Sunday, February 28, 2021
Stăpânul indulgent invită sluga să-l fure
Comicul de situație și fotbalul românesc
Selecția resurselor și cheltuielile directe sunt esența managementului de proiecte
No excuses, țățică!
Saturday, February 27, 2021
Sindicatele, curele de transmisie a politicii partidelor
Noul teatru, altfel de teatru
Neamule, hai în Who's Who!
Eugen DEMENY, culturist de cursă lungă
Zodia vărsător, care este favorabilă celor care au obiective precise pe care le urmăresc pentru a le transpune în viașă, chiar dacă eforturile sunt foarte mari este zodie bună pentru culturiști. Ei nu fac economie de resurse pentru a atinge idealul pe care și l-au definit. Totul la această zodie se bazează
pe luciditate și pe curaj. Vărsătorii au știința dozării efortului și sunt foarte disciplinați. Ei urmăresc cu tenacitate planurile pe care și le construiesc și nu se abat de la ele, iar corecțiile dispuși să le facă se referă strict la ceea ce sunt convinși că le aduce un plus cert de eficiență în rezultate. Succesul îi bucură dar nu-i copleșește și de aceea știu ca după fiecare succes să treacă la muncă, pentru a pregăti o nouă victorie și tot așa. Ei nu se satură de muncă și au credința că numai calitatea muncii lor îi va face să fie apreciați de cei din jur.Cum devin chestiile întâmplătoare, manifestări ale marilor conspirații...
Ce diferență este între pensiile speciale și pensiile nesimțite?
O altă La Traviata la Met
La noi, nicio minune nu durează mai mult de 3 zile
Din întâmplare, m-am nimerit în mahala când s-a deschis o pizzerie. Mi-am propus să verific dacă la noi minunea ține mai mult de 3 zile.
Prima zi: am cumpărat o pizza. A fost bună, cu materiale puse din belșug pe blat și cu margini de cocă foarte mici, exact cum îi stă bine unei pizze de calitate.
A doua zi: am cumpărat o altă pizza. A fost bună, cu materiale puse din belșug pe blat și cu margini de cocă mici, exact cum îi stă bine unei pizza de calitate.
A treia zi: am cumpărat o altă pizza. A fost bunicică, cu materiale puse cât trebuie pe blat și cu margini de cocă rezonabile, cum îi stă unei pizza de comestibile.
A patra zi: am cumpărat o altă pizza. A fost așa și așa, cu materiale puse să nu fie blatul gol și cu margini de cocă generoase, cum îi stă unei pizza de prin toate locurile unde se prepară așa ceva la comun.
Q.E.D. adică am demonstrat ceea ce trebuia demonstrat statistic vorbind, că minunea a durat 3 zile, nici mai mult, nici mai puțin.
Morala: dacă la voi în mahala se deschide o cafenea, o pizzerie, un restaurant, o măcelărie, frecventați-le doar în primele trei zile și vă veți felicita că ați procedat așa. După ce au trecut cele 3 zile de grație, să nu vă mirați de surprizele pe care le veți avea.
(27 februarie 2021)
Sunt contemporan cu Ionuț RUSU
(27 februarie 2021)
O, ce scârbos!...
Friday, February 26, 2021
Am fost jugnit de blondă
Translatorul lui Florin CÎȚU
Ce a mai zis colegul meu Charles DARWIN...
Așa cum Valeriu ZGONEA a fost coleg cu Mihai Viteazul, eu mă consider că am fost coleg cu Charlea DARWIN și fără să exagerez, ne vorbeam chiar cu băi, ca la mine în mahala și el nu s-a supărat. În evoluția speciilor, colegul Charles DARWIN a zis el acolo oarece, dar nu știa nici genetică și nici ceva despre ADN.
Oricum, evoluția speciilor, dacă chiar speciile or evolua, are la bază modificări în planul informației de cel mai înalt nivel structural al celulei, adică pentru curioși la ADN. Dacă ADN-ul suferă ceva schimbări prin tot felul de încrucișări accidentale sau firești, dar naturale, nu văd de ce omul nu și-ar băga și el un pic coada în subiect și chiar a făcut-o încă de la altoirea plantelor și de la crearea de noi specii de plante cu randament fabulos în agricultură, dar și obținerea de noi rase de porci, vaci și de câini.
