Tuesday, October 20, 2020

Intrarea în partid la comuniști ieri și intrarea în partid azi

 N-aș fi scris acest articol dacă dând o căutare după niște cuvinte cheie legate de culturism nu-mi apăreau informații din care rezultă că partidele politice actuale acceptă înscrierea în rândurile sale în mod online pentru noii membri.
La Revoluție s-a vehiculat că pcr, adică partidul comunist român avea 4 milioane de membri. Eu nu cred în 4 milioane, dar 3,5 milioane avea cu siguranță. Ca să intre un cetățean în rândurile pcr trebuia:
- să nu fi făcut pușcărie,
- să fie exemplu la locul său de muncă,
- să aibă origine socială sănătoasă,
- să știe statutul partidului,
- să militeze pentru politica partidului,
- să aibă doi membri pcr care să-l susșină,
- să facă un dosar la organizația de bază,
- să completeze o adeziune,
- să fie discutat în adunarea generală,
- să fie confirmat în comitetul pcr pe instituție,
- să fie validat de organizația pcr teritorială.
Se vede că la comuniști erau filtre nenumărate și degeaba vin unii și alții să-mi spună mie cât de membri de partid cu carnetul au fost, căci dacă nu erau membri de partid și cu sufletul și nu de fațadă, ci de-adevăratelea nu pupau ei carnet în vecii-vecilor, căci doar dacă spuneau bancuri politice sau cârcoteau sau făceau un nimic care să fie altfel decât linia partidului, se afla și good bye intrare în pcr, iar fără a fi membru pcr nema funcții de conducere, nema casă de la stat, nema plecări, nemai accesarea de funcții în comerțul exterior și tot așa.
Acum în democrația noastră mioritică se fac înscrieri de intrare în partid online, ceea ce înseamnă că altul este nivelul partidului, iar filtrele aproape nici că nu mai există, căci am mari dubii că se dau căutări pe liste de la tribunale sau se cere cazierul celui care solicită intrare în partid.
Am senzația că acum pentru partide contează cantitatea și mai puțin calitatea, din moment ce filtrele sunt absente, chiar dacă se motivează că online sunt doar simpatizanți și susținători. Mi-ar fi foarte plăcut dacă partidele n-ar mai fi finanțate de la buget și toată activitatea lor s-ar derula cu 10% din venituri din sponsorizări, iar 90% ar fi din cotizații care să fie calculate procentual din salariu. Atunci cred că s-ar vedea cu adevărat puterea unui portid, căci finanțarea și sponsorizările poluează viața politică românească.




(20 octombrie 2020)

No comments:

Post a Comment