Tuesday, August 31, 2021

Marcel CIOLACU se hlizește cum DRAGNEA

Liviu DRAGNEA, se zvonește în târg, vrea să-și facă partid.

Așa cum Theodor MELEȘCANU, Victor PONTA au rupt fărâme din PSD, Liviu DRAGNEA și-a propus să facă la fel. Goarna lui Liviu DRAGNEA este Codrin ȘTEFĂNESCU, un tip foarte vocal, care are o poziție indefinită în acest moment, dar care nu iese la rampă cu nimic în mod special.

Se vorbește de un partid al patrioților. Este domeniul lui AUR și atât Liviu cât și Codrin s-au trezit târziu, deși Liviu DRAGNEA făcea afirmații că el e patriot. El a fost un patriot, dar moale, căci dorind să fie neconflictual, nu a găsit căile adecvate pentru a evolua. Se vede cum Liviu DRAGNEA a gafat atunci când nu s-a blindat nici când a plecat în USA, nici când a făcut vizite în locuri exotice.

Să nu uităm că a circulat folclorul cum că Liviu DRAGNEA a tăiat porci la o bilă specială cu circuit limitat din București, în companii extrem de selecte, doar din dorința de a intra în grațiile celor care nu practică astfel de abordări.

Se vede cum Marcel CIOLACU urmărește pașii făcuți de Liviu DRAGNEA prin Codrin ȘTEFĂNESCU pentru a crea acel partid. Liviu DRAGNEA nu are anvergura necesară formării unui partid mai mare decât PSD și va face exact ceea ce au făcut și MELEȘCANU și PONTA și GEOANĂ, adică, fâs, căci nu dă nimeni pasărea din mână pe cioara de pe gard. Sunt sigur că tot ceea ce face DRASGNEA nu are la bază muncă de laborator, iar în ziua de azi este imposibil de a avea eficiență în politică lucrând empiric. Am toate motivele să fiu convins că Liviu DRAGNEA nu este înconjurat de creiere care să-l ducă spre marele succes, ci de tovarăși de drum, încrezători în steaua lui, steaq în care nici el nu mai crede, dar în virtutea inerției se lasă dus de val.



(01 septembrie 2021)

PSD rânjește amar de pe margine

PSD n-a știut să-și gestioneze succesul uriaș din 2016 și a pierdut totul pe mâna sa pentru că:
- a schimbat trei premieri,
- și-a dat jos propriul guvern,
- s-au bălăcărit ca ultimele japițe,
- și-au dat la gioale fără milă,
- au adoptat strategii greșite,
- n-au dat legi potrivite,
- au mers cu jumătăți de măsură,
- s-au dedulcit întru corupție.
Acum, în opoziție, PSD, ușor jenat, rânjește de pe margine, crezând că PNL+USR+UDMR vor face greșeli așa de mari încât în 2024 vor reveni ei la guvernare fără să facă niciun efort, ci doar grație votanților care-i vor rejecta pe nefericiții care alcătuiesc acum coaliția. Este o abordare total greșită, ținând seama că memoria colectivă este scurtă, de cel mult doi ani. dacă PNL+USR+UDMR vin cu zăhărelul în 2023 și în 2024, poporul cu memorie scurtă îi vor vota din nou și PSD, singur și învingător, fără președinte ales, vor continua să rânjească jalnic de pe margine, știut fiin faptul că PNL a anu destul de multe perioade în care a fost la putere mai mult de două cicluri electorale.
În România numai o forță străină mai are capacitatea de a mătura dreapta de la putere, exact așa cum a făcut cizma sovietică în 1946 prin ajutorul dat în falsificarea alegerilor. Acum ca țară membră UE lucrurile stau cu totul altfel, dar teoria precipitării evenimentelor nu trebuie exclusă niciodată, căci Crimeea a fost cucerită într-o noapte, fără a se trage un foc de armă, iar Diktatul de la Viena s-a semnat cât ai clipi. Niciodată să nu spui niciodată, iar repetabilitatea în istorie este al dracului de nedreaptă și imprevizibilă, mai ales când comportamentul marilor cancelarii este doar aparent imprevizibil pentru cei fără strategie.


(31 august 2021)

Și Viorel și Vulpița se conjugă la trecut

Postul Tv era inundat anii trecuți de Vulpița și de Viorel. Nu stau acum să fac descrieri de detaliu legate de cele două personaje, dar managementul defectuos de la cei ce se îngrijeau de producția emisiunii, a dus la finalul deloc plăcut pentru toată lumea.
În jurul lui Viorel și al Vulpiței s-a țesut o poveste de un simplism revoltător, iar cele două personaje erau de fapt tratate ca două scheme în linii tremurate, nesigure ale unui desenator submediocru, lucru care a dus la scăderea ratingului și la dispariția lor ca personaje.
Sunt situații în care pornind de la realitate, scenaristul:
- definește succesiuni de episoade,
- modifică trăsăturile personajelor,
- personajele scapă de sub control.
Exagerările la care s-a ajuns, au făcut ca personajele Viorel și Vulpița să iasă din tiparele cu care au fost lansați, iar modul lor de a se desfășura nu a mai corespuns nici pe departe scriiturii însăilate a producătorului și a moderatoarei. Nemaifiind în stare să gestioneze situația, s-a procedat la identificarea altor subiecte cu varietate mult mai mare și cu alte personaje, fără a mai fi vorba nici de serial pe mai multe episoade, nici de complexitate care să presupună riscuri insurmontabile, în care personajele îl domină pe scenarist și acesta este copleșit de amploarea nuanțelor cu care îl inundă acestea.
Rarele apariții ale lui Viorel și ale vulpiței au fost acelea care i-au pus într-o lumină defavorabilă, care ilustrează trecerea de la vârful ascensiunii, la abisul permanent al existenței cotidiene.





(31 august 2021)

JADOR un star la Antena Stars

Nu scriu acum despre J'adore eau de parfum de la Cristian DIOR, ci despre JADOR starul de la Antena Stars, tânărul acela obișnuit, în care se regăsesc numeroși tineri cărora le place:
- vocea lui,
- repertoriul lui,
- vocabularul lui,
- gesturile lui,
- vestimentația lui,
- modul său de a fi.
Eu nu fac parte din categoria nasurilor fine, care se strâmbă ori de câte ori aud manele cu versuri de slabă calitate, de parcă poezia care se scrie azi este numai poezie ceva mai sus de producțiile lui Nichita STĂNESCU. Eu sunt individul care dacă deschide televizorul:
- nu pleacă de la idei preconcepute,
- știe că în orice moment sare un iepuraș,
- nu evaluează superficial nimic,
- ascultă cu atenție să vadă grăuntele de valoare.
În cazul tânărului JADOR nu mă voi pronunța decât asupra:
- vocii,
- dicției,
- gesturilor,
- prezenței,
- privirii,
pe care le consider tipice unui profil de tânăr ce aparține unei generații și în care foarte mulți oameni cuprinși între vârsta de 20 și 30 de ani se regăsesc cu mare ușurință. Ei sunt oamenii:
- grăbiți,
- dinamici,
- modești,
- visători,
- idealiști,
- idealiști,
- romantici,
care au obiective clar definite, dar foarte greu de atins, care muncesc din greu pentru a-și satisface mic i plăceri, care ascultă o anumită muzică pe înțelesul lor, care corespunde aspirațiilor lor. Nu trebuie să-i considerăm:
- inculți,
- superficiali,
- săraci,
- agresivi,
- vulgari,
- simpli,
pentru că universul lor este cu mult mai sofisticat decât credem noi, iar optimismul lor este potențat de JADOR care le dă speranța că soarele va răsări și pe strada lor, exact așa cum a răsărit pe ulița lui, cu condiția să nu-și piardă speranța și mai ales să păstreze acea puritate pe care idealul fiecăruia o definește.
Cei care gestionează grupul țintă al lui JADOR au intuit bine personajul, iar lumea ideală în care reușește să-i transporte pentru câteva minute pe fanii acestuia, aduce exact ceea ce canalul Tv estimează și anume reclame bine plătite, pentru a ieși pe plus cu certitudine și cu precizie. JADOR este un produs care se vinde bine și toată lumea este mulțumită, atât timp cât grupul țintă nu-și modifică structura cantitativ.








