Thursday, August 3, 2017

Supă cremă verde și rece

Acum, după Revoluție, bucătăria tradițională românească s-a îmbogățit atât cu noi materii prime, cât și cu noi echipamente. Unu astfel de echipament este blenderul. Despre materiile prime se spun multe căci avocado și gingerul nu prea se găseau în galantarele aprozarelor unde cartofii erau plini de pământ înainte de 1989.
Supa cremă verde și rece este și ea o noutate, căci la noi supele clasice erau fierbinți, iar culoarea nu conta câtuși de puțin. Ingrediente:
- o pungă cu mazăreboabe congelate de 500 grame;
- o jumătate de țelină curățată și feliată;
- o lingură de ulei de măsline;
- frunze de mentă tocate cu cuțitul;
- recipient de 1/2 litru de apă plată;
- piper măcinat;
- zeama de la 1/2 lămâie.
Echipamentul folosit este blenderul.
Se pune mazărea congelată în blender.
Se toarnă 1/2 din sticla de apă plată.
Se toacă mărunt acolo până devine o pastă foarte fină. Se mestecă pasta cu dispozitivul din dotarea blenderului, cu multă atenție. 
Se adaugă piperul, zeama de lămâie, frunzele de mentă, uleiul de măsline, restul de apă plată și se amestecă până se obține o pastă foarte omogenă. Se adaugă și sare după gust.
Supa cremă verde se servește rece.



(04 august 2017)

No comments:

Post a Comment