Monday, March 1, 2021

Rețetă de fasole fâcâită cu ciolan à la CIOLACU

PSD-ul moleșit de după alegeri se prezintă ca un platou cu fasole fâcâită pe care tronează un ciolan afumat, totul fiind un preparat à la CIOLACU, președintele de partid cu vorbă leneșă, adormitoare, care inspiră la repaus prelungit.
Rețeta de preparare a fasolei fâcâite cu ciolan à la CIOLACU are nevoie de următoarele ingrediente:
500 grame de fasole cu bobul mare,
una bucată ciolan afumat cărnos de 500-800 grame,
8 cepe mărișpare,
doi morcovi,
bulion,
ulei,
un afiș electoral cu portretul lui Marcel CIOLACU.
Se ia un vas de 4 litri, se umple jumătate cu apă și de cu seară se pune fasolea la muiat, înmuiat mai corect fără a confunda cu plăcuța suedeză, pentru rigurozitate.
Privim cu smerenie portretul lui Marcel CIOLACU.
A doua zi se varsă apa din vas. Se pune o altă apă și vasul se așează la foc potrivit.
Se lasă să dea în două clocote.
Se varsă apa. Se pune altă apă.
Privim cu încredere portretul lui Marcel CIOLACU.
Se pune vasul din nou pe foc. Se lasă să dea în două clocote.
Se varsă apa. Se pune din nou apă și se pune pe foc. Se pun și morcovii.
Se lasă să fiarbă fasolea până se înmoaie foarte bine.
Privim fix tunsoarea din portretul lui Marcel CIOLACU.
Se scurge apa. Boabele rămase sunt amestecate bine până devin o pastă omogenă.
Punem pasta pe un platou de porțelan fin Rosenthal.
Se toacă solzișor cele 8 cepe și se rumenesc în ulei încins într-o tigaie.
Privim insistent portretul lui Marcel CIOLACU.
Turnăm bulion peste ceapa rumenită, mestecăm și luăm tigaia de pe foc.
Răsturnăm conținutul tigăii peste pasta de fasole din platoul Rosenthal.
Așezăm cu grijăîn partea dreaptă a platoului portretul lui Marcel CIOLACU.
Spălăm ciolanul.
Îl punem într-o tavă unde am turnat o cană cu apă și îl băgăm la cuptorul încins.
Lăsăm ciolanul 4 ore, dar avem grijă să turnăm vin și să punem mirodenii din când în când.
După ce ciolanul este bine făcut, îl așezăm peste ceapa cu buluin de pe platoul Rosenthal.
Admirăm cu grație portretul lui Marcel CIOLACU.
Aceasta a fost rețeta de fasole fâcâită cu ciolan à la CIOLACU, căci el a fost patronul spiritual al întregului proces și numai lui i se datorează acel platou superb cu delicioasa fasole și cu tenebrosul ciolan afumat copt la tavă după ce l-am stropit și cu vin de buturugă, neinclus în rețetă căci este secretul meu.





(01 martie 2021)

No comments:

Post a Comment