(31 august 2021)




 

Individul fără licență

Am văzut un individ care a recunoscut la emisiunea sa de la miezul nopții că a făcut anii de facultate și nu a susținut examenul de licență.
Pe vremea când erau eu student:
- facultatea avea durata de 5 ani,
- examenul final se numea Examen de stat,
- numai dacă dădeai acel examen se numea că ești absolvent de facultate,
- dacă n u aveai examenul de stat și trecea 5 ani și nu l-ai susținut nu mai erai considerat cu facultate.
Acum nu mai știu care sunt regulile, dar un om care nu a susținut examenul de licență nu este licențiat. Un om care nu a susținut examenul de licență, nu are licență. El a urmat doar cursurile unei facultăți, fără să se numească absolvent de facultate, deci nu are o facultate. Este un tip neterminat. Este absolvent al cursurilor de facultate, fără examen de licență. este exact cum este statutul doctorandului, care nu a susținut teza de doctorat, adică este nimic. Examenul de licență înseamnă:
- elaborarea unei lucrări, lucrarea de licență,
- susținerea în fața unei comisii a lucrării de licență,
- evaluarea cu o notă de cel puțin șase a lucrării de licență,
- obținerea diplomei de licență.
Este posibil ca persoana care a promovat examenele din ciclul de instruire al unei facultăți, dar nu a susținut lucrarea de licență să primească o adeverință sau un certificat care să ateste că insul a pierdut 3 ani sau 4 ani sau 5 ani sau 6 ani pe băncile facultății, dar nu a fost în stare să întocmească, să susțină lucrarea de licență și să obțină o notă de promovare. Nu e ceva de laudă. Punct.


(31 august 2021)

Am văzut indivizi tâmpiți

Vă mai amintiți de vremurile în care cei care doreau un bilet gratis la Revelion se înscriau pe liste?
Vă mai amintiți de cei care se așezau la coadă la încărcarea buteliei lăsau o cărămidă la coadă?
Vă amintiți de zilele în care oamenii își lăsau rând la alimentara pentru un pachet de carne?
Cei de atunci au transmis genetic dorința de a ocupa un loc pentru un beneficiu viitor.
Az 31 august 2021 am văzut la bazinul interior de la President SPA din 50 de șezlonguri 32 ocupate, adică 64%,  doar cu prosoape de indivizi tâmpiți, care nu au apărut pe parcursul a 60 de minute să intre să se bălăcească, dar au dorit ca atunci când vin să aibă locul lor rezervat. Nu m-am mirat deloc pentru că eu sunt un tip de 75 de ani, din care 44 de ani i-am în comunism și am văzut oameni:
- fricoși,
- lacomi,
- tâmpiți,
- răi,
- servili,
- cârcotași,
- mincinoși,
- hoți,
- proști.
De aceea nu mă miră când văd indivizi care se umilesc în mod gratuit, care ar face gesturi extreme doar pentru a accede la o anumită resursă, iar azi am văzut ceea ce știam și chiar s-a verificat ipoteza că voi găsi șezlongurile ocupate. Eram deja consolat când am deschis ușa de la bazin la ora 9,40 și am văzut totul ocupat și am devenit chiar fericit că mi se verificare ipoteza cu care m-am urcat deja în lift. Acum, când toate lucrurile sunt clare și nu există penurie de resurse și nici restricții de alocare, comportamentul de om tâmpit arată:
- involuție,
- incultură,
- incompetență,
- indolență,
adică rămânerea pe aceeași poziție de dinainte de 22 decembrie 1989, când lumea zice că se debarasat de comunism, ceea ce arată că una este să se zică și alta este să se facă, distanța de la vorbă la faptă este ca xde la c el la pământ și retur.

(31 august 2021)

Monday, August 30, 2021

Apariția dictatorilor

Dictatorii nu apar din spuma mării. Ei sunt creația colectivităților în care inșii așteaptă ca alții să gândească și să decidă pentru ei. Marele avantaj al unei astfel de abordări este acela că în cazul în care deciziile sunt greșite, colectivitatea are către cine arăta cu degetul. Dacă din 100 de decizii, peste 90% sunt luate de un singur individ și dintre acestea 60% nu sunt pe placul colectivității, respectivul individ intră automat în categoria dictatorilor. Adevărul este că dictatorul este creația colectivității care:
- stă în expectativă,
- se lasă condusă,
- nu se implică,
- afișează slugărnicie fără limite,
- acceptă orbește orice,
- este lipsită de capacitatea de a spune nu,
- acționează doar ca executanți,
- vorbește doar pe la colțuri,
- aplaudă frenetic orice,
- așteaptă momentul loviturii de grație.
Să nu uităm că dictatorii noștri au fost creația poporului care s-a mulțumit să aibă un tătuc, care a știut să aplaude nebunește, a lăudat fără măsură și a spus bancuri despre CEAUȘESCU, deși în toate forurile existau momente în care dictatorul trebuia tras de mânecă fie de cetățenii simpli, fie de colegii lui de mai de sus, ceea ce nu s-a întâmplat, deși au existat momente în care acesta i-a invitat s-o facă.
Eu am fost martorul momentului de început al lui Nicolae CEAUȘESCU pe poziția de șef de partid în 1965, dar și al traiectoriei sale, de la omul normal la cap, până la momentul atingerii stadiului de paranoia irecuperabilă, în care insul credea că numai el:
- gândește pentru tot poporul,
- vede ceea ce este bun pentru popor,
- are dreptul de a decide ce e bine și ce e rău,
- este buricul pământului.
Lui i s-au pus în spate foarte multe grozăvii, numai că trebuie spus că are circumstanțe atenuante în ceea ce privește deciziile foarte proaste pe care le-a luat. El era un tip mediocru. De la un tip mediocru:
- nu aștepți idei geniale,
- nu vezi niciun fel de modestie,
- vezi comportament prea sigur pe el,
- se simte slăbiciunea unui om care se crede puternic.
Dictatorii români de după 1989 nu au avut timp să se manifeste căci au fost măturați de votul popular sau de limitările de număr de mandate din constituție. Vedem dictatori și în partide, căci șefii de partide, în micimea lor, nu sunt în stare să dezvolte atitudini democratice sau aparent democratice, mergând pe ideea eu l-am făcut, eu îl omor. Ceea ce trebuie să remarc acum cu tărie, este legat de faptul că niciun șef de partid nu a dovedit capacitatea de a selecta colaboratorii apropiați, dovadă fiind nenumăratele eroori de management efectuate de cei numiți de ei în funcții importante.
Ion ILIESCU nu a avut mână bună în a-și selecta colaboratorii.
Emil CONSTANTINESCU nu a avut mână bună în a-și selecta colaboratorii.
Traian BĂSESCU nu a avut mână bună în a-și selecta colaboratorii.
Klaus IOHANNIS nu a are mână bună în a-și selecta colaboratorii.
Există o artă în a forma colaboratori, în a selecta colaboratori și mai ales în a evalua colaboratorii, astfel încât să se vorbească despre un conducător bun. A pune șef de spital pe un manager de pompe funebre, a face secretar de stat o femeie care a fost dansatoare la bară, înseamnă numai defecte ale unui conducător slab, a unui conducător cu calități de dictator și nu orice fel de dictator, ci unul prost.

(31 august 2021)

Scoaterea din context

Ludovic ORBAN a spus într-o emisiune că dacă pierde alegerile de la șefia PNL demisionează din funcția de președinte al camerei deputaților.

Sunt sigur că dacă așa se va întâmpla, adică dacă va pierde alegerile, nu va demisiona din funcția de președinte al camerei deputaților, ci va spune că el a zis altceva, dar s-a scos din context ceea ce a zis el, de către adversari.


(31 august 2021) 

Stilul dictatorial

În România dictaturile au arătat că există teren propice dezvoltării lor, căci spiritul democratic este străin multora dintre noi, căci nevoia de tătuc în lipsa unei culturi democratice este stringentă. Stilul dictatorial este:
- discreționar,
- autoritarist,
- necomentat,
- executoriu,
- fără opțiuni,
- decisiv,
- unidirecțional,
- direct.
Se observă că la noi acest stil este omniprezent și bruma de democrație care apare pe la alegeri este doar prilej de a-i da peste mână celui care s-a comportant practicând stilul dictatorial. Nu înseamnă că ceilalți conducători care se află la butoane nu ar avea și ei orientări spre a se dedulci spre comportament dictatorial. Ei nu fac așa pentru că știu ce-i așteaptă la capătul mandatului. Cei care practică stilul dictatorial trăiesc clipa, fără să-i intereseze ce se va întâmpla după ce pierd puterea. 
Există tot timpul o colectivitate și un șef. Șeful ar trebui să aibă calitatea de a asculta cam ce dorește colectivitatea și să ia acele decizii care să satisfacă nevoile acesteia. În mintea multor șefi încolțește ideea că ei sunt deasupra colectivității și încep s-o ia razna, crezând că opțiunile lor sunt cele corecte, iar colectivitatea trebuie doar să asculte poruncile lor de șefi care devin autoritari și mai apoi dictatori irecuperabili. 
Nu trebuie să omori pe cineva pentru a-ți arăta forța de dictator.
Nu trebuie să trimiți pe cineva la pușcărie pentru a-ți arăta cât de dictator ești.
Trebuie numai să iei decizii greșite în cascadă, contra curentului și arăți cât de dictator ești.

