosarul cu retragerea titlului de revoluționar al lui Ion ILIESCU se va judeca în septembrie. În Decembrie 1989 și în lunile în care au urmat, rolul lui Ion ILIESCU în derularea evenimentelor a fost unul covârșitor. În acele zile s-au întâmplat foarte multe și oamenii de atunci, asemeni celor de azi, doresc să afle adevărul.
Lumea vrea să știe cum a murit Vasile MILEA.
Lumea vrea să știe adevărul despre teroriști.
Lumea vrea să știe cum s-a ajuns la peste 1.000 de morți.
Lumea vrea să știe totul despre 13 - 15 iunie 1990.
Lumea vrea să știe totul.
Oamenii vor adevărul și numai adevărul, nimic altceva.
Ceea ce știm cu certitudine sunt numai frânturi de adevăr care s-au produs la lumina zilei.
Știm ziua, ora și minutul când elicopterul cu soții CEAUȘESCU a decolat de pe clădirea cc al pcr.
Știm că în Duminica Orbului din 1990 au avut loc alegerile prezidențiale și mai știm cu exactitate că Ion ILIESCU a câștigat alegerile cu 85,07%.
(29 iulie 2022)
De la mareșali, vom avea imdiat și generalisimi
Având în vedere că legea nr. 80 din 1995 trebuie modificată, cu crearea cadrului de a fi acordat gradul de mareșal și în alte condiții decât cele de război, pentru a fi o lege completă, trebuie să se prevadă acolo și posibilitatea acordării gradului onorific de generalisim.
România a avut de-a lungul istoriei generalisimi pe: Constantin PREZAN, FERDINAND I și Ion ANTONESCU. Calitățile speciale ale generalilor cu patru stele dintre care vor fi aleși mareșalii dacă se va corecta legea 80/1995 va impune o a doua selecție și numirea cel puțin a unui generalisim.
Să ne gândim la un înotător și un atlet român care vor veni cu câte 7 medalii de aur de la Olimpiada de la Roma din 2024.
Să fie într-un ceas bun!
(29 iulie 2022)
Cum, nu avem mareșali?
- numărul extraordinar de doctori în științe,
- numărul de persoane cu grad de general,
- numărul de milionari în euro,
- numărul extrem de mare de vedete.
Ceea ce mă nedumerește este legat de faptul că în România au existat numai mareșali în persoana următorilor:
Ion ANTONESCU
regele FERDINAND I
Constantin PREZAN
Alexandru AVERESCU
regele CAROL al II-lea
regele MIHAI I.
Ultimul care a fost înaintat la gradul de mareșal a fost Ion ANTONESCU, la data de 22 august 1941 și de atunci, niciun ostaș al armatei române nu a mai fost înaintat la gradul de mareșal. Legea 80 din 1995 impune restricția ca gradul de mareșal să fie acordat generalilor care s-au remarcat prin fapte de arme pe timp de război. Așa cum gradul de general se acordă nu numai celor care au merite pe câmpul de bătălie, ci și celor care cântă, joacă tenis, dau la rame, numără izmene, antrenează fotbaliști, parlamentul ar cam trebui să producă o reparație, în sensul ca gradul de mareșal să fie acordat și în timp de pace, generalilor care s-au remarcat în mod deosebit, nu neapărat pe câmpul de luptă, în bătălii pe timp de război.
La ora actuală există în armata română generali cu patru stele, iar modificarea legii 80 din 1995, le-ar permite acestora ca mărar unul sau doi dintre ei să fie înaintați la gradul de mareșal.
Să nu uităm că în Italia, celui care dirijează circulația la colț de stradă, lumea i se adresează cu il maresciallo.
(28 iulie 2022)
Wednesday, July 27, 2022
CV-uri redactate neglijent
Dar să identificăm erori în CV-ul redactat neglijent.
Numele și prenumele sunt elemente de identificare esențiale, care trebuie ortografiate implecabil, ceea ce în cazul CV-urilor redactate neglijent, nu se întâmplă și ne găsim în situația ca actele dosarului în care CV-ul este o piesă să spună ceva, iar CV-ul să spună altceva în ceea ce privește numele și prenumele.
