Credeam că vremurile comuniste au dispărut pentru totdeauna, dar m-am înșelat. Oamen ii au apucături naturape spre:
- dărâmarea statuilor,
- arderea cărților,
- distrugerea clădirilor,
- exhumarea de cadavre,
- eliminarea elitelor,
- modificarea istoriei.
Omenirea trece acum prin transformări radicale și informatica are un rol uriaș în a susține schimbările alimentate de noile abordări, care sunt făcute să pună de acord idealurile de azi cu mersul spre viitor al tuturor celor care doresc o reală schimbare în societate, pentru a implementa cerințele noului progres.
Faptul că lucrarea Zece negrii mititei va avea un alt titlu, faptul că MOZART și BEETHOVEN nu vor mai face obiectul studiului în unele școli de muzică, mă trimit la vremurile comuniste mioritice în care MAIORESCU, BLAGA și GOGA nu mai erau în manuale, iar ARGHEZI vindea cireșe la Mărțișor să aibă din ce trăi, în tip ce Dan DEȘLIU, V. Em. GĂLAN, Veronica PORUMBACU și Maria BANUȘ se lăfăiau în paginile manualelor școlare și elevii trebuiau să le citească scrierile.
Cred că acolo unde sunt date jos statuile de pe soclu, acestea să fie puse în conservare, nu ca la noi unde au fost topite. Orice societate are voie să se dezvolte. Numai că este important ce se întâmplă cu trecutul ei. Istoria se rescrie căci aceasta este natura umană. Nici nu are importanță cum se rescrie istoria. Ideea este ca Internetul, această memorie colectivă, să aibă capacitatea să păstreze imagini ale evenimentelor care au fost cândva și la momentul potrivit să se producă reînnodarea evenimentelor și revenirea la normal. Ceea ce făceau activiștii de partid pe vremuri, vedem că se întâmplă acum, grație unor influenceri care definesc norme după chipul și asemănarea lor, adică strâmbe.
(02 aprilie 2021)
No comments:
Post a Comment