(31 august 2021)

Sunday, August 29, 2021

Noul vocabular

Toată lumea știe că în vocabular cuvintele mama și tata au origine în capacitatea bebelușului de a comunica. El articulează cu ușurință ta-ta și ma-ma. Să nu creadă nimeni că mama și tata sunt niște cuvinte construite prin punere în corespondență a unor obiecte, ființe și fenomene sofisticate, uneori construcții raționale. Sunt simpla punere în corespondență a cuvintelor ma-ma cu ființa care alăptează și ta-ta cu ființa care vine și face gesturi reținute.
Acum, cu părinte-1 și părinte-2 lucrurile sunt ceva mai nuanțate, deși nu imposibil de explicat, având în vedere tendințele care se manifestă în lumea modernă, deși tot ce se întâmplă nu se dovedește a fi purtător de progres, căci progresul are cu totul alte resorturi, nu cele din zona familiei și nici din zona proprietății. Trebuie recunoscut eșecul comunismului ca generator al proprietății comune, știută fiind înclinația nativă, genetică, spre posesie și lăcomie a ființei umane.
Dacă se vorbește de părinte unu, prescurtarea ar fi PAU, iar pentru părinte doi, prescurtarea ar fi PAD. Rămâne de văzut vârsta la care un bebeluș va spune PSU și PAD, iar dezamăgirea nu va fi mică, știut fiind faptul că undeva pe la șase sau șapte luni bebelușul zicea ta-ta sau ma-ma.


(30 august 2021)

HITLER și primăria sectorului 1

HITLER își vedea imperiul ca fiind de 1.000 de ani. Avea perspectiva veșniciei.
Primarul de la sectorul 1 care a făcut contractul de strângere a gunoaielor pe 25 de ani, avea și el perspectiva veșniciei, dar la o altă scară.
Fiecare după suferințele și după megalomania sa.
Una dintre trăsăturile nazismului este disproporția crasă.
Cum în constituție nu apare cuvântul onoare, nu am să mă aștept vreodată să văd altceva decât aberații la politicieni, în administrație, în atitudinile oamenilor de pe stradă, adică peste tot în spațiul mioritic.

(30 august 2021)

Întrebări incomode

Oamenii rupți de realitate, cei care nu trăiesc printre alți oameni, ci plutesc în sfere bizare nu știu:
- cât costă o pâine, 
- cât costă un litru de ulei,
- cât costă un kil de roșii,
- cât costă un bilet de metrou,
- cât costă un kil de cartofi,
- care este salariul minim.
Ei nu știu nici:
- cât costă un kil de caviar,
- cât costă un costum Armani,
- cât costă un inel cu diamante,
- cât costă un Rolex.
Ei nu știu nimic, pentru că tot timpul îl alocă:
- să placă șefilor,
- să combine orice,
- să tragă cu urechea,
- să vadă un post bun,
- să lingușească.
De aceea, avem politicieni care sunt rupți de realitate, căci realitatea lor nu are nimic comun cu realitatea noastră de oameni obișnuiți, care ne vedem de treburile și de sărăcia noastră și nu umblăm după dregătorii și nici nu intrigărim sau nu periem scamele de la cei care ar avea șansa să ne devină șefi, pentru a ne lua în calcule. Am stat cândva la masă cu astfel de ezxemplare și din 10 cuvinte, 6 erau nume de persoane. M-a dus gândul la copacii cu vrăbii de la Universitate care zburau ori de câte ori trecea un troleibuz, dar care își găseau o altă ramură unde să se așeze.

(29 august 2021)

Saturday, August 28, 2021

Hai să ne prostim, că ne stă bine!

Noi avem în limba română:
- director - directoare,
- profesor - profesoară,
- actor - actriță,
- doctor - doctoriță,
- șofer - șoferiță,
- morar - morăriță,
- ospătar - ospătăriță,
- croitor - croitoreasă,
- primar - primăriță,
- bucătar - bucătăreasă.
Observ că pentru a da o altă greutate unor poziții, se fac niște construcții pe care unii s-au grăbit să le considere corecte, dar care vin în contradicție cu norme stricte de intimitate a gramaticii și logicii contextuale.
Acum nu se mai zice doamna directoare, ci doamna director.
Acum nu se mai zice doamna profesoară, ci doamna profesor.
Acum nu se mai zice doamna doctoriță ci doamna doctor.
Nu se mai zice primărița noastră, ci doamna primar.
Substantivul, pus după cuvântul doamna devine din substantiv o altă formă gramaticală, introducând confuzii impardonabile și așa greu de urmărit într-o limbă în continuă transformare, neajunsă la maturitate.
Consider că problema trebuie tranșată și așa cum este se folosește și când ne referim la mai puțin de 50 de elemente, tot așa avem dreptul să folosim orice construcție năstrușnică ne bubuie prin cap, doar de dragul de a porni de la ideea că în unele limbi ale pământului nu există forme diferite pentru feminin și pentru masculin. În învălmășeala cu genurile de azi nu mă mai miră nimic.
Există meseria de liftieră. Vom zice doamna liftier? Precis, nu, căci lumea consideră că nu e meserie de rang înalt care să merite pus înainte cuvântul doamna, ci rămâne simplu, liftieră, pe nedrept.
Se va zice domnul liftieră?

(28 august 2021)

Cristi Mihai TCACIUC, un culturist cu viziune

A scris despre culturistul Cristi Mihai TCACIUC nu este deloc ușor pentru că:
- are o activitate foarte bogată,
- presa nu este generoasă cu el,
- competițiile la care participă sunt sărace în detalii,
- culturistul însuși păstrează discreție asupra muncii sale.
Cristi Mihai TCACIUC este licențiat al Universității Ștefan Cel Mare din Suceava, promoția 2004.
În palmaresul lui Cristi Mihai TCACIUC se includ următoarele rezultate:

2020, campionatul Național de Culturism juniori și masters, Sibiu, categoria culturism 100 kg, locul 3.
2016, Pro Nutrition Grand Prix, Dej, categoria culturism 90 kg, locul 2.
2015, Pro Nutrition Grand Prix, Dej, categoria culturism 90 kg, locul 3.

2008, Campionatul Național de Culturism Seniori, Constanța, categoria 80 kg, locul 1.
Există un tabel la adresa https://www.frcf.ro/sportivi-suspendati-anad/ unde la poziția 17 culturistul   apare ca suspendat pe termen nelimitat de  la competiții IFBB pentru că a participat la concursuri organizate de  alte federații. Este politica FRCF și IFBB de a impune sportivilor afiliați lor să rămână fideli apartenenței la aceste organizații.
Am dat titlul Cristi Mihai TCACIUC, un culturist cu viziune acestui articol pentru faptul că sportivul Cristi Mihai TCACIUC în calitate de organizator al competiției SEMTEX a dovedit reale calități de manager de proiect viabil și mai ales de succes, căci la această competiție participă culturiști de certă valoare din țara noastră, iar premiile acordate stimulează foarte mult calitatea competiției. Marele premiu de 2.000$ este echivalentul a 75 de salarii minime pe economie.


(28 august 2021)

SEMTEX Grand Prix, Suceava 2021

În zilele de 18 și 19 decembrie 2021 va avea loc a IV-a ediție a concursului de culturism SEMTEX Grand Prix, competiție de mare anvergură în peisajul acestui sport, care atrage mari sportivi pe scenă pentru a primi confirmarea performanței lor de la juriu și de la publicul spectator. Neținându-se ediția din 2020, numărătoarea pentru ediția din 2021 preia nămărătoarea asigurând continuitatea cu ediții care s-au desfășurat efectiv.

Ediția SEMTEX Grand Prix programată pentru  17 și 18 decembrie 2020 nu s-a ținut.

Ediția a III-a a SEMTEX Grand Prix a avut loc la Suceava în zilele de 12 și 13 octombrie 2019.

Ediția a II-a a SEMTEX Grand Prix a avut loc la Suceava în zilele de 15 și 16 septembrie 2018.

Ediția a I-a a SEMTEX Grand Prix a avut loc la Suceava în ziua de 9 decembrie 2017.

Organizatorul acestui concurs este culturistul Mihai Cristi TCACIUC, multiplu campion de culturism.