Data nașterii, deși nu mai este obligatorie din motive de confidențialitate, zice-se, uneori este scrisă greșit, apărând fie lună mai mare ca 12, fie zi mai mare ca 31, fie anul mai mare ca 2022. Am văzut un CV în care autorul avea ca dată de naștere data la care era întocmit și semnat CV, dată și ea greșită, căci dacă noi eram în 15 martie 2022, CV-ul era semnat în 25 noiembrie 2022, noi fiind în 28 iulie 2022. Respectivului i-am spus că nu avem ce discuta căci el este nenăscut. S-a mirat, dar când i-am arătat, a înghițit gălușca.
Sunt CV-uri în care la studii, anul de începere este mai mare decât anul de finalizare. Eu am început facultatea în 1965 și am finalizat-o în 1970. Este eronat să scriu:
1970 - 1965: Facultatea de Calcul Economic și Cibernetică Economică.
Forma corectă este:
1965 - 1970: Facultatea de Calcul Economic și Cibernetică Economică.
În multe CV-uri, oamenii pentru a se prezenta mai frumoși, mai colorați, mai veseli decât sunt scriu prostii, care dacă sunt verificate folosind Internetul se vede că sunt minciuni. Unii spun că au fost la Stanford. Și eu am fost la Stanford la Univeristatea Stanford, dar am fost să vizitez grupul statuar al lui RODIN din parcul universității. Unii spun că au fost la Opera din Viena. Și eu am fost pe scena Operei din Viena. Am plătit 12 euro, am făcut turul Operei din Viena și am urcat și pe scenă.
Un CV trebuie să fie decent, să reflecte exact cine este persoana care-l semnează. Încărcarea cu detalii nesemnificative crează o proastă impresie asupra celui ce semnează. Eu recomand ca fiecare să-și redacteze CV-ul, să-l actualizeze, să-l citească de câteva ori pentru a elimina erorile și abia după aceea să-l semneze.
(28 iulie 2022)
Nutzy, au trecut deja doi ani...
- orașul e murdar,
- în centru sun clădiri jerpelite,
- lucrarea de transformare în stradă pietonală e părăsită.
Eu mă așteptam să văd mână de femeie. Nu e cazul. Nutzy e depășită de evenimente, căci remedierea caselor istorice trebuia deja făcută. E primăriță nu pentru a ridica din umeri că nu sunt bani pentru așa ceva. Salariul de primăriță e pentru a găsi soluții.
Pentru a face strada pietonală, echipele trebuiau să lucreze pe 3 schimburi. Vremea e bună. La iarnă vor lucra? Nu cred. Lălăiala e specifică celor din câmpie. Cei de la munte sunt oameni iuți.
Sunt dezamăgit de Nutzy.
(27 iulie 2022)
Comunicare de nota 2(doi)
Paralela cu zahărul și grăsimile a fost atât de puțin inspirată încât nici celebrul Gâgă ar fi evitat-o să nu fie atât de penibil ca acel nene. Eu zic că la români lipsa de transparență este o boală endemică. Toți reclamă lipsa de transparență când nu sunt la butoane. Când ajung la butoane, fac ce fac în domeniul secretemaniei încât nici nu zici că ei urlau în piață că vor transparență.
La noi nu sunt lucrurile clare. Toată lumea își dă cu părerea, chiar dacă habar nu are de problema pusă în discuție. Eu am un anume fel de abordare. Dacă apare o problemă, eu dau o soluție. Accept ca soluția mea să fie criticată, să fie demolată. Impun doar o condiție: cel care critică sau demolează soluția mea:
- să vină cu argumente,
- să facă demonstrații,
- să vină cu o soluție mai bună.
Cine nu vine cu o soluție mai bună, nu are ce căuta în discuție. Mie nu-mi trebuie critici, mie îmi trebuie o soluție mai bună decât a mea. Trebuie să se facă o demonstrație că noua soluție propusă de altcineva este mai bună decât soluția mea. În acest fel, toți chibiții și amatorii de senzații sau de dorința de afirmare prin a nega, dispar ca prin farmec.
