Pentru business-ul dintre privați ar trebui să acceptăm ideea că cei doi parteneri își acceptă reciproc regulile, dar de fiecare dată încrederea și cunoașterea sunt esențiale.
Un privat știind că-și cheltuiește banii lui este mult mai atent când îl alege pe cel care-i soluționează problemele ca el să-și atingă obiectivul.
Este posibil ca partenerul său să nu fie corect și:
- să ia 1/3 sau 1/2 din preț ca avans și să dispară,
- să umfle cheltuielile,
- să fure din materiale,
- să execute în paralel și alte lucrări și să lungească termenele,
- să execute lucrări de mântuială,
- să nu execute operațiuni pentru a nu consuma materiale.
Dacă beneficiarul supraveghează cu atenție derularea cum lucrează executanții celui pe care el îl plătește, cu siguranță nu va avea surprize, căci muncitorii nu sunt atât de conștiincioși pe cât am crede noi și dacă pisica nu-i acasă, dans, dans. Sunt situații în care și beneficiarul și executantul sunt doi șmecheri și întotdeauna fiecare vrea să-l păcălească cumva pe celălalt. De aceea, fiecare dintre ei, cu zâmbetul pe buze își iau măsuri de siguranță pentru a plăti exact ceea ce s-a realizat, iar ceea ce s-a realizat să fie de calitatea și la termenele convenite. Personal, nu am întâlnit business întrte privați care să fie de nota 10, deși plata era de nota 10, dar execuția a fost și de nota 3 cu refacerea lucrării după observațiile făcute executanților direcți de față cu șeful lor.
Deocandată la noi nu este vorba nici de onoare și nici de conștiință profesională sau de respect față de sine, din moment ce executantul se uită când beneficiarul are un moment de neatenție pentru a-l trage pe sfoară. va mai trebui să treacă ceva timp ca executantul să se respecte pe el ca apoi să-l respecte pe beneficiar și să realizeze lucrurile exact așa cum trebuie, de către privat, pentru un privat.
(27 octombrie 2020)
No comments:
Post a Comment