La prima ediție  din 2017, în contul de pe FACEBOOK este anunțat organizator Mihai Cristi TCACIUC.

Categorii si premii:
CULTURISM
75 kg
Locul I – 300 Euro + Medalie + Premii in suplimente
Locul II – 200 Euro + Medalie + Premii in suplimente
Locul III – 100 Euro + Medalie + Premii in suplimente
Locul IV pana la Locul X – Medalii + Premii in suplimente
85 kg
Locul I – 300 Euro + Medalie + Premii in suplimente
Locul II – 200 Euro + Medalie + Premii in suplimente
Locul III – 100 Euro + Medalie + Premii in suplimente
Locul IV pana la Locul X – Medalii + Premii in suplimente
95 kg
Locul I – 400 Euro + Medalie + Premii in suplimente
Locul II – 200 Euro + Medalie + Premii in suplimente
Locul III – 100 Euro + Medalie + Premii in suplimente
Locul IV pana la Locul X – Medalii + Premii in suplimente
+95 kg
Locul I – 400 Euro + Medalie + Premii in suplimente
Locul II – 200 Euro + Medalie + Premii in suplimente
Locul III – 100 Euro + Medalie + Premii in suplimente
Locul IV pana la Locul X – Medalii + Premii in suplimente
OPEN
1000 Euro + Trofeu

MEN PHISIQUE - SISTEM OPEN
Locul I – 300 Euro + Medalie + Premii in suplimente
Locul II – 200 Euro + Medalie + Premii in suplimente
Locul III – 100 Euro + Medalie + Premii in suplimente
Locul IV pana la Locul X – Medalie + Premii in suplimente

BIKINI- SISTEM OPEN
Locul I – 300 Euro + Medalie + Premii in suplimente
Locul II – 200 Euro + Medalie + Premii in suplimente
Locul III – 100 Euro + Medalie + Premii in suplimente
Locul IV pana la Locul X – Medalie + Premii in suplimente

La a II-a ediție din 2018, organizator a Mihai Cristi TCACIUC. Categoriile de concurs au fost:


 CULTURISM -75,-85:
Locul 1: 300€
Locul 2: 200€
Locul 3: 100€
CULTURISM -95, +95:
Locul 1: 400€
Locul 2: 200€
Locul 3: 100€
OPEN CULTURISM: 1000€
CULTURISM MASTERS OPEN:
Locul 1: 300€
Locul 2: 200€
Locul 3: 100€
CULTURISM JUNIORI OPEN:
Locul 1: 300€
Locul 2: 200€
Locul 3: 100€
BODYBUILDING CLASSIC OPEN:
Locul 1: 300€
Locul 2: 200€
Locul 3: 100€
MEN’S PHISIQUE
-175cm, +175cm, OPEN
Locul 1: 300€
Locul 2: 200€
Locul 3: 100€
OPEN: trofeu
BIKINI FITNESS
-162 cm, -166cm, +166cm, OPEN
Locul 1: 250€
Locul 2: 150€
Locul 3: 100€
OPEN: trofeu
BODYFITNESS OPEN:
Locul 1: 250€
Locul 2: 150€
Locul 3: 100€

La a III-a ediție din 2019, organizator a Mihai Cristi TCACIUC. Categoriile de concurs au fost:

CULTURISM JUNIORI OPEN:
Locul 1: 300$
Locul 2: 200$
Locul 3: 100$
CULTURISM MASTERS OPEN:
Locul 1: 600$
Locul 2: 200$
Locul 3: 100$
BIKINI FITNESS OPEN
Locul 1: 300$
Locul 2: 200$
Locul 3: 100$
CLASSIC PHYSIQUE OPEN:
Locul 1: 500$
Locul 2: 200$
Locul 3: 100$
MEN’S PHISIQUE JUNIORI OPEN
Locul 1: 200$
Locul 2: 150$
Locul 3: 100$
MEN’S PHISIQUE OPEN
Locul 1: 500$
Locul 2: 200$
Locul 3: 100$
 CULTURISM -70,-80:
Locul 1: 400$
Locul 2: 200$
Locul 3: 100$
CULTURISM -90, +90:
Locul 1: 500$
Locul 2: 200$
Locul 3: 100$
OPEN SEMTEX GRAND PRIX: 2000$ 
Câștigătorii categoriilor la ediția a III-a din 2019 a SEMTEX Grand Prix au fost:


Categoria 70 de kilograme - Cristian BOAR
Categoria 80 de kilograme - Cosmin BOGDAN
Categoria 90 de kilograme - Bogdan MATEȘAN
Categoria +90 de kilograme - Alfred CHIRIAC
Bikini Open - Daniela DUMITRU
Classic Phisique Open - Sebastian MOLDOVAN
Mens Phisique Senior - Alexandru IORDAN
Mens Phisique Junior - Alexandru IORDAN
Open Masters - Dorel TOMA
Open Junior - Alexandru BREABĂN

Ceea ce ar fi trebuit să fie  a IV-a ediție din 2020, organizator a Mihai Cristi TCACIUC nu a fost aprobată de DSP Suceava prin adresa nr. 25418 din 12 octombrie 2020 din cauza restricțiilor impuse de pandemie. Așa se explică faptul că numărătoarea curge cu ediția a IV-a pentru concursul din anul 2021.
Trebuie apreciat efortul făcut de culturistul Mihai Cristi TCACIUC de a organiza o competiție de o asemenea anvergură, iar premiile acordate spun foarte mult, dacă ținem seama de faptul că la noi 100$ este o sumă importantă, deloc de neglijat.

(28 august 2021)

Friday, August 27, 2021

Amatorismul nepermis

Nu mi-am închipuit că unii care se dau mari:
- strategi,
- analiști,
- specialiști,
- vizionari,
- evaluatori,
au dat-o-n bară urât de tot în chestia cu Afganistanul. 
Cine a crezut că armata afgană nu fraternizează cu poporul, a evaluat greșit.
Cine nu a luat în calcul nerăbdarea talibanilor, a greșit.
Cine a crezut că ISSIS stă cu mâinile-n sân, a greșit.
Cine nu a făcut calcule și simulări să vadă că trei luni sunt insuficiente, a greșit.
Cine a crezut că obiectivele sale sunt doar ale sale, a greșit.
Acum totul este la cald și Joe BIDEN face și el ce un om de 82 de ani are capacitatea să facă. de la incidentul acela de la Capitoliu din ianuarie, s-a văzut că lucrurile stau și acolo altfel și că laboratoarele unde se fabrică idei o mai dau și ele în bară.
Am un prieten bun care mi-a zis că înainte de a scrie un articol trebuie:
- să stabilesc un obiectiv ca o propoziție simplă și scurtă,
- să scriu un rezumat care îmi clarifică ce am de făcut,
- să am bibliografia deja citită,
- să fi lucrat în domeniu câțiva ani,
- să am o bază practică,
- să dispun de date experimentale,
- să fac o structură,
- să nu utilizez nimic înainte de a defini,
- să-mi răspund la întrebări precum: cine, unde, ce, de ce, cum.
Să nu scriu despre ceea ce nu știu mi-a spus marele meu profesor Constantin DINESCU de la cercetări operaționale și am ținut seama de acest sfat, reușind să ies din mari încurcături, în timp ce alții intrau pentru că doreau să facă pe deștepții.


(27 august 2021)

Thursday, August 26, 2021

Biata Sofia VICIVEANCA

Era un spectacol undeva și Sofia VICOVEANCA cânta. La un moment dat au apărut niște tineri și au dau sat. Cântăreața, cu o vastă experiență, căci la 80 de ani are o vastă experiență, în loc să aibă un comportament adecvat, a procedat aiurea. Nu se face.
Ceea ce a zis, cu hai afară, arată micimea acestei cântărețe despre care aveam părerea că este o doam nă. Am greșit și conchid că Sofia VICOVEANCA este doar o cântăreață oarecare, cu poziționare politică foarte clară, exprimată în 1996, iar comportamentul ei neadecvat mă duce spre ciocoii din romanele de demult.

