Lumea vorbește de 4 milioane de români care muncesc în străinătate, adică sunt emigranți economici. Dacă facem un calcul simplu:
- acolo sunt oameni în plină putere de muncă,
- nu sunt plecați prea mulți cu copiii,
- ei întrețin familiile rămase în țară,
rezultă că sunt acolo 3,5 milioane de oameni cu drept de vot. Faptul că au mers să voteze sub 900 de mii de români arată că interesul celor plecați la muncă este extrem de scăzut, căci ei au credința că orice ar face acolo cu votul, în țară nu se va schimba nimic și:
- mediocritatea deciziilor va rămâne aceeași,
- corupția nu se va diminua oricine ar veni la putere,
- bulgarii vor fi cu mult mai mult peste noi,
- nemunca se va accentua și mai mult, lenea fiind plătită bine.
Repartizarea voturilor diasporei pe candidați arată orientarea oamenilor care au plecat din țară la mai bine, din moment ce dominația PSD-ului nu le-a adus beneficii de niciun fel, cum nu le va aduce nici celelalte guvernări, căci plecările masive din țară s-au produs pe timpul PDL-ului, când s-au tăiat salariile, s-a furat masiv și nu s-a făcut nimic pentru oameni în sensul stimulării muncii.
Am stat de vorbă cu mulți oameni din diaspora. Toți visează să se întoarcă în țară la un moment dar, dar amână momentul când văd că aici nu se întâmplă nimic benefic în favoarea celor care mun cesc sau a celor care vor să investească și să munească cinstit pentru a duce un trai decent.
PSD-ul a luat din diaspora sub 5% și asta arată foarte multe, căci cei plecați percep acest partid ca sursa imobilismului și a imposibilității de a munci cinstit și de a câștiga pe bune, din muncă și nu de a sta cu mâna întinsă la bunăvoința statului, care aruncă din când în când firimiturile de la masa bogatului. Oamenii au demnitatea lor și cei ce lucrează în țări străine simt asta și vor ca și la noi să se facă la fel. Vor mai trece cun 20 de ani cum zicea Silviu BRUCAN, ci 200 de ani până se va ajunge în punctul acela dorit de toată lumea, când business-ul va fi business și nu o caricatură.
(13 noiembrie 2019)
No comments:
Post a Comment