Gavril ZOICAȘ sau mai pe românește și mai pe scurt Gabi ZOICAȘ, mi-a fost student pe vremea când Facultatea de Cibernetică se făcea în cinci ani și se numea facultatea de Calcul Economic și Cibernetică Economică, el fiind ultima promoție, căci apoi studiile se făceau pe durată de patru ani. El a fost un student foarte bun, căci eu nu am memoria numelor și dacă am reținut numele de Gavril ZOICAȘ se datorează faptului că el este asociat unor proiecte foarte bune la limbaje de programare, a unor note foarte bune obținute la disciplinele de programare a calculatorului.
Gavril ZOICAȘ a susținut în anul 1998 teza de doctorat de 168 de pagini intitulată Metode de analiză și evaluare a potențialului financiar al firmei , coordonată de profesorul universitar Aurel IȘFĂNESCU.
Gavril ZOICAȘ a susținut în anul 1998 teza de doctorat de 168 de pagini intitulată Metode de analiză și evaluare a potențialului financiar al firmei , coordonată de profesorul universitar Aurel IȘFĂNESCU.
Eu am ținut legătura cu Gabi ZOICAȘ și într-o zi când m-a sunat la telefon, nu eram într-o pasă prea bună, căci de vreo câteva zile căutam să dau o soluție la o problemă și nu-i dădeam de cap. I-am zis lui Gabi că sunt un pic cam necăjit. Lui i-a venit ideea să plec din București și să merg într-un loc liniștit, să mă rup de zgomotul orașului, căci precis voi rezolva problema. L-am ascultat. În acea perioadă el lucra la o întreprindere care construia un baraj la Măneciu și era ceva șef acolo. Mi-a pus la dispoziție p garsonieră. Nu bâzâia nici musca acolo. Era o liniște desăvârșită. M-am instalat, m-am odihnit un pic și liniștea aceea, dar și lipsa telefonului și a calculatorului mi-au schimbat starea. Ceea ce nu am reușit să fac în câteva zile de încercări, am reușit atunci căci ideile veneau una după alta și materialul se construia parcă de la sine. În trei zile, am terminat ceea ce încercam să realizez de mult timp. M-am minunat și ori de câte ori am o problemă mai spinoasă, mă gândesc la vremurile când am stat la Măneciu. Se adeverește faptul că tonul face muzica. Nu de puține ori, când eram la sala de fitness la câte un aparat, îmi vedea în minte o soluție la care mă gândeam și no o găseam. Așa este în viață și eu mă minunez cum de unii fac doctorate, având mii de chestii pe cap, de parcă ei își comandă ora și minutul cât să le vină în minte câte o soluție originală pe care să o includă în teza de doctorat, de parcă cercetarea științifică este totuna cu făcutul mămăligii.
(15 februarie 2023)
(15 februarie 2023)
No comments:
Post a Comment