(27 august2021)

Reclamele sunt doar minciuni

Nicio reclamă nu se adresează  corect clienților. Ele se referă la produse:
- nevandabile,
- apropiate de termenele limită de valabilitate,
- stocuri fără mișcare.
Toate calculele sunt făcute pentru a aduce profituri grase comercianților. Nimic nu este adresat clientului, ca acesta să iasă în câștig. Doar când comerciantul este în faliment va proceda la reduceri dramatice, doar să și câștige ceva, fără a pierde totul. Sunt situații în care se fac reduceri de 90%. Sunt produse care nu se vând niciodată la prețul lor, nici reduse cu 50%. De regulă prețurile acelor produse se multiplică de câteva ori, ca apoi să se reducă cu 90%, care de fapt este o reducere nesemnificativă.
Am văzut niște cârpe într-un outlet. Aveau preț de 50 euro. Nu le cumpăra nimeni.  La un moment dat, după un timp îndelungat le-am văzut reduse cu 90% dar prețul redus era 30 euro. Înseamnă că vânzătorul hoț îl majorase îngrozitor, încât 10 din prețul umflat era 30 euro. Vânzătorul nu câștiga 50 ci 30 de euro.
Comercianții au pierdut simțul realității, folosind cuvintele la prețul doar de, numai la prețul de în mod exagerat, de parcă o reducere de 10% i-ar îndreptății să mintă în așa hal.



(26 august 2021)

Mariana DEAC în 2021

Cântăreața Mariana DEAC  este o voce cu totul remarcabilă și are un repertoriu de excepție. Are ceva inconfundabil. Am văzut-o în anul 2005 la o serbare undeva la Izvorul Mureșului și m-a impresionat prin:
- repertoriu,
- voce,
- costum,
- atitudine.
Acum, în august 2021, la 16  distanță am revăzut pe Youtube clipuri ale Marianei DEAC din concerte și m-a surprins schimbarea acesteia, care acum are 51 de ani. Este o cu totul alta Mariana DEAC.
Altă voce.
Altă prezență.
Altă dinamică.
Îmi aduc aminte că Lucreția CIOBANU arăta la fel și la 60 de ani și la 70 de ani. Noi îi vrem pe idolii noștri neschimbați pentru totdeauna. Nu este posibil, dar vrem să nu se schimbe într-atât încât să ne fie greu să-i recunoaștem.


(26 august 2021)

Liberalii fac exact ceea ce știu

Deși Ludovic ORBAN se laudă că PNL este cel mai vechi partid din Europa, liberalii au făcut în istoria României fapte de care nu ar trebui să se mândrească. Să nu uităm ezitările liberale legat de primul război și de indeciziile lor alături de a celorlalte partide, care au dus la instalarea Gărzii de fier și la intrarea într-un război despre care se știa că va fi pierdut încă din 1938 de către Germania. Deci, ciocul mic, cum se zice pe românește. 
Liberalii fac ceea ce știu ei să facă:
- se ceartă,
- slugăresc,
- vând,
- se îmbogățesc,
- cheltuie,
- aduc sărăcie,
- mint.
Scenele penibile dintre CÎȚU și ORBAN nu sunt deloc o noutate în peisajul liberal, căci cine știe istorie va vedea că la ei așa a fost tot timpul, nu altfel.
Epureanu a fost premier 3 luni.
Brătienii au avut premieri între 6 mai 1876 și 20 martie 1888.
Sturdza și Aurelian au fost premieri între 15 octombrie 1895 și 23 aprilie 1899.
Sturdza a redevenit premier între 27 februarie 1901 și 4 ianuarie 1906.
Sturdza și IIC Brătianu au fost premieri între 24 martie 1907 și 28 decembrie 1910.
În 1907 a fost reprimată răscoala țăranilor.
IIC Brătianu a redevenit premier între 4 ianuarie 1914 și 28 ianuarie 1918.
IIC Brătianu a redevenit premier între 29 noiembrie 1918 și 26 septembrie 1919. 
IIC Brătianu a redevenit premier între 19 ianuarie 1922 și 29 martie 1926.
IIC Brătianu a redevenit premier pentru a V-a oară între 21 iunie 1927 și 24 noiembrie 1927.
Vintilă Brătianu a devenit premier între 24 noiembrie 1927 și 9 noiembrie 1928.
Duca, Angelescu, Tătărescu au fost premieri între 14 noiembrie 1933 și 28 decembrie 1937.
Călin Tăriceanu a fost premier între 29 decembrie 2004 și 22 decembrie 2008.
Liberalii Orban, Ciucă și Cîțu au devenit premieri între 4 noiembrie 2019 și conduc și acum.
Cam aceasta este epopeea liberală în istoria țării noastre, iar rezultatele s-au văzut și se văd: degringoladă, sărăcie, mizerie, decizii bizare, lupte intestine, minciuni, promisiuni deșănțate, mediocritate, adică tot ceea ce este mai nasol pentru o țară care aparține UE și care pierde teren cu fiecare zi care trece, în timp ce toate celelalte țări membre UE se dezvoltă cu adevărat și popoarele lor merg spre prosperitate, nu spre catastrofă, așa cum ni se întâmplă nouă.

(26 august 2021)

Promoțiile sunt înșelătoare

Toată lumea știe că în comerț toți sunt:
- lacomi,
- profitori,
- hoți,
- avari,
- necinstiți.
Se văd toate acestea în preajma sărbătorilor când:
- cresc prețurile la produse esențiale,
- sunt create crize artificiale pentru a crește prețurile,
- sunt vândute mărfuri cu termene depășite,
- mărfuri de calitatea a V-a sunt vândute ca fiind de calitatea a I-a,
- dublează prețurile cu o zi înaintea anunțării reducerilor cu 50%.
Acești comercianți fac tot posibilul să-i păcălească pe clienți, iar una dintre modalitățile lor eficiente este aceea de a oferi promoții. La promoții se găsesc:
- produse care nu se vând,
- servicii neinteresante,
- produse la limita de valabilitate,
- produse deficitare însoțite de produse imposibile.
Calculele făcute de cei care propun promoții sunt făcute să iasă pe plus indiferent de context. Ei caută tot timpul să prostească pe cumpărător ambalând totul într-un mesaj fals, dar atractiv, astfel încât clientul să nu aibă posibilitatea de a verifica nimic. Dacă el ar verifica, ar vedea că totul este o minciună de doi bani, frumos ambalată, care de fapt în realitate se dovedește el în calitate de client a luat țeapă.
Voi da un exemplu: acum ceva timp, mă refer în toamna lui 2017 am dorit să schimb o saltea la un pat lat de 180 cm. Am găsit și cine oferea saltele și mai ales, cine ridica vechea saltea. 
Am mers în magazin.
Am ales salteaua.
Am plătit-o, inclusiv transportul.
Am stabilit ziua când să mi se aducă salteaua și să vină să ridice vechea saltea.
Au venit cei care care au ridicat salteaua.
Am primit un telefon că noua saltea nu mai este în stoc.
Am rămas fără loc unde să dorm căci comercianții tâmpiți nu s-au coordonat.
Am mers la magazin. 
Am ales altă saltea.
Am plătit diferența față de salteaua care nu mai era în stoc.
Mă programau peste 15 zile să-mi aducă noua saltea căci era în stoc.
Norocul meu a fost cu un salariat de acolo care s-a implicat și am reușit să intru în posesia saltelei în aceeași zi când am plătit diferența.
Vreți să dau numele magazinului? Am acte cu care dovedesc că promoiția lor era de fapt un furt.
(26 august 2021)

Tuesday, August 24, 2021

Corporatiștii au salarii mult prea mari

În corporații:
- există câteva proceduri,
- salariații nu ies din proceduri,
- creativitatea este exclusă,
- disprețul pentru client este maxim,
- simplismul este dus la cote incredibile.
Consider că acesți executanți merită salarii cu mult mai mici decât. cele pe care le primesc, întrucât derulează munci de rutină care nu presupun:
- atitudine,
- personalitate,
- creativitate,
- responsabilitate, 
- decizie.
Ei primesc o problemă. dacă au procedură aplică procedura. dacă nu au procedură, ei aplică eronat o procedură și-l duc pe client pe buza prăpastiei, cel mult îl lasă baltă. Atitudinea disprețuitoare a corporațiilor față de client este pusă în opera de către salariații corporatiți.
Să fiu explicit. Am solicitat unei corporații să-mi trimită exact în scris care sunt obligațiile mele de plată pentru a încheia colaborarea cu ea. Acolo NU există procedura de a trimite un însc ris, ci totul se rezolvă telefonic. Șmecheria este că:
- la telefon se dau mesaje lungi lămuritoare, fără sens,
- se așteaptă indefinit pentru că operatorii sunt ocupați,
- setul de opțiuni este incomplet, fără a acoperi situații noi.
Problema nu se rezolvă, căci corporația este clădită să obțină profit cu orice preț, clientul fiind doar o anexă a acesteia. În contextul în care corporatiștii nu cunosc procedurile, lucrurile devin și mai rele, căci în dorința lor de a fi drăguți, fac numai boacăne. Foarte rar se găsesc corporatiști puși pe fapte bune.
Multe dintre corporații aplică proceduri cu iz nazist, care duc spre exterminarea prin disconfort a clienților.
Voi veni cu detalii.