(27 iulie 2022)
Auto-promovarea
- date de identificare,
- educație,
- experiență,
- recunoaștere,
- hobby,
- familie.
Dacă persoana are realizări, va construi un album cu fotografii sau chiar înregistrări cu sunet. Nu trebuie să aștepte cineva ca o altă persoană să vină și să facă în locul său toate acestea. Eu m-am oferit să scriu câteva rânduri despre unul sau despre altul și am fost tratat cu c-r-l ceea ce m-a deranjat, ca și cum aș fi primit o favoare din partea respectivilor.
La noi sunt multe persoane lipsite de cultura auto-promovării și de aceea ne găsim în situația că atunci când căutăm pe Internet câte ceva, nu găsim sau acolo sunt lucruri foarte sumare, chiar nefolositoare. Românii nu fac deosebirea între textul de informare și pamflet și de aceea sunt situații în care apar lucruri nefolositoare, căci pe mine nu mă interesează aspecte subiective, trunchiate, ci autopromovare prin fapte. Eu vreau să știu dacă omul a terminat o școală și nu ce profesor l-a enervat, dacă are un doctorat și care a fost teza, nu piedicile pe care le-a întâmpinat. Eu vreau fotografii semnificative și nu aspecte caricaturale, trunchiate, care nu folosesc la nimic.
Acum când există WIKIPEDIA, când există bloguri gratis, nimeni nu mai trebuie să invoce necunoașterea și absența sa din spațiul virtual. Ignoranța nu este o explicație și nimeni nu trebuie să facă munca celui în cauză. Cine crede că a da un interviu înseamnă a fi plătit, face eroarea vieții sale. Cine crede că este veșnic din punctul de vedere al performanței și al prezenței în zona de interes, greșește. Peste ani și ani nici dracul nu-i va mai pomeni numele și se va mira că este uitat de lume. Toate au explicație, căci pentru a nu fi în conul de umbră, fiecare trebuie să se pună singur în lumina reflectoarelor.
(27 iulie 2022)
Ce înseamnă să fii penibil
- nu au cultură,
- folosesc șabloane,
- vorbesc în limba de lemn,
- nu au imaginație,
- vor să pară ceea ce nu sunt,
- scurtează actul artistic,
- folosesc figuri de stil prăfuite,
- sunt enervanți.
Și la spectacolul din 19 iunie 2018 al formației PLĂIEȘII prezentatoarea Karla Luisiana LUCUȚĂ, probabil actriță, a făcut ceea ce nu se face, adică a vorbit mult, enervant și a folosit șabloane simpliste, iar costumația sa nu a avut nimic din specificul zonei unde se desfășura spectacolul. Chiar și șeful formației PLĂIEȘII a vorbit cam mult.
Prezentarea a fost de nota 3(trei) restul spectacolului a fost de nota 8(opt).
(27 iulie 2022)
1.000 de oameni care m-au dezamăgit: Horia Roman PATAPIEVICI
Nu mă interesează cărțile de filosofie scrise de Horia Roman PATAPIEVICI.
Nu mă interesează nici abordările despre istoria românilor ale lui Horia Roman PATAPIEVICI.
Nici ceea ce a făcut Horia Roman PATAPIEVICI la ICR nu mă interesează.
Horia Roman PATAPIEVICI este absolvent al Facultății de Fizică București, promoția 1981.
Din 1994, Horia Roman PATAPIEVICI nu mai face fizică.
Horia Roman PATAPIEVICI m-a dezamăgit că s-a lăsat de fizică, unde sunt sigur că el ar fi avut rezultate de excepție, căci este un bărbat deosebit de inteligent și talentat.
Horia Roman PATAPIEVICI m-a dezamăgit că s-a dus prea te tânăr spre zone care nu i se potrivesc, în timp ce de pe poziția de fizician ar fi avut șansa să facă un lucru remarcabil. Sunt sigur că el ar fi avut șansa să aducă un premiu NOBEL la români, căci el avea tot ce trebuie pentru a face cercetări teoretice de excepție. El a plecat din fizică la 36 de ani, exact când el trebuia să fie prezent și să facă minuni. Sunt dezamăgit și nu-mi rămâne decât să oftez și să regret.