Clonarea este și aceasta o posibilitate, de care omul nu s-a ținut la distanță, deși forma primitivă copy-paste de clonare a folosit-o în a plagia la tezele de doctorat și chiar în procent de 4% ca să fie cu teză originală. Sunt prea bătrân să mă apuc acum de studii de genetică săp demonstrez acum că modificările în masă ale ADN-ului sunt o aberație, că un simplu vaccin sau un gaz lacrimogen nu modifică niciun ADN sau modifică în mintea unora fără de creier.
(26 februarie 2021)
Sunt contemporan cu Constantin BĂLĂCEANU STOLNICI
Dulce ca mierea e scaunul de bugetar
Thursday, February 25, 2021
Cine are curajul să taie nodul PhD?
Setea mediocrului de a fi academician undeva.
Prezentarea corectă a datelor statistice privind vaccinarea
Safier Koorndijk-Iancu, un culturist român de mare viitor
Men's Classic Bodybuilding over 180 cm, nici la Men's Classic Bodybuilding Overall și aș continua tot așa, dar spre marea mea surpriză la categoriile Men's Classic Physique up to 175 cm și Men's Classic Physique Overall, am văzut pe primul loc numele țării mele România, în dreptul culturistului Safier Koorndijk-Iancu. Ca lucrurile să fie mai spectaculoase, acest culturist cu un rezultat de excepție, deși are participări importante în competiții, în mediul online mioritic materialele sunt extrem de limitate.
Cei născuți în acestă zodie sunt caracterizați prin rogoare în tot ceea ce fac. Înainte de a porni la drum, eiîți clarifică toate aspectele și stabilesc cu exactitate de ceasornic pașii de urmat. Sunt foarte meticuloși și disciplinați, ceea ce le asigură tot confortul pe care orice economie de timp pe care o obțin le permite să facă altceva dintre lucrurile pe care și-au propus să le finalizeze. Au înclinație să ducă lucrurile până la capăt și nu sar de la una la alta. Peștii au dorința de a fi cei mai buni și luptă pentru a demonstra că într-adevăr sunt cei mai buni. Le reușește acest lucru pentru că ei știu să muncească eficient și știu să-și termine munca exact la momentul potrivit, nici mai devreme și nici mai târziu, iar cei care îi analizează îi percep în acest fel ca fiind niște persoane speciale de înaltă performanță. Și în săritura în înălțime dacă maximul de pregătire este atins cu o săptămână înainte de concurs sau cu două săptămâni după, degeaba. Peștii care practicanți ai culturismului au știința de a atige maximul chiar în ziua de concurs, nici o zi înainte
și nici o zi după.Wednesday, February 24, 2021
Manipularea din cifre
Știrile false din Tv care îngrozesc lumea
Din rău în mai rău și retur
Cum slăbești 3 grame zilnic, sigur și categoric
Tuesday, February 23, 2021
Lucruri exacte
Analfabeți pe bani mulți
Răzbunarea trecutului crăcănat
Omul nu-i ca vinul, dar
Cântecul non-fusului
Auzind puzderia de cântece submediocre de la posturile de folclor de pe televizor, m-am gândit la versurile Lui George COȘBUC din poezia Cântecul fusului:
Eu mi-am făcut un cântec
Stând singură-n iatac
Eu mi-am făcut un cântec,
Şi n-aş fi vrut să-l fac.
Dar fusul e de vină
Că se-nvârtea mereu,
Şi ce-mi cânta înainte
Cântam pe urmă eu.
Făcătorii de folclor de azi:
- nu au iatac,
- nu mânuiesc fusul,
- au grave lipsuri de cultură,
- aleargă după bani,
- folosesc scheme facile de versificație,
- se prăbușesc în propriile stupidități,
- chiar cred că scriu versuri.
În realitate, au producții de duzină, comune deci, care sunt foarte departe de un act artistic normal, pentru că tot ceea ce fac este sub presiunea banului, a dorinței cu orice preț de a ieși în față repede, abrupt și mai ales eficient, cu costuri minime, inclusiv la consumul de talent, de inteligență și de inspirație. În vremurile comuniste revista literară Luceafărul publica în ultimul număr de decembrie al fiecărui an cele mai proaste poezii pe care le primeau ei la redacție de la dibeșse persoane. Comparativ cu acele versuri tâmpite, ce se aude ieșind din gurile rujate sau din burțile umflate ale unor soliste/soliști de așa-zis folclor, arată că este posibil să se coboare ștacheta și mai jos și ei o fac cu sârg și îndârjire, pentru a evidenția că drumul din rău spre mai rău e liber.
23 februarie 2021)