(24 august 2021)

Monday, August 23, 2021

Marea performanță

Marea performanță în orice domeniu se obține:
- muncind fără întrerupere,
- prin disciplină strictă,
- dând dovadă de seriozitate maximă,
- folosind calitățile date de natură,
- sacrificând multe lucruri,
- având un obiectiv unic,
- asigurând continuitate idealului,
- făcând corecțiile necesare,
- evaluând tot timpul stadiile intermediare. 
Cine crede că marea performanță se obține printr-un program lejer, fără eforturi și lucrând intermitent să se aștepte la ocuparea unor poziții deloc măgulitoare în clasamentele celor mai buni participanți la competiții, indiferent de natura acestora, fie că este vorba de sport, de artă, de știință sau de muncă brută sau de muncă intelectuală. Calitățile native joacă un rol important, dar nu sunt determinante. Ele trebuie însoțite de muncă multă, de știință și de organizare, căci orice altă abordare duce la rezultate, dar nu la cele mai bune rezultate.
Exemplul cel mai elocvent este dat de prăbușirea gimnasticii feminine românești, care de vreo 15 ani nu-și mai găsește busola. Cine a crezut că fără muncă, cu scandaluri, cu abateri de la disciplină și de la dietă se obțin rezultate, are dovada clară că o astfel de abordare este contra-productivă. De ani și ani, echipa românească de gimnastică feminină ocolește podiumurile. Cu sportive:
- corpolente,
- nepregătite,
- indisciplinate,
- autosuficiente,
marea performanță va fi foarte departe și rezultatele în competiții tot așa. Orice altă abordare este sortită eșecului. Trebuie antrenori responsabili. Trebuie nutriționiști adevărați. Trebuie selecția sportivelor de maximă exigență. Trebuie un program concret și asumat. Din 2.000 de sportive se vor face selecții în cascadă pentru a ajunge în 5-8 ani la cele 6 sportive. Trebuie să fie stimulată concurența pe baze reale ale rezultatelor concrete din competiții. 
A privi nostalgic spre trecut nu se construiește viitorul...

(24 august 2021)

Ce este 23665?

23665 este numărul de pușcăriaș al lui Florin Vasile CÎȚU.
23665 împărțit la 5 dă câtul 4733.
4733 este număr prim.
Suma cifrelor din care este format numărul 23665 este 22.
Suma cifrelor numărului 4733 este 17 care este tot număr prim.
Dacă la 17 adunăm 5 numărul folosit la împărțire, se obține 22.
Dacă adunăm cifrele din care este format numărul 22 se obține 4.
22 se obține din 2 înmulțit cu 11. Adunând cifrele din care este format 11 se obține 2.
Aceste coincidențe de numerologie sunt puțin favorabile lui Florin Vasile CÎȚU.
155 lbs înseamnă  70, 3068 kg.
Adunând cifrele numărului 155 se obține 11.
Adunând cifrele care formează numărul 11 se obține 2.
Adunând cifrele ce formează 70,3068 se obține 24.
Adunând cifrele din care este format numărul 24 se obține 6.
Această cifră apare de două ori în numărul 23665.
Să nu uităm că 6 este 2 înmulțit cu 3.
În 23665 apar și 2 și 3 și 6 și suma lui 2 adunat cu 3 adică 5, ceea ce este rău de tot. O asemenea legătură este extrem de greu de întâlnit la o persoană pentru un singur eveniment.
Cartea președinției PNL încă se joacă, iar Ludovic ORBAN mai are multe de spus, deși el tace și despre Florin CÎȚU alții au de vorbit. Să nu-l uităm pe fratele lui Ludovic ORBAN, Leonard ORBAN, om deosebit de delicat, discret, influent și mai ales cult.

(23 august 2021)

Caracteristicile statului nazist

Statul nazist nu este o invenție de ieri sau de azi. El este o construcție existentă de sute și sute de ani, numai că punerea în practică s-a făcut mult mai târziu.
Esența statului nazist constă în:
- identificarea de sub-colectivități omogene,
- tratarea diferențiată a fiecărei sub-colectivități,
- suprimarea de drepturi sub-colectivităților,
- tratarea individului ca pe un obiect,
- lipsirea de drepturi a indivizilor în mod arbitrar,
- invocarea cauzelor superioare în impunerea restricțiilor arbitrare,
- arogarea dreptului la viață a unei persoane de către o altă persoană,
- definirea de criterii arbitrare în a stabili cine trăiește și cine nu.
Statul nazist este statul unde valorile autentice nu există, iar mediocrii au câmp de acțiune absolut, căci în lipsa criteriilor se ierarhizare valorică autentice, în statul nazist, cei mediocrii când dețin puterea definesc acele criterii de accedere spre vârful piramidelor în raport cu resursele de care ei și numai ei dispun.
Germania nazistă este exemplul clasic, dar istoria a cunoscut și alte state naziste, care au dominat perioade lungi istoria unor popoare, fără să fie deranjate cumva de cei care trăiau în state democratice consolidate, ba mai mult, profitau comercial de ceea ce statele naziste reușeau să le ofere la schimb cu acceptarea a ceea ce ele erau pentru popoarele lor acaparate, umilite, decimate și distruse.
Așa cum pentru națiune există o definiție clară, tot așa ar trebui să existe o definiție a statului democratic, respectiv, a statului nazist, pentru a se vedea care stat este nazist și care stat este democratic. Cum nu există astfel de definiții, toată lumea bâjbâie și ezită să pună degetul pe rană.

(23 august 2021)

Eroarea lui Karl MARX

 Karl MARX, asemeni unor alți mari gânditori au făcut marea eroare de a-i considera pe oameni asemeni lor, adică:
- cinstiți,
- muncitori,
- altruiști,
- buni,
- sârguincioși,
- imparțiali,
- drepți,
- cultivați.
În realitate, oamenii sunt:
- diferiți,
- lacomi,
- mincinoși,
- hoți,
- invidioși,
- leneși,
- violenți,
- imorali,
- subiectivi.
Acești mai gânditori și-au imaginat lumi după chipul și asemănarea lor, iar cei care au dorit să transpună în fapt acele idei, s-au trezit în situația că practica, efectuată de cu totul alte persoane au dus la caricaturizarea sistemelor proiectate să funcționeze la un nivel de perfecțiune ridicat, iar abaterile introduse au făcut ca sistemul real să fie cu totul diferit de ceea ce marii gânditori și-au imaginat. Aceste denaturări au dus la apariția unor sisteme care nu mai aveau nimic comun cu ceea ce și-au imaginat marii gânditori. De la societatea în care toți oamenii erau egali, s-a ajuns la o societate în care marea majoritate a oamenilor era egală în sărăcie, iar burghezia roșie huzurea mai ceva decât burghezia capitalistă, căci o făcea fără să muncească, ci prin uzurparea de drepturi ale majorității.
Karl MARX a făcut eroarea de a-și imagina în Statutul partidului Comunist o societate pe care nicio minte întreagă nu ar fi în stare s-o implementeze, căci orice om vrea să-și tragă și pentru el partea leului, căci natura umană de animal de pradă, este cea care învinge orice rațiune.
Karl MARX a continuat să credă în ideile lui, în contextul în care în jurul lui, chiar proletariatul era nu o masă omogenă perfect, ci o masă amorfă, extrem de neomogenă, ceea ce lui trebuia să-i dea de gândit, căci din acea masă neomogenă se construia pătura burgheziei roșii, care nu mai avea nicio legătură cu egalitatea dintre oameni, cu aportul prin muncă la dezvoltarea noii societăți, care orice s-ar zice a pornit prost de la început, comunismul fiind bântuit de handicapul punerii carului înaintea boilor.