(27 iulie 2022)
Tuesday, July 26, 2022
1.000 de oameni care m-au dezamăgit: Mona PIVNICERU
Mona PIVNICERU a obținut titlul de doctor în drept la 41 de ani.
Mona PIVNICERU a obținut al doilea doctorat la 50 de ani.
Mona PIVNICERU este profesor universitar de la vârsta de 49 de ani.
Mona PIVNICERU a fost ministreasă la justiție.
Mona PIVNICERU a fost judecător la CCR din 2013.
Mona PIVNICERU a avut apariții remarcabile înainte de a deveni judecător la CCR.
Mi-a plăcut că a fost singura persoană care l-a înfruntat pe președintele Traian BĂSESCU, cel care bătea câmpii la o întâlnire cu magistrații. Mona PIVNICERU l-a pus la punct de a înghițit respectivul gălușca, deși acolo erau mulți bărbații, care sunt sigur că și făcuseră pic-pic în pantalonași sau în pamperși. Mona PIVNICERU a vorbit clar, în graiul ei moldovenesc și a apăsat cuvintele și m-am minunat că există o femeie puternică în România care știe ce vrea. Mona PIVNICERU și-a permis să-l în frunte pe marinar, căci este o femeie deșteaptă, puternică și are vorbele la ea. În opinia mea Mona PIVNICERU ar fi nimerită să fie președintă a țării, așa cum e Maia SANDU în Republica MOLDOVA.
Totuși, Mona PIVNICERU m-a dezamăgit că n-a finalizat procedurile de selecție a magistraților care să ocupe marile posturi în stat și să-i ia jucăria lui BĂSESCU care nu a ținut seama de nimic venit din partea magistraților și a făcut acele numiri aberante care l-au dus la concluzia că trei de-ai lui i-au arestat pe alți trei, tot de-ai lui. Dacă Mona PIVNICERU ar fi dus procedurile nu s-ar mai fi produs abuzurile de instaurarea statului mafiot, așa cum însul Trăienel a recunoscut.
(27 iulie 2022)
Institutul Cultural Român ca gură flămândă și nesătulă
Când s-a înființat Institutul Cultural Român - ICR, îmi imaginam alaiurile împărătești din povești, cu saltimbanci, curteni, slugi mergând de colo până colo, să satisfacă dorințele împăratului, cum s-o fi numit el în basme. Tot așa mi s-a părut și apariția ICR, numai că vedeam artiști, pictori, sculptori, scriitori de proză, poeți, roind în jurul președintelui și întrecându-se fiecare în a-i satisface poftele de artă ale acestuia. Nu știu dacă îi vedeam dându-se peste cap, făcând giumbușlucuri, dar îi vedeam organizând la Cotroceni tot felul de spectacole, expoziții, plasând sculpturi pe alei, tablouri pe pereți, adică dând culoare acelui loc rece și puțin primitor, care cândva a fost palatul pionierilor din R.P.R.
Visul mi s-a spulberat, căci directorii de la ICR au fost numiți de președinte pe criterii aleatoare, iar fondurile au fost dirijate în direcții absolut obscure, contra-productive, ca să dau un exemplu, cu măgărușul roz și cu proza celui care bea urină cu amfetamine. Nu am așteptări de la ICR, căci aș suferi îngrozitor dacă mi-aș defini ținte culturale mărețe. Mă gândeam la un album de artă modernă contemporană. Mă gândeam la un album dedicat unui pictor român din ziua de azi. Mă gândeam la un portal cu opere de artă valoroase. Mă gândeam la promovarea unui poet, dar nu a unui poet-lingău, ci a unui poet demn de premiul NOBEL, pe care ICR să-l promoveze prin valoarea respectivului și nu prin relațiile acestuia.
Institutul Cultural Român - ICR este o construcție artificială, o jucărie care ar fi trebuit să joace un rol activ în promovarea culturii românești în străinătate. Nu este așa ceva, căci centrele răspândite în marile capitale ale lumii sunt pline de funcționari, aleși după criterii extrem de interesante, din moment ce locația unde funcționarii au slujba se află la Istambul, Bruxelles, Madrid, Praga Viena, Stockholm, Beijing, Budapesta, Lisabona, New York, Roma, Tel Aviv, Veneția, Berlin, Chișinău, Londra, Paris, Seghedin, Varșovia. Bănuiesc că funcționarii nu lucrează voluntar acolo și nici nu scot banii din buzunar. Este mană cerească pentru cel ce prinde un post la un centru ICR și lupta e mare pentru a ajunge acolo. Să nu-mi spună mie nimeni că se organizează concursuri 100% transparente, deschise, obiective și pe principii valorice.
Acum mulți ani, la RomExpo am văzut un stand al ICR și nu m-a dat pe spate, căci cărțile și albumele puse la stand erau absolut modeste, pe care le-ar fi realizat oricine pe bani cu mult mai puțini sau pe de-a moaca, să fiu mai concret. Așa cum a fost creat, acest ICR, ori va fi restructurat din temelii ca să slujească politicii președintelui, ori să fie desființat, căci mai mult încurcă lucrurile. Eu vedeam ca director la ICR un om de mare cultură, propus de Academia Română pe o listă scurtă, din care președintele alege pe cel pe care crede că va fi reprezentativ pentru direcțiile pe care el le-a definit. Mă gândeam că restul persoanelor să fie cunoscătoare a 5(cinci) limbi străine la perfecție, tineri cu studii solide, cu CV-uri impecabile.
(27 iulie 2022)
Conacul BRĂTRESCU din Bran
Nu m-a mirat discrepanța dintre ceea ce reprezintă Conacul BRĂTESCU și ceea ce oferă localitatea Bran.
Conacul BRĂTESCU are o parcare generoasă.Conacul BRĂTESCU are curtea interioară amenajată.
Conacul BRĂTESCU este o construcție bine gândită, cochetă și mai ales îngrijită.
Conacul BRĂTESCU are spații bine proporționate.
Conacul BRĂTESCU este curat.
Conacul BRĂTESCU are mobilier ales cu mult bun gust.
Dușumeaua în cameră este de scândură lăcuită și are carpete plușate care amortizează pașii.
Camera unde al locuit are balconaș, are tavan cu grinzi. Este o cameră mare cu mobilă, cu un tablou care se integrează bine în context. Este o cameră foarte luminoasă. Remarc numărul de prize care permit încărcarea în același timp a numeroase elemente ( telefoane, laptop, tabletă, ceasuri), fără dificultate, ceea ce este esențial în ziua de azi.
Lenjeria este albă, impecabilă.
Baia este mare. Are duș. Are prosoape albe. Are consumabile. Dispune de oglinzi mari.
(27 iulie 2022)
O mare surpriză: Natalița MUNTEANU
Am avut ocazia să văd o orcgestră de instrumentiști excepționali.
Am ascultat artiști ai poporului, mari soliști de folclor.
Pe o scară de la 1 la 10, seara de folclor era de nota 10, căci spectacolul era curat, cântecele erau culese, artiștii aveau dicție perfectă, spectacolul era alert, fără prezentări lungi, enervante. Din cele trei ore de muzică, nu cred că vorbăria era mai multă de 10 minute, ceea ce era o chestie de excepție, în comparație cu șușele de la București, neglijente, mediocre, cu cântece făcute în garsoniere, cu cântăreți fără voce și leșinați.
De ziua mea, intrând pe Internet am găsit un spectacol cu cântăreața Natalița MUNTEANU.
În primul rând Natalița MUNTEANU este o voce remarcabilă.
În al doilea rând Natalița MUNTEANU are un repertoriu bogat.
În al treilea rând, Natalița MUNTEANU nu cântă, ci interpretează.
În al patrulea rând, Natalița MUNTEANU are dramatism în voce.
În al cincilea rând, Natalița MUNTEANU transmite emoție.
Spectacolul de pe Internet este un exemplu de cum se face artă de calitate. Invitații lui Natalița MUNTEANU au fost aleși încât să completeze prin ritm și prin diversitate întregul. Se vede că artiștii au voci studiate, iar orchestra știe ce face, ține ritmul și acompaniază fără cusur.
(27 iulie 2022)