(23 august 2021)

23 August 1944

 Pentru români ziua de 23 August 1944 are o semnificație aparte deoarece atunci au avut loc evenimente deosebite, care au marcat pentru mulți ani istoria României.
Nu voi scrie aici șirul acelor evenimente, dar cine are curiozitatea, le va studia și va vedea că sunt foarte încâlcite căile Domnului, mai ales când niște politicieni iresponsabili nu au fost în stare să ducă țara spre un deznodământ fericit și au procedat ca și acum executând mișcări mărunte care să le aducă lor beneficii pe termen scurt.
De-a lungul anilor, am văzut scrise lozinci care marcau însemnătatea acestei zile, arătând că la 23 August 1944:
- am întors armele împotriva armatei hitleriste,
- a început eliberarea țării de către Armata Roșie,
- armata noastră a început eliberarea țării,
- a început revoluția democratică la noi.
Îmi aduc aminte că Ion ILIESCU arăta un deget pe care-l poziționa în diferite feluri și arăta că văzut din unghiuri diferite, acel deget arată altfel.
Mă gândesc la faptul că și ziua de 23 August 1944 se interpretează diferit după interese. Cine vrea, o consideră ziua întoarcerii armelor împotriva Germaniei naziste, ca și cum a întoarce armele este o chestie de mare mândrie pe câmpul de bătălie. Alții o interpretează ca începutul unei revoluții, alții ca pe o zi de doliu național, dacă privesc spre consecințele dezastruoase pe termen lung și tot așa. 
Din punctul meu de vedere, la 23 August 1944 s-a întâmplat ceea ce trebuia să se întâmple în lipsa unei strategii naționale coerente pe termen lung a partidelor politice cu interese divergente, care nu au gândit nicio clipă care era direcția corectă de urmat, cu mult înainte de 1939.
Unde nu-i cap, vai de picioare!

(23 august 2021)

Orange România nu are răspunsuri diversificate

Compania de telefonie mobilă Orange  are un mod de lucru orientat spre politici exclusive intereselor sale, cetățeanul fiind abandonat pur și simplu.
Ca urmare a unui mod defectuos de comunicare, am hotărât să portez telefoanele de la Orange către o altă companie. Lucru s-a făcut simplu. Am cerut Orange România în repetate rânduri, ceea ce dovedesc cu mesaje scrise, să-mi trimită scris care sunt obligațiile mele de plată pentru a încheia pentru totdeauna contractele cu această companie și pentru a nu mai primi vreodată de la Orange facturi de plată.
Nu am primit niciodată un răspuns scris de la Orange, ceea ce arată că politicile de comunicare ale Orange nu au nicio legătură cu doleanțele clienților, ci sunt orientate strict spre modalitățile dictatoriale ale companiei, clientul fiind desconsiderat în totalitate în solicitările sale.
Nu am spus niciodată că nu plătesc ce mi se cere.
Doar trebuia să primesc în scris care sunt sumele și ce reprezintă ele.
Din punctul meu de vedere discuțiile telefonice ale Orange cu mine sunt interesante, dar ele Nu reprezintă o bază și o garanție că am înțeles corect ce trebuie să plătesc și când trebuie să plătesc.
Deși au trecut 30 de zile de când am făcut solicitările de a mi se răspunde în scris, nu am primit niciun răspuns scris, ci numai redirectări, ceea ce arată că politicile companiei Orange sunt abuzive, nerăspunzând solicitărilor, ci acționîând strict în interesul său, nu și al unui client care dorește să știe exact cum se încheie definitiv un contract, primind o scrisoare scrisă, cu conținut clar, care să permită efectuarea de plăți. A mă trimite de colo până colo, a nu rezolva problema reprezintă un mod deficitar al Orange de a trata un client care le-a plătit cu regularitate facturile 24 de ani.
Fără să-și îndeplinească solicitările mele elementare, Orange a trecut la represalii nedrepte asupra mea, tratându-mă ca pe un rău platnic.


(23 august 2021)

Saturday, August 21, 2021

Spune, spune pui de corb

Elena TEODORESCU
Acum există tehnic vorbind, nenumărate posibilități de înregistrare performantă a oricărei producții, drept care și pentru acest șlagăr minunat există foarte multe înregistrări. Unele sunt clasice, altele sunt ceva mai puțin performante, dar vremea le va cerne. Îmi amintesc cum acum multe decenii Giulietta MASSINA spunea că în Italia la fiecare pas găsești un mare cântăreț, trebuie spus că și pe meleagurile noastre mioritice oricine crede că are ceva de zis, zice și asta este. Drept care apar înregistrări și pe Youtube se găsesc extrem de multe clipuri, căci acum costurile sunt rezonabile și orice este posibil. Au trecut vremurile în care discurile de vinil erau apanajul calculelor sofisticate de rentabilitate. Există tutoriale care de fapt regrupează cam tot ceea ce se află legat de un anume subiect. Și pentru acest șlagăr exstă un. tutorial interesant, dar cred că înainte de a face cunoștință cu acele elemente de acolo, este mai nimerit să fie ascultate înregistrările lui Gabi LUNCĂ, Floarea CALOTĂ și încă ale câtprva interpreți mai renumiți de muzică populară și de muzică lăutărească.
(21 august 2021)

Thursday, August 19, 2021

Rareș BOGDAN, omul providențial al PNL

 Ce strică tartorii din PNL vine Rareș BOGDAN să repare. El este omul provide3nțial al PNL pentru că știe:
- să pună problemele,
- să comunice,
- să respecte partenerii,
- să clarifice,
- să soluționeze,
- să dea satisfacție.
Ceilalți habar nu au pe ce lume se află și sarcina lui Rareș BOGDAN este cu atât mai ingrată cu cât gafele celor din jur sunt:
- mai multe,
- mai grave,
- mai diverse,
- se repetă.
Eu l-am apreciat pe Rareș BOGDAN chiar în vremurile în care i se ziceau divers de către cei care îl vedeau îmbrăcat fără bun gust, dar arăta că e un ardelean autentic și are verticalitate, chiar dacă a lins unde a scuipat.
(19 august 2021)

Monday, August 16, 2021

El este omul providențial!

 Profilul omului providențial pentru noi, presupune ca acesta să fie:
- bețiv,
- pușcăriaș,
- hoț,
- cartofor,
- incult,
- parșiv,
- mincinos,
- tâmpițel.
Ceea ce ni se arată în ultimul timp dovedește că se conturează aceste trăsături. Până la 25 septembrie mai este suficient timp să vedem toate caracteristicile personajului, pentru a conchide că el este omul providențial, cel dorit de majoritatea care crede că le știe pe toate și niciodată nu recunoaște, nici pentru sine, că a făcut alegerea nepotrivită.
Voi fi extrem de dezamăgit să constat că nu va apare un dosar din care să rezulte treaba cu cartoforul, căci cel mai interesant nu era să piardă casa la poker, ci nevasta. Cum nu are așa ceva, cazul deja este banal.

(17 august 2021)

Thursday, August 5, 2021

La noi este totul altfel

Pe noi criza economică se zicea că ne ocolește, exact înainte de campania prezidențială. După ce au trecut  alegerile, s-a dezlănțuit iadul, cu acele reduceri de 25% ale salariilor și cu tentativa tembelă de a fi amputate pensiile.
Acum valul al IV-lea al pandemiei cu varianta Delta bântuie prin toată Europa, iar virusul Delta face stop la graniță și toată lumea râde, cântă și dansează, cu evenimente de 70.000 de participanți. Vaccinarea merge rău, de am ajuns la coada-cozilor. Totul va fi lapte și miere până la 25 septembrie, iar după congresul PNL, lucrurile vor avea exact adevărata înfățișarea, în dramatismul ascuns, ca la alegerile din decembrie 2020.
Se zice că a nu învăța din greșeli este lucrul cel mai rău care se întâmplă unor conducători și mai ales unei colectivități, ca să nu mai vorbim de ceea ce se întâmplă unui popor, mai ales acum când Internetul face să circule informația și nimeni să nu mai aibă vreo scuză că nu a știut marele adevăr.

(05 iulie 2021)

Acum e mare discuție cu cărțile de identitate electronice

Acum e mare discuție mare în legătură cu cărțile de identitate. Din 2002 și până acum elefantul s-a scremut și a dat naștere unui purice, cartea de identitate care arată:
- groaznic,
- asimetric,
- neinspirat,
- aiuritor.
În artă există elemente de simetrie, de aceea omul are două mâini, doi ochi, două picioare, două nări, două urechi și doi obraji. Este inexplicabil cum în propunerea de carte de identitate apare în stânga steagul UE și în dreapta stema României. Dacă erau studiate alte propuneri de cărți de identitate electronică din Franța, din Spania și din Italia, se găsea soluția. Chestia cu genul în loc de sex, dacă era dezbătută ca lumea să înțeleagă corect cum stau lucrurile, nu se isca acea furtună în paharul cu apă rece, exact obținându-se contrariul decât s-a gândit inițial, intoleranța crescând și mai mult acum.
E o treabă făcută românește, adică fără cap, doar pentru a bifa ceva, în lipsa folosirii de specialiști și fără a se discuta în public problema. Sunt sigur că dacă erau studiate alte cărți de identitate propuse de alte state, se învăța de la acele state cum este bine să se procedeze. Noi avem vorba:
- Lasă, bă, vine ăla să mă-nvețe pă mine? Căreala!
Numai așa se explică ignoranța în care s-a plutit când s-a emanat acel prototip. Ca să nu mai spun că realizarea celor 5.000 de exemplare fără consultarea populară va fi generatoarea a nenumărate nemulțumiri, iar treaba cu acel 666 care a iscat discuții ne-constructive îmi aduce aminte de anii în care lui Corneliu COPOSU i se puneau în spate de către manipulatorii feseniști toate relele din lume.
(05 iulie 2021)

Wednesday, August 4, 2021

Trăitul din trecut

În 03 august 2021 pe TVR 1 a fost transmisia de la olimpiada de la Tokyo a finalelor la gimnastică fete și băieți. Mă interesa proba de bară fixă, căci este cea mai spectaculoasă.
Femeia care comenta, bănuiesc de la fața locului a reușit să mă enerveze cu referirile ei stupide legate de recordurile de odinioară ale gimnasticii românești. Să nu uităm că a fost vorba de gimnastica lui CEAUȘESCU, gimnastică supraviețuitoare încă vreo câteva decenii. Democrația a trebuit să așeze sportul pe alte baze și nu s-a reușit până acum mare brânză. Ceea ce era cândva cu ghetouri, cu nenumăratele sacrificii a trebuit înlocuit cu ceva și acel ceva nu există, deci nu avem gimnastică, pentru că:
- nu avem antrenori,
- nu avem condiții,
- nu avem sportivi,
- nu avem obiective,
- nu avem motivație.
Doar se mimează și doar se fac unii că fac ceva fără muncă, fără inteligență, fără efort, fără sacrificii și fără dorința de a fi pe cea mai înaltă treaptă a podiumului. Am avut o copilă la proba de bârnă, dar și aceea s-a retras pe motiv de accidentare. 
N-am văzut numărul la bara fixă al campionului olimpic, japonezul Daiki Hashimoto pentru că televiziunea a considerat să-mi arate cum la aruncarea greutății un tip care nu s-a remarcat prin nimic. Cine crede că un sportiv care nu a câștigat un titlu european sau mondial va face ceva la olimpiadă este nu numai naiv, ci și exagerat de optimist. Rareș Andrei TOADER este un aruncător de greutate cu performanțe bune, dar nu de a participa la olimpiadă. Îmim amintesc că era la Liceul de Informatică o profesoară de fizică extrem de exigentă care nu permitea participarea la faze superioare de olimpiadă numai pentru cei care aveau punctajele foarte mari, pe motiv că ceilalți o fac de râs. Când în calificări T. WALSH a aruncat 21,49 m și Rareș Andrei TODER s-a clasat al 14-lea cu 19,81 m comentariile sunt de prisos. M-a enervat că femeia care comenta, deja vorbea despre Olimpiada de la Roma din 2024. Acum atletul are 24 ani, iar la Roma va avea 28 ani.
Nu împărtășesc optimismul acelei comentatoare, căci știu ce se întâmplă cu sportivii de la noi când dau de un pic de succes și inexistența acelui mediu prielnic muncii intense îi face să se piardă în acel anonimat specific spațiului nostru mioritic. Acum sportul este cu mult mai mult decât muncă, talent, zestre genetică. Este știință și inteligență folosite la maximum.
Nu voi uita modul în care a fost umilit Octavian BELU și Mariana BITANG de către niște jigodii care niciodată nu au suportat adevărata performanță, valorile autentice, ci doar loviturile în capetele lor care sunau a gol.

(04 august 2021)

Tuesday, August 3, 2021

Să facem și noi praf

O șanteuză de doi bani, ca să se vorbească și despre ea un pic, a ieșit pe sticlă și a făcut o declarație șocantă pentru unii, banală pentru mine. Fiecare dintre noi avem dramele noastre pe care ni le ducem cu demnitate, fără a face zgomot și fără a ne manifesta durerea, nemulțumirea și frustrarea.
Nu cred că nu este om care să nu-și dorească un anume lucru și acel lucru să fie greu sau chiar imposibil de obținut.
Unul cu ochii verzi și-ar dori să fi avut ochii albaștri.
Unul cu calviție și-ar fi dorit un păr numai bucle, bucle.
Unul de 175 cm înălțime și-ar fi dorit să fie de 190 cm.
Și alte lucruri își doresc unii bărbați, fără a avea posibilitatea să le obțină. 
Acum medicina a obținut rezultate extrem de spectaculoase în toate domeniile. În zona esteticii, doar să vrea cineva ceva și cu banul adevărat, o echipă de medici chirurgi se trece la înfăptuirea dezideratului. Este o emisiune Tv cu doi medici care fac minuni și ca ei sunt sigur că există nenumărați chirurgi în întreaga lume, care fac ajustările pe care clienții sau clientele lor le solicită. 
Dacă unele operații sunt reversibile, altele nu sunt reversibile și de aceea este deosebit de important ca atunci când o transformare ireversibilă se produce, să nu mai existe acea răzgândeală care crează mari probleme în plan psihic prin faptul că transformarea s-a produs și regretele nu-și au rostul.
O femeie care trăiește în corp de bărbat, după chibzuială are posibilitatea de a pune de acord obiectivul definit să fie femeie care trăiește în corp de femeie. La fel și un bărbat care trăiește în corp de femeie, medicina de azi îi dă posibilitatea să realizeze concordanța perfectă de a fi bărbat care trăiește în corp de bărbat. Tratamentele chirurgicale și hormonale fac minuni și persoanele doar trebuie să treacă la fapte. Ceea ce este important în opinia mea se leagă doar de faptul că transformarea se face pentru sine, nu pentru presă, televiziuni, bârfitori sau alte categorii de oameni care umblă numai cu gura căscată să afle una și alta. Realizarea concordanței este o chestiune intimă și punct.

(03 august 2021) 

Monday, August 2, 2021

Clotilde ARMAND și șobolanii ei

Crdeam că franțuzoaica este gospodină.
Credeam că franțuzoaica e un exemplu.
Credeam că franțuzoaica este rafinată.
M-am înșelat.
Franțuzoaica este un om oarecare.
Franțuzoaica nu mai are aerul acela care inspira încredere.
Franțuzoaica nu are echipă.
Franțuzoaica nu are management.
Franțuzoaica este plictisitoare.
Franțuzoaica enervează.

(02 august 2021)

Tristețea sălilor de fitness

Trebuie să spun din capul locului că sălile de fitness sunt triste pentru că:
- echipamentele sunt rărite,
- clienții s-au împuținat,
- instructorii sunt rari,
- oamenii sunt speriați,
- există o teamă neexprimată.
În vestiare nu mai este freamătul de demult. Echipamentele nu mai sunt solicitate ca altădată. Nu se mai aud zgomotele acelea ale greutăților și nici sunetele celor care făceau eforturi mari și căutau să se elibereze în acest fel. Acum este liniște. este liniștea care caracterizează acea tristețe a fiecăruia dintre noi, care nu se mai regăsește și care încearcă să creadă că face lucruri normale când derulează un antrenament, dar care de fapt mimează echilibrul, liniștea și calmul, deși în sufletul fiecăruia dintre noi este o reținere dată de lunile groazei care au caracterizat anul 2020 și ceva din 2021 când pandemia era să ne doboare.
(02 august 2021)

Sporturi ieftine

Există sporturi care nu necesită costuri. Să alergi la proba de maraton trebuie doar antrenament. Să alergi la 10.000 m la 5.000 m, la săritura în lungime, la triplu salt și la 1.500 m trebuie numai antrenament. Nu sunt costuri cu echipamente speciale așa cum e la tenis sau la box sau la caiac sau la canoe sau și la gimnastică.  
Sportul de masă trebuie plătit de stat. Cine vrea federații, să adune membri care cotizează și să se întrețină singure. Sportul de performanță nu trebuie plătit de stat. În vremea comunismului era justificat ca statul din RDG să plătească sportul de performanță că multe țări nu recunoșteau RDG și când sportivii din RDG deveneau campioni, vrând-nevrând, se cânta imnul RDG și toți aflau că există acest stat. Și în cazul altor țări comuniste tot cam așa se punea problema. Acum nu mai este cazul.
Ideea de bază este să se facă sport la clasă. Să se dezvolte sportul la clasă cu elevii, căci noi trebuie să avem tineri sănătoși, nu câțiva sportivi de performanță și 80% dintre elevi să fie scutiți de sport pentru că nu s-a găsit modalitatea ca orele de sport să nu fie ocolite de elevi doar pe motiv că nota mică de la sport îi trage în jos la media de absolvire a școlii, cu efecte nasoale la admiterea în licee și facultăți.

(02